Det händer inte mycket här

Här händer det inte mycket egentligen. Jag orkar inte så mycket efter den första hela arbetsveckan sen vår semestervecka, det är inte klokt så snabbt jag ramlar in i en dygnsrytm som inte riktigt passar när jag jobbar. Det hade varit trevligt om jag lika snabbt var tillbaka i jobbrytmen, men så är det ju givetvis inte.

På jobbet hade det hopat sig en hel del också så energin har väl mest gått åt till att jobba ikapp. Det kändes väldigt skönt i går när jag faktiskt kunde känna att jag faktiskt var i fas igen. Jag firade det med att sluta lite tidigare, det kändes som det var en bra idé att fira det på något sätt 😉

Helgen inleddes med en skön sovmorgon sen var det dags att fylla på förråden lite och för att göra det hela lite mer spännande valde jag att åka ända till Valbo för att handla. Onödigt långt kanske men lite kul att komma iväg en bit. Jag tog vägen om Gysinge när jag ändå var igång och fick med mig lite foton hem också!

Under Gysingebroar
Café udden sedd från Granön där vi tagit oss ner till älvkanten och kikar fram under bron.
Forsar fram
Vattenståndet i älven ökar på så sakteliga men än är det en bit kvar till dess den riktiga vårfloden infinner sig.
Ihålig
Då Granön ligger mitt i naturreservatet får det mesta ligga som det faller, så även den här mäktigt stora och ihåliga stocken. Vad den varit för träd när det begav sig har jag dock ingen aning om.
Ticka
Döda träd betyder tickor i mängd – vackra att se på även om just de här inte var så färgstarka.
Alhängen
Det sägs att det ska snöa rejält i morgon så det var bara att passa på att njuta av lite vårkänslor – som synes så delades mina vårkänslor av alen. Pollenallergiker har förmodligen redan börjat märka av att våren är på ingång!

27 reaktioner till “Det händer inte mycket här

 1. Ja, jag har hört några pollenallergiker som känner av det redan.
  Fina foton. Fast du borde ha tagit dig ett dopp innan det blir alltför högt vattenstånd!
  Förstår precis det där med att komma åter från semestern, att det då är så mycket att göra för att vara ikapp igen. Dessutom är det lätt att själv ställa för höga krav på sig själv på hur snabbt man ska ha jobbat ikapp.
  Hur som, skönt att du nått dit nu.
  🤗

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Nej du, inget dopp där inte – det kändes lite väl kyligt i vattnet. Dessutom ogillar jag att gå barfota på is vilket jag hade behövt för att ta mig ut till öppet vatten 🙂 🙂
   Ja mejlen hopas och annat också. Jag har egentligen inte känt någon press på att jobba ikapp på någon särskild tid men det känns ändå lite som att det hänger över en. Mest när man ser att kalendern är fulltecknad – då är avbokade möten synnerligen välkomna och sådana har jag haft några den här veckan vilket lett till att jag är ikapp. Så skönt!

   Gillad av 1 person

   1. Jag är ingen badkruka. Men jag måste erkänna att vattnet såg ruggigt kallt ut. Det kallaste vattnet jag varit i var 11-gradigt havsvatten. Kan inte gärna kalla det för skönt, men tog ett par simtag under vattenytan och sen upp på land igen.

    Gillad av 1 person

    1. Det är nog ruggigt kallt 🙂 Jag är en riktig badkruka så för mig är det helt otänkbart att bada om inte vattnet är hyfsat varm (och med hyfsat menar jag minst 22 grader)

     Gillad av 1 person

     1. Och jag är ingen martyr. Vill gärna att vattnet ska vara åtminstone 17-18 grader. Men visst kan jag doppa mig och simma lite i 15-16 grader. Vid 20 är det rena komforten. Vid 22……jodå man kan bada då också under förutsättning att man är riktigt varm så att det svalkar. Och det SKA vara havsvatten.😄👙

      Gillad av 1 person

 2. Förstår att du haft en del att komma ifatt med på jobbet – skönt när första arbetsveckan är slut!
  Underbara bilder från Gysinge!
  Ha en fin helg!

