Naturpromenad med förhinder

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Som idag när vi gav oss iväg för att uppleva våren i Kalvnäsets naturreservat. Vi möttes av den här synen.

Bökat

Jag tror banne mig hela naturreservatet var uppbökat av vildsvin (det syns inte så bra på bilden så ni får tro mig på mitt ord). När vi sedan hörde djuren inne i skogen till höger i bild så fick vi jädra bråttom därifrån. Vi fick helt enkelt hitta på något annat för där vågade vi inte stanna 🙂

Lite foton fick vi med hem ändå även om de allra flesta kommer från andra platser än just naturreservatet!

DSC_0001
Det enda fotot som kom med hem från Kalvnäsets naturreservat, det hann jag ta innan vi fick klart för oss att vildsvinen tagit över reservatet. På bilden ser ni lungört.
Kalvnäset bäck
En liten bäck utanför naturreservatet – här kände vi oss på säkert avstånd från svinen 😉
Gråhäger
Här har vi förflyttat oss ner mot sjön där en gråhäger (tror jag) tyckte vi var till besvär. Hen gav sig iväg ganska omgående (tyvärr)
Harbonäs
Här ser ni delar av Harbonäs säteri sett nerifrån sjön Tämnaren
På land
En eka som ser ut att ha varit övergiven under ganska lång tid
Okänd blomma
Vad denna skönhet kan tänkas heta har jag ingen aning om, men vacker är den likafullt!
Äppelblom knopp
Snart står äppelträden i full blom – till dess får vi njuta av knopparnas vackra rosa färg!

Trots att det inte blev riktigt som vi tänkt oss fick vi ändå en härlig eftermiddag ute i skog och mark – sämre kan man helt klart ha det!

22 reaktioner till “Naturpromenad med förhinder

  1. Där ser man, jag gissade rätt 🙂
   Ja det är trist med vildsvinen, som det såg ut har de tagit över naturreservatet totalt. Gissa om vi fick bråttom när vi hörde dem (tror vi att det var dem vi hörde i alla fall), det är ju inte några djur man vill möta i skogarna precis.

   Gillad av 1 person

 1. Underbara bilder från en fin promenad! Så trist med en massa vildsvin som både skrämmer och förstör … precis så såg äldste sonens gräsmatta ut efter deras besök. Nu har han satt upp elstängsel på baksidan mot skogen och för tillfället håller de sig borta.
  Jag vet ju att du vill veta vad du fotar, så jag tänkte bara … lungörten är nog snarare vårärt – och de vackra för dig okända är nog åkerfräkens första fas på våren med sina klorofyllfria skott med sporer i toppen. De byts sedan mot det vi brukar kalla rävsvansar här …

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anki! Du har så rätt, jag vill veta vad jag fotar. Trodde på lungört eftersom de var tvåfärgade… men då har jag lärt mig något!
   Åkerfräken – det tror jag nog att jag visste långt därinne nu när jag hör det. Men det var alldeles bortblåst!

   Gillad av 1 person

 2. Ni fick er en trevlig promenad trots vildsvinen. Ännu värre än så där såg vår nedre tomt ut vid timmerstugan sist vi var på torpet och jag blir så trött. De har ju skogar att böka i, varför inte hålla sig där!? Men de är skygga så jag tror inte att de skulle ha hindrat er.

  Många fina bilder fick du med dig hem, de på ekan, åkerfräken och säteriet fastnar jag för idag.

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Jo det var en trevlig promenad men både syrran och jag är livrädda för vildsvin av någon anledning så det var lite stressat ett tag där 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Vildsvinen är ett elände. Man undrar vad de tillför i den ekologiska kedjan. Jag är också på min vakt när jag är ute i skogen. Vill inte möta dem. Men det var väldigt fina bilder du fick med dig hem.

  Gillad av 1 person

 4. Men, vad trist att naturreservatet var så förstört. Klokt av er att inte ge er in i vildsvinens territorium. Jag vet inte hur vildsvin reagerar men risken är väl kanske att man hamnar mellan en mamma och hennes ungar. Du fick i alla fall med dig många jättefina bilder från er utflykt

  Gillad av 1 person

  1. Ja det var en tråkig syn. Jag vet inte heller hur de reagerar men av någon anledning är både jag och syrran oerhört skeptiska till att möta vildsvin – livrädda till och med 🙂
   Tack så mycket!

   Gillad av 1 person

 5. Snälla nån, inte får man böka runt i naturreservat! Vildsvinen verkar inte ha lärt sig sin läxa! 🙂

  Vackra bilder som vanligt hos dig! Jag hade gjort precis som ni gjorde, avlägsnat mig. Samtidigt sägs det att får de bara vittring eller hör människor i tid så drar de sig undan. De är väldigt skygga. Men man vet aldrig, går de till anfall är de livsfarliga. Tur ni kom därifrån smidigt och fick en bra dag även om det inte blev som ni tänkt från start.

  Gillad av 1 person

  1. Nej de hade verkligen inte läst informationsskyltarna…. skäms på dem 😉 😉
   Tack snälla du! Det blev en bra dag om än inte som tänkt – men ibland är det ju lika gott det också 🙂

   Gillad av 1 person

 6. Är det säkert att det inte var du som huserat omkring några timmar? 😉 Om det är något djur som jag ogillar väldigt mycket är det vildsvin. Det var gott om dem utanför Ystadtrakten.
  Ibland kan det bli bättre än man tänkt från början. För du visade upp fina foton.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.