Nu är det vår!

Nu är det vår, sannerligen! Varmt och skönt, ljuvligt att vistas ute och ljust nog för ganska sena kvällspromenader med kameran. Bara att njuta!

I kvällssolen
Utblommade videkissar i kvällssol

Men visst finns det orosmoln på den underbara vårhimlen. Torkan som redan nu håller naturen i ett järngrepp, Sverige brinner redan på många ställen och kanske har det som skett i brandväg under senare år trots allt inte tagits på tillräckligt stort allvar. Vi får sannerligen hoppas på några regniga dagar framöver om allt ska ställas tillrätta igen, men till dess får vi fortsätta att njuta av våren. Njuta av den kan vi faktiskt göra utan att grilla utomhus eller i övrigt anlägga eld i naturen!

Vårkänsla
En skir björk på väg att slå ut!

14 reaktioner till “Nu är det vår!

 1. Det är underbart med vårsol och värme men dina kloka ord om att njuta med varsamhet borde anammas av alla. Jag hoppas att det regn som kommer ska ge de södra delarna rejält med vatten men det når troligtvis inte alla brandområden. Visst njuter jag av solen men det är ändå lite smolk i glädjebägaren och lite oro också.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det så. Men det går ju inte att gå och oroa sig hela tiden heller. Man får passa på och njuta, förhoppningsvis kommer regnet också inom en snar framtid – då får vi njuta av det 🙂

   Gilla

 2. Det har du alldeles rätt i.
  Men nog är det väldigt oroväckande om vi ska tvingas vänja oss vid torkan och bränderna. Riktigt läskigt.
  Här där jag bor är visst den kommunen i landet med den allra största vattenbristen i landet.
  Inte tillräckligt insatt men vet också att det är den kommun i landet som har flest sommarkåkar.
  Vi måste verkligen göra allt vi kan och mer därtill för vårt klimat. Alla måste vi bo….. men jag undrar om det kan finnas skäl att inte tillåta fortsatt fritidshusbyggsnde i samma omfattning?

  Gillad av 1 person

  1. Jag gissar att Gotland ligger bra till som kommunen med störst vattenbrist, men sen kommer nog kustkommunerna.
   Genom hela vår kommun löper en stor sandås med gott om grundvatten. Här behöver man inte pumpa upp vatten ur sjöar och andra vattendrag och rena, det är i princip redan rent när det hämtas ur åsen. I dagsläget tror jag faktiskt vi bara har två grundvattentäkter igång och det försörjer kommunen gott och väl men jag vet att de tittar efter en lämplig plats för en tredje vattentäkt – du vet ”om, utifall att” det ändå blir brist på vatten. Sen införs det ändå bevattningsförbud ibland, men det är mer för att inte tänja alltför mycket på gränserna.

   Gillad av 1 person

   1. Ja vattenbristen är störst här. Därefter kommen Gotland och Öland.
    Vi har mycket berg som grund, som sägs se ut som en sweiserost pga av alla borrhål efter vatten. Med stora risker för saltvatteninträngning. Den här kommunen har långt ifrån tillräckligt med vatten. Har därför anslutit sig till mälarvatten. Som snart inte häller räcker till. Utreds nu om möjlighet att hämta vatten från Dalälven.
    Tror det blir gott vatten genom sandåsar. Så ni lär ha gott vatten!
    🙂🤗

    Gilla

    1. Sandåsar som gränsar till Dalälven 😁 där dessutom ingbo källor ligger som levererar 4.3 miljoner liter vatten per dygn året runt så som skrivet, vatten är inget akut problem här 😉

     Gillad av 1 person

 3. Imorgon ska det tack och lov regna lite här och på söndag ännu mer. Hoppas att det blir så. Vår är det definitivt. Man upptäcker varje dag något nytt. Jättefina bilder och vilken super bokeh andra bilder har. Underbart!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.