  Gillad av 1 person

   1. Hm … spontant skulle jag nog säga fnöskticka – de växer ofta så där oformligt, men riktigt säker är jag inte när jag inte vet vad den växer på för träd … om det är ett lövträd så är det säkert en fnöskticka …

    Gillad av 1 person

    1. Ja du, jag vet faktiskt inte vad det var för träd. Det var bara en hög stubbe kvar. Omkring den växte lärkträd, björk och al vill jag minnas – kanske något ytterligare trädslag men de är de jag minns med bestämdhet.
     Tack för svar!

     Gillad av 1 person

 3. Jättefina vårbilder från Gysinge, smart att fota genom bron! Det tar ju alltid lite tid att komma in i lunken igen. Hoppas att förkylningen är över i alla fall.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det tar lite tid att komma tillbaka till arbetslunken men samtidigt är det lite skönt. Förkylningen är i princip borta, den är lite seg men jag mår mycket, mycket bättre och orken har börjat komma tillbaka. Det hör väl till att snora och hosta ett tag efter att det värsta är över.
   Tack! Det föll sig så att jag hamnade på andra sidan bron än byggnaderna så jag passade på 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag kan tycka det är mysigt när jag står på stranden men jag skulle nog akta mig noga för att ge mig ut i det – i båt eller på annat sätt!
   Vardagslunken ligger inte riktigt för mig, jag är så otroligt trött på mornarna. Kan dock vakna ganska tidigt annars, men när väckarklockan ringer…. hujedamej 🙂

   Gilla

    1. Skönt! Själv har jag dryga 10 år dit – men kanske jag kan byta jobb till ett som jag kan anpassa till min dygnsrytm 🙂 Inte för att jag egentligen sover så länge, det är mer väckarklockan som skickar signaler om att jag vill sova mer 🙂

     Gilla

     1. Kan du ändra vore väl det något att bedja om. Tycker det har varit en lång terroriserande resa med denna ringande veckarklocka genom alla år. Jag har alltid kommit upp och i tid, men fy så illa jag har mått.

      Gillad av 1 person

     2. Jag har egentligen ett jobb som jag kan styra över ganska fritt men inte så mycket att jag inte skulle behöva ha en väckarklocka.
      Håller med dig – man mår rent fysiskt illa när det är dags att gå upp (för tidigt). Men, men… man får väl gilla läget!

      Gillad av 1 person

 4. Jag har undrat var du har hållit hus men jag tänkte att du nog hade mycket omkring dig. Hoppas att rivstarten inte gjorde helt slut på alla dina krafter. Skönt ändå att du kom ikapp på jobbet. Härliga bilder på ett vårpiggt vatten och fina omgivningar 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jo det har varit mycket jobb och när man sen kommer hem och bara slår sig ner i soffan och glor på TV blir det inte så mycket att skriva om. Men jag har varit här och haft koll på er andra 🙂
   Tack så mycket! Gysinge börjar bli en aning uttjatat faktiskt men det är så vackert där så om man är i krokarna kikar i alla fall jag gärna förbi!

   Gilla

 5. Jag tycker att det ser ut att vara mycket vatten i älven redan 😊. Jag kan ju bara föreställa mig hur det blir när ”vårruset” sätter igång på allvar. Det är skönt att ha semester, men det finns alltid en hög uppgifter, mest mail, som väntar när man kommer tillbaka. Det är bara att tugga sig igenom dem och se glad ut.

  Gillad av 1 person

  1. Stenarna brukar inte synas så mycket när vårfloden är igång, i somras låg de nästan torra där – det är föränderligt!
   Precis så är det – man får kavla upp ärmarna och ta itu med högarna bara. Det tog mig 7 arbetsdagar men nu är jag ikapp 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.