Harsyrans söta små blommor

Efter en lång dag med olika möten i storstan var behovet av lite lantluft och lugn stort när jag kom hem. Jag beslöt mig för att ta en promenad och testa det nya kameraobjektivet som jag fick hem igår. Ett lite mer ”mittemellanobjektiv” jämfört med de jag har sedan tidigare. Och jo då, jag är ganska nöjd med objektivet.

Nu blommar harsyran så sött i skogarna här omkring. Den lilla blomman är en av mina absoluta favoriter (tillsammans med blåsippan om nu någon lyckats missa det). Att krypa runt i skogen (jo då, jag kröp stundtals) med kameran är ren och skär avkoppling och huvudet töms tacknämligt på alla jobbfunderingar!

Harsyra
Harsyra – även kallad Surklöver på sina håll
Harsyra Surklöver
Kontraster – skirt och grovt
Harsyra Oxalis acetosella
Harsyra – Oxalis acetosella
Harsyra i mossan
Harsyra i mossan!

Klicka på fotona för att se dem i större storlek!

11 reaktioner till “Harsyrans söta små blommor

 1. Jag håller med om att harsyrans blommor är jättefina. Så vackert mönstrade och nästan lite genomskinliga. Väldigt fina bilder och nya objektivet verkar göra som du vill 🙂 Nu är den här, den där underbara tiden då man känner lugn och frid i skogen och av att krypa, huka och nästan åla bland allt fint 😀 Eller nåja, här kryps det inte så mycket i snöblasket men snart så…

  Gillad av 1 person

  1. De är söta!
   Nej, i snöblask kryper inte jag heller. Här har det regnat några dagar men nu har det torkat upp så jag klarade mig med lite smutsiga knän – och det är ju överkomligt 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Precis så funkar det. När man håller på med något man verkligen gillar försvinner alla andra tankar.
  Harsyran är en söt blomma. Visst går man gärna ner på knä för dem. Det hör helt enkelt till 😀 Fina bilder! Här stannar kameran hemma. Duggregn sedan 3 dagar tillbaka men det kommer bättre tider.

  Gillad av 1 person

  1. Det är så skönt att gå ut i skogen och bara tömma huvudet på tankar – fokus ligger helt på att fota. Regnet har dragit förbi här, vi hade några regniga (och snöiga) dagar men nu verkar det gå åt det lite varmare hållet. Igår pinnade temperaturen upp till tvåsiffrigt för första gången på länge!

   Gillad av 1 person

 3. Det är verkligen en ljuvlig blomma, jag tänker på randiga sommarkjolar när jag ser dina vackra bilder. Och ja, det är det bästa sättet att rensa huvudet detta att ha lite fotogymnastik i skogen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.