Svansjön

Av rubriken kan man lätt tro att jag varit och sett Svansjön, det har jag inte – i vart fall inte som balett. Men en svansjö har vi besökt. Inte för att det var så många svanar där direkt men det räcker gott med de två som vi faktiskt såg!

Efter vårt besök i Fiby urskog åkte vi vidare och hamnade vid en liten fågelsjö som ligger långt ifrån de flestas farvägar. Här får fåglarna leva i lugn och ro utan att bli störda av oss människor (utöver idag när två tokiga tanter snubblande travade runt i skogarna runt sjön). Vi var lite tidigt ute så isen låg fortfarande på stora delar av sjön vilket sannolikt är den främsta förklaringen till att fågellivet var ganska stillsamt än.

Jag måste säga att de var väldigt synkroniserade de här två svanarna, eller vad säger ni?

Egentligen var vi på alldeles för långt avstånd för att få till några bra foton men vad gör det när man har trevligt! Vi tillbringade en lång stund med att beundra de stora fåglarna medan de ägnade sig åt sin dagliga hygien (vilket är vad jag tror att de gjorde i alla fall).

Vädra vingarna

8 reaktioner till “Svansjön

  1. Tack! Ja det var mysigt där, lite synd att vi var alldeles för tidiga bara, hade varit mer livat om isen gått upp ordentligt. Men de roade oss tillräckligt de där två!

   Gillad av 1 person

 1. Inget fel på dina svanbilder. De är tvärtom väldigt fina. Jag skrattade till högt när jag såg de synkroniserade rörelserna 😀 Jättekul att du lyckades fånga det flera gånger. Den sista bilden är helt underbar. Att svanen inte kunde hålla näbben stilla är ju inte ditt fel 😉 Det fick bli en nästan näbblös svan 😀

  Gilla

  1. Tack snälla du. Det var egentligen alldeles för långt avstånd men det gick hyfsat. Visst var de lite roliga med sina synkroniserade rörelser. Kanske något gemensamt gympaprogram 🙂
   Nej som modeller var de ganska usla, gjorde inte alls som jag ville med lite näbblösa svanar som följd 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Nej, jag är faktiskt inte alls säker på det. Kanske vi rent av hamnade i något genrep till någon föreställning som ges senare i vår?
   Tack! Kanske inte, men de här två var väldigt bra på ”följa John” eller vad de nu pysslade med 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.