På jakt efter en fornlämning

Idag gav vi oss ut på jakt – på jakt efter en fornlämning. Sonen, som är här på besök över helgen, hade sett något märkligt på en topografisk karta. En höjdskillnad som inte hade någon naturlig förklaring vad han kunde se och som hade en form som antydde att det var något skapat av oss människor. Någon utmärkt fornlämning finns inte på platsen så han blev givetvis nyfiken.

Det här är vad vi fann….

Fornminnesjakt

Det ser ju inte mycket ut för världen, eller hur? En liten höjdskillnad i en gammal granskog, varken mer eller mindre. Höjdskillnaden, som är som en liten ”rygg” (det lutar alltså ner igen ganska omgående på andra sidan) sträcker sig dock ungefär 50 meter rakt genom skogen, med en pararell lite mer ”nedtryckt” rygg som löper parallellt ungefär 30 meter bort och med i vart fall en kortsida.

Så vad är det då? Vi har inte den blekaste aning. Kanske något alldeles naturligt (även om rektanglar sällan är naturliga) eller så är det en oupptäckt lämning av något slag. Jag gissar att jag blir varse det med tiden för sonen lär inte släppa den upptäckten utan att försöka lista ut mer.

Särskilt rolig var den inte att fota hur som helst. Som tur var hade vi lite sällskap i skogen så någon brist på fotomotiv hade jag inte!

Lillskrutten var också med och stundtals var det sannerligen full fart. Lite oturligt ur fotosynpunkt att han är näst intill kamouflagefärgad så här års när fjolårsgräset fortfarande är det som dominerar i naturen 🙂

Vass

10 reaktioner till “På jakt efter en fornlämning

  1. Ja det blir intressant. Jag skulle ju inte sett något alls om han inte gått och pekat ut lite olika saker. För mig var det en skog och inget annat.
   Det är sonens sambos hund, som väl blivit sonens också nu så klart. Eftersom hon är iväg på utlandsstudier så hänger han med sonen vart han än går nu. En söt liten rackare!

   Gillad av 1 person

 1. Det kanske inte ser så mycket ut för otränade ögon som mina men nu blev jag väldigt nyfiken och väntar med spänning på vad din son kommer fram till 😀 En glad vovve är alltid ett fint motiv och den lilla sötnosen verkar ha det riktigt kul.

  Gillad av 1 person

  1. Jag såg mest bara skog jag också men visst, när han pekade ut och visade hur han tänkte så kunde även jag ana något därunder marken. Men vi får se om han gör något av det och vad han i så fall upptäcker.
   Han är rysligt söt den där lilla rackaren. Först tyckte han det var lite läskigt i skogen men så snart han vant sig fick han upp farten och då gick det undan. Det såg då ut som om han hade riktigt roligt 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Roligt med folk som brinner för något och är nyfikna, spännande att se om han upptäcker något!

  Jag tycker att det inte gör något att Lexus färger liknar naturens, det ser bara roligt ut att de kompletterar varandra. Fin fotoserie, jag väljer ut Lexus väntar som min favorit. Jättefin bild på vassen också!

  Gillad av 1 person

 3. Det låter intressant. Hade varit kul om din son har upptäckt något spännande.
  Men lille Lexus syns väldigt bra ändå. Söt liten kille. Ser ut som om det var lika spännande för honom som för husse.
  Gillar sista bilden skarpt. Jättefin vinkel.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.