Grönskan anländer

Ännu en helg med ganska varmt vårväder har passerat och nu går det minsann undan i naturen! Det mesta är på gång att börja anta en grön nyans, skirt och vackert!

Det grönskar

Helgen har i stor utsträckning gått till mer praktiska saker, så i stället för att vara utvilade är vi ganska trötta och slitna – fysiskt i alla fall. Men, å andra sidan har vi rena och fina (till och med vaxade) bilar, huset ser någorlunda skapligt ut och glasväggarna på den inglasade altanen kan vi faktiskt se ut igenom igen! Men en liten tur i skog och mark har jag trots allt hunnit med – med kameran i högsta hugg så klart!

18 reaktioner till “Grönskan anländer

 1. Och hittat gullviva har du gjort. Dom är så fina. Men jag tycker det har blivit svårt att hitta dom häromkring. Då jag bodde i huset (delvis skogstomt) hade vi ett flertal gullvivor. Märkligt nog inte på skogsdelen av tomten, utan i andra änden, nära en syrenhäck.
  🙂

  Gillad av 1 person

   1. Som barn plockade vi mängder av gullvivor i en skogsbacke söderut ner emot havsviken. Hela skogsbacken var gul av gullvivorna. Men det var tyvärr också massor av huggorm. Så gummistövlar var ett tvång hur soligt och varmt det än var. Pappa gick före oss barn och stampade sig fram en bit i taget, där vi sen fick plocka, innan han stampade in nästa område.

    Gillad av 1 person

    1. Så var det när jag växte upp också. Minns när vi skulle plocka liljekonvaljer men då var det mamma i storstövlar som stampade för,att skrämma bort ormarna. Mest för att hon va livrädd för ormarna själv 🤣🤣

     Gillad av 1 person

 2. Det är ljuvligt och verkligen jättefint på dina bilder. Gillar ljuset i lönnblommebilden och de vita. Jag hinner besynnerligt nog inte ut i skogen, kan de bero på att jag har två trädgårdar att vårröja? Ni verkar ha varit väldigt effektiva i helgen, härligt när man är nöjd med sitt verk. Gullvivor har jag ännu inte sett, men det verkar som om de blommar enormt mycket vissa år, vi hade fullt med dem på torptomten en vår/försommar och vissa år bara enstaka.

  Men som Anki skriver: lite regn, eller egentligen ganska mycket skulle sitta bra nu.

  Gillad av 1 person

  1. Ja regnet börjar verkligen behövas, om inte annat så för att det är förbaskat dammigt överallt. Det ger sig förhoppningsvis men några vårkasar lär det inte bli – här är det i alla fall totalt eldningsförbud!

   Gillad av 1 person

 3. Oj, vad ni var flitiga och nu påminde du mig om mina fönster, suck….
  Härliga bilder och så fint ljus. Här har det regnat en hel dag men efter några timmar syntes inte ett spår av det längre. Ser lika torrt ut som innan.

  Gillad av 1 person

 4. Men, vad härligt och fint 😀 De första gullvivorna är alltid efterlängtade och lönnen är underbar när den blommar. Det var länge sedan jag såg eller hörde en gulsparv så det ser jag fram emot och hoppas på här. Jag skulle kunna gissa på att de vita blommorna är körsbärsblommor. Ungefär så såg i alla fall alla vilda körsbärsblommor ut i skogen i Mjölby 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Det är härligt nu. Tror dock inte det är körsbärsblommor. Snarare nån prydnadsbuske som börjat anta trädstorlek 😉 men blommorna är onekligen ganska lika.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.