Sippor i alla färger och former

Här har våren kommit igång ordentligt och även om dagen idag var både kallare och blåsigare än gårdagen så var det riktigt skönt vårväder. En tur till Gysinge blev det och där kan man skåda sippor i alla möjliga färger och former. Det här blir med andra ord ett riktigt ”sippigt” inlägg 🙂 (Klicka på fotona för att se dem i större storlek.

Blåsippor
Blåsippor som blåsippor brukar se ut
Blåsippa rosa flera
En alldeles rosa blåsippa (tror jag i alla fall, jag är ganska säker på att det är just en rosa blåsippa och inte en rosa vitsippa – lite förvirrat men ändå 🙂 ).
Blåsippa vit
En alldeles kritvit blåsippa – eller snarare två
Blåsippor ljuslila
Ljuslila blåsippor
Blåsippa rosa
Fler rosa blåsippor
Blåsippor blå och vita
Vita och blå blåsippor

Just nu blommar också vitsipporna i gigantiska mängder i Gysinge – som en vit matta i skogarna på sina håll. Så vackert!

Många vitsippor
Vitsipporna täcker nästan marken helt på sina håll!
Vitsippor vid gren
Fler vitsippor
Ensam sippa
Ensam sippa vid foten av en gran
Vitsippor
Vitsippor – vårens budbärare!

 

14 reaktioner till “Sippor i alla färger och former

 1. Jag gillar sippor i alla färgvarianter så jag blev glad av det här inlägget. Jag skrev nyss om att jag saknar variationen på blåsippsfärger så det här kom ju precis rätt 😀 Jättefina bilder och väldigt kul med blåsippor med vitsippsblad 😀

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag tror inte det var blåsipporna som hade vitsippsblad, min gissning är att det kommer att blomma vitsippor där med tiden. Just där var det lite skuggläge så de har väl inte kommit igång än 🙂
   Har inte hunnit med att läsa alla inlägg – en liten magsjuka däckade mig så nu får jag en extra ledig dag. Ingen på jobbet vill umgås med en när man nyligen haft magsjuka 🙂

   Gilla

   1. Hahaha, jag trodde inte att det var blåsipporna som hade vitsippsblad 😀 Det är svårt att få in ironi eller en lite skämtsam stämning i skrift.
    Usch och fy för magsjuka, stackars dig. Jag förstår dina arbetskamrater väldigt väl men samtidigt är det nog skönt för dig att vila upp dig en dag efter den pärsen.

    Gillad av 1 person

    1. Ja usch och fy – men tack och lov snabbt övergående. Man får glädjas åt det 🙂
     Du… vi var fundersamma vi också över de märkliga bladen till blåsipporna så vi grävde fram och kollade efter vi fotat och jo då, det fanns blåsippsblad under fjolårslöven.
     Håller med, det är svårt att få fram ironi och skämt i skrift men det var nog mest min egen fundering som gjorde att jag tog dig på stort allvar 😉 😉

     Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.