En vacker men blåsig vårdag

Jag tror bestämt att våren är på gång hit också. Dagen har bjudit på ett vackert men blåsigt vårväder, vi bestämde oss för en liten tur till Nordsjön. Nu är den inte så långt borta som det kanske låter, det är alltså inte Nordsjön som hänger ihop med Atlanten som jag besökt under dagen utan en liten sjö i norra Uppland. Bäst att förtydliga detta så ingen förvirring uppstår 😉

Blankis 2

Isen har nästan helt töat bort från de strandnära delarna av sjön men än finns det lite is kvar för gässen att vila på. Men som ni ser är den inte helt tillförlitlig – en stackars kanadagås har precis gått igenom isen (tur den är vattenvan, den klarade sig finfint).

Grågäss

Kanadagäss och svan

En och annan svan kunde vi beskåda också men just de här tillhörde de lite blygare fåglarna och drog sig undan ganska omgående.

Startsträcka

Vissa tyckte det var bäst att fly fältet och som synes krävs en viss startsträcka för att komma iväg 😉

Lite senare gav vi oss iväg mot en annan liten sjö vid Svinasjöns naturreservat, men där fick vi se oss besegrade av en översvämmad skog (den ligger inte för inte på Sjömossen) och fick återvända hem i oförrättat ärende. Men ett litet foto fick jag med mig hem i alla fall, ett älghorn som något lagt upp för allmän beskådan!

Horn

20 reaktioner till “En vacker men blåsig vårdag

  1. Jo jag har märkt det. Vi har ganska stora mängder som stannar till här under flytten (det var ett gäng på sisådär ett par hundra svanar jag var på jakt efter, såg dem igår men idag var de puts väck så klart) och det är sällan man får komma så nära dem att det går att fota vettigt utan gigantiska zoomobjektiv (vilket jag inte har – ha ha).
   Lite kul att de blir mer ”människovana” men samtidigt lite synd för de råkar säkert mer illa ut, vi människor kan ju som regel inte sköta oss…

   Gilla

 1. Gillar verkligen dina bilder med fåglar och is, så vackra nedtonade färger och vackert tecknade fåglar. Vårvinter när den är som bäst. Det har visst blåst en hel del både här och där idag.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja det var fint men lite blåsigt som skrivet. Tror dock det blåst mer på andra håll än här så vi klarade oss undan ganska lindrigt ändå.

   Gilla

 2. Underbara bilder! Brytningen mellan vinter och vår är bland det bästa man kan uppleva om vädret är på gott humör. Lägg till gäss och svanar på en sjö med lite is kvar så är det nästan perfekt 😀 Synd att skogen var översvämmad men det är säkert bra för grundvattnet 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla! Ja visst är det en härlig tid. Översvämningen i skogen hade vi säkert kunnat hantera med rätt klädsel, kängor funkade inte så bra men med stövlar hade vi nog tagit oss fram till sjön (kanske, det kanske var än värre närmare sjön och några vadarstövlar äger ingen av oss 🙂 ).

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.