Hacke hackspett på besök

Idag fick vi finbesök vid fågelmatningen. Nu ska jag ärligt säga att de andra småfåglarna inte riktigt uppskattade besöket, de flydde fältet så snart hacke hackspett dök upp. Men, trots det, så uppskattar jag besöket för de är rysligt vackra hackspettarna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det blev många foton och eftersom jag inte riktigt kan välja ut vilka jag ska visa så blev det ett bildspel av det hela 🙂 Ett foto i lite större storlek tänker jag att ni också kan stå ut med!

Större hackspett vid fågelmatningen

24 reaktioner till “Hacke hackspett på besök

 1. Ja, hackspettar är jättefina. Då jag bodde i huset var det en hackspett som väckte oss på mornarna genom sitt eviga hackande på en telefonstolpe. Så jag säger till dig precis som jag gjorde till min familj då: på med hinken på huvudet om ni ska ut så ni inte blir attackera av hackspetten!

  Gillad av 1 person

 2. Lycka att få den så nära och lyckas ta så fina bilder av den – grattis! Förstår att det var svårt att välja, men då passar ju ett bildspel bra. De är fina, men jag blir alltid lite nervös av att ha dem nära huset. På torpet har de hackat upp tre eller fyra gigantiska hål i väggen och likaså hos grannen. Har hört den hacka på huset här i stan också. Blir lite sur på den, det borde ju finnas mycket mer mat i träden.

  Gillad av 1 person

  1. Jag är så glad över att den möjligheten uppenbarade sig! Tack!
   Ja den knackar lite på huset ibland också (eller om det möjligen är någon kompis till den som gjort det) men vi har nog faktiskt varit ganska förskonade från det. Vi har gott om gamla tallar på gården och de verkar vara mer intresserade av dem. Vi brukar ha gröngölingen på besök också – en liten önskedröm att kunna få den på bild också!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.