Lättfångad hare

Som ni vet har jag ägnat mycket tid åt harjakt ute i skog och mark här hemma. På jakt efter foton på dem alltså, någon annan form av jakt ägnar jag mig inte åt. Nu inser jag att det var bortkastad tid. Idag gav jag mig in för att besöka sonen och insåg att i grönområdena i hans kvarter kryllar de av harar och de är sannerligen inte rädda av sig.

Det är med andra ord skillnad på ”stadsharar” och ”lantisharar”. Nåja, nu vet jag det till nästa gång jag får för mig att jag måste ha en hare på bild.

Hare 3
Vad glor du på ser den ut att tänka!
Hare 1
Nej, nu får det vara nog med modellande för idag
Hare 2
Va, är du kvar än? Men ge upp människa 🙂

Jag tror att detta är en fälthare men säker på det är jag inte.

24 reaktioner till “Lättfångad hare

 1. Grattis till dina fina harefoton!!! Vilken lycka att hitta en så snäll modell. Kanske var den inte lika glad som du över att den hamnade i fokus men det blev ju faktiskt lite roligare att den inte bara var helt stilla 🙂 Bra fotat, speciellt när haren hoppar.

  Gillad av 1 person

 2. Haha, igår morse fann jag igen en hare i trädgården, ”Stick och brinn! sa jag till den, för jag tror att den gillar tulpaner. Förra våren blev alla uppätna. Fint att du fångade den i farten!

  Gillad av 1 person

 3. Dom är söta.
  Men att dom vågar sig in i staden!!!!
  Här är vi i och för sig vana vid att rådjuren befinner sig inne på tomter och stryker runt hyreshusen. Inte är dom speciellt rädda heller. Lodjuren har också börjat stryka runt hyreshusen. Visst är det roligt att få se vilda djur, i staden……….men det ska inte vara så!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Nej du har rätt i att vilda djur inte ska vara i staden men harar tror jag faktiskt det finns ganska gott om i städerna – I alla fall i det område där sonen bor.

   Gillad av 1 person

 4. Här hemma ser vi sällan harar och de vi ser är som de hos dig … ja, väldigt rädda alltså. Inne i Norrköping är de betydligt vanligare och helt orädda – jag hade ju med en för inte så länge sen – en riktig linslus! 🙂
  Fina bilder fick du på den! Snyggt fångat!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.