Fiby urskog

Idag begav vi oss till Fiby urskog, ett naturreservat väster om Uppsala. Där hade vi kunnat vandra en god stund om vi inte valt fel stig vid ett tillfälle och ganska snart var tillbaka till där vi parkerat bilen – så kan det gå ibland 😉

Fiby urskog 1

Vi hann i alla fall se en del av urskogen även om vi inte kom upp på ”Getryggen” vilket väl är den mest omtalade platsen i urskogen!

Här finns mycket spännande att upptäcka och än mer hade det nog varit om vi väntat till lite längre fram i vår, men det vi såg var helt klart gott nog!

Fiby urskog ticka

Apropå våren så börjar den faktiskt göra sig påmind både här och där. På många håll är det i princip snöfritt och växtligheten gör sig redo för en ny underbar vår!

Här kom vi fram efter vår lilla miss att följa leden, en utsikt som faktiskt inte alls gick av för hackor!

Fiby urskog utsikt

Men dagen var inte slut bara för att vi råkade gå lite fel (både min syster och jag kan för övrigt komma bort i våra respektive trädgårdar så det är inte så förvånande att just vi går fel 🙂 ). Vi fortsatte bara mot nya äventyr som ni får se mer av vid ett annat tillfälle!

8 reaktioner till “Fiby urskog

  1. Ja det var det faktiskt även om vi missade det mesta 🙂
   Misstänkte hassel men kikade allvarligt talat inte närmare på själva busken, hade väl annat för mig 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Då är du i gott sällskap då 🙂
   Ja hund är bra men vi har båda lyckats komma bort oss även med hund. I går var inte hunden med så vi fick förlita oss helt på oss själva!

   Gillad av 1 person

 1. Jag ansluter mig till listan på folk som kan gå vilse var som helst 😉 Jag hittar nog bättre inne i stora byggnader, typ sjukhus, än i okänd skog 😉 Urskog kan vara spännande att vandra i. Jag har gått, eller snarare klättrat och krupit i en urskog som verkligen var orörd. ”Er” urskog ser i alla fall lättframkomlig ut. Det finns tydligen flera stigar att välja på 😉 Fina bilder på en skog som får växa och falla fritt. Jag gillar dina vårtecken också. Snart har du nog massor av blåsippor men så länge är andra tecken fina. Jag kan inte riktigt avgöra om den fina, röda stuga är just en stuga eller en lada. Den ser väldigt välvårdad ut så kanske är det ett torp.

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror stugan är någon form av lada – det känns så i alla fall.
   Det är ett naturreservat där vi var och man uppmanas nogsamt att hålla sig till just stigarna. de vill att skogen ska fortsätta att vara orörd mellan stigarna. Lite längre fram emot sommaren är det nog riktigt fint att vandra lite där!

   Gillad av 1 person

 2. Ser ut som ett mysigt ställe. Jag älskar naturreservat. Vill gärna ha mera av ostädade områden som också gynnar insekter och annat kryp. Det var ju bra att ni hamnade där ni parkerade bilen. Tänk om ni inte hade hittat den 😉 Jättefina bilder!

  Gillad av 1 person

  1. Ha ha… ja det kunde ju lika gärna gått så illa 🙂 Men vi hade nog tagit oss tillbaka till de märkta stigarna så det hade nog ordnat sig!
   Tack så mycket!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.