Hotell med extra allt!

Den här gången vi reste iväg valde vi ett hotell med extra allt – all inclusive och fem stjärnor. Det kostade därefter och kanske inte är vad vi normalt sett bokar in oss på men av någon anledning kände jag för att lyxa till det. I efterhand kan jag nog tycka att det var en jäkla tur. Med tanke på hur vår semester utvecklade sig med först den ena med ont i truten och sen den andra med en rejäl förkylning så var det oerhört praktiskt att ha ett hotell med extra allt!

Hotellet vi bodde på heter Iberostar Sábila och ligger i Playa de las Americas (Costa Adeje) och är ett hotell som bland annat kan bokas via Ving (vilket vi gjorde). Just att ha allt serverat och redan betalt, inga barn som gastade (det var 16-årsgräns på hotellet) och all service man kan önska sig är inte så dumt när man känner sig lite under isen.

Utsikt från hotellfönstret
Utsikten från vårt hotellrummet gick inte av för hackor, det gjorde då rakt ingenting om man fick sitta lite på balkongen och filosofera!

Vi kunde skåda fantastiska solnedgångar från balkongen (eller rummet) varje kväll. Fotot till höger är återanvänt och har varit med i ett tidigare inlägg.

Drinkar levererades i ett nafs om man så önskade – och det gjorde vi ju med jämna mellanrum. Jag ber att ni noterar på den nedersta bilden att det faktiskt står ett par glas med apelsinjuice i bakgrunden – det var inte bara färggranna drinkar som slank ner med andra ord! Även här hittar du återanvända foton från tidigare inlägg (här och här).

Semester mobil

Det gjorde ju inte så mycket att jag fick ligga i värmen och kika ut över det här även om jag normalt sett skulle ha varit lite med äventyrlig av mig. Och tröttnade man på att ligga i solstolen med goda drinkar och utsikten ovan så kunde man ju alltid, som jag redan nämnt i ett annat inlägg, kika på lite konst.

Den svävande fisken har inte varit med på bild förut, en gigantisk skapelse som säkert är mer än två meter lång. Den hängde över en öppning ner till våningen nedanför där också den konstutställning jag nämnt tidigare visas.

Den arkitekt som ritade hotellet var nog en aning intresserad av fåglar också. Vi gick länge och funderade på om Sàbila möjligen härrörde från någon fågelart eftersom så mycket gick i fåglarnas tecken men det visade sig att det är något slags aloeväxt. Men med tanke på att väggen till vårt badrum pryddes av en gigantisk rödhake, att lampskärmarna såg ut som skatbon och att korridorerna pryddes av fotavtryck av fågelfötter så borde rimligtvis ett visst fågelintresse ändå ha funnits.

Som om det inte fanns nog att göra med de sedvanliga aktiviteterna som alltid erbjuds på sådana här hotell (som t.ex. yoga, vattengympa) så roades vi turister också av olika artister som uppträdde både här och där med det spar jag till ett eget inlägg 🙂

19 reaktioner till “Hotell med extra allt!

 1. Så härligt det låter trots förkylning och tandvärk, och skönt med bekvämlighet och uppassning. Det är ju ändå lite synd om en när man är hängig och har ont. 🙂
  Tufft av maken att våga lägga sig i den spanska tandläkarstolen. Jag råkade ut för något liknande för några år sedan på Gran Canaria, men jag vågade aldrig uppsöka tandläkaren där utan levde på maxdosen av Ipren i en vecka tills jag kom hem igen. 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja men visst var det skönt på så sätt. Jag hade gärna stannat tills min förkylning var över – den var betydligt lättare att dras med där än här (där ingen passar upp på mig 🙂 ).
   Han hade inget val eftersom det var öppet ner i rötterna på tanden, han fick rejält ont och kunde inte äta alls. Men det gick fint så det var bra och de sista dagarna hade han förvisso fortfarande ont men bara lite och kunde njuta av sin semester ordentligt. Han ska till sin ”ordinarie” tandläkare i morgon för en koll att allt ser okej ut i alla fall 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Ja den var inte dålig alls – jag har beundrat la Gomera varje dag i en veckas tid. Nästa gång jag är i krokarna ska jag åka över dit (om jag nu hamnar i krokarna igen förstås).

   Gillad av 1 person

 2. Vilken tur att ni hade allt på hotellet när ni nu drabbades av både förkylningar och tandproblem. Vilken fin utsikt ni hade från hotellet. Vackra foton! Är ju njutbart bara det. Och drinkarna säger man ju inte nej tack till. Kul med ett tema på inredningen på hotellet. Det har vi också sett ibland, att det finns en röd tråd.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det var skönt – vi pratade faktiskt om just det. Tänk om vi bott på ett halvtaskigt hotell utan allt skoj och tänk om vädret också varit lite mindre trevligt. Då hade det verkligen varit trist – men nu blev det ju ganska bra ändå trots allt 🙂
   Ja de hade ett tydligt fågeltema – utöver alla ”skatbon”, fina fåglar på rummen, fågelfotspår i korridorerna så var hissarna dekorerade med närbilder på fågelfjädrar. Riktigt mysigt faktiskt (även om hissystemet var som det var, man kunde hamna lite vart som helst vilket i och för sig var spännande – ha ha)

   Gilla

 3. Bortsett från tandvärk och förkylning har ni ju haft det jättebra. Kul att få följe med lite genom att se fotona. Apropå foton, det där på jättefirren var ju rolig. Gillar den.
  Javisst är det himla bekvämt och bra med all inklusive men samtidigt är det lite roligt att gå ifrån hotellet för atthitta matställen om inte annat. Små genuina matställen kan vara mysigt. Och man ser ju mer av resmålet då. Men visst är det bekvämt att ha allt inom hotellområdet också!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja faktiskt, vi har haft det riktigt bra ändå.
   Vi brukar bo på all inclusive ibland men har bestämt att det inte hindrar oss från att åka iväg på utflykter, äta goda middagar ute på lokala krogar och så. Det är ganska praktiskt att allt finns om man inte vill ge sig iväg – men som sagt, det får inte hindra oss för vi är rätt nyfikna och äventyrliga av oss. Men som nu var det ju tur att vi hade det när det blev som det blev.

   Gillad av 1 person

 4. Wow, jag skulle också gärna hänga en del på den balkongen. Där kan man nog stå ut med att slöa ett tag 😀 Det är väldigt bekvämt med allt serverat och att det ingår i priset. Ibland valde vi också att ha det så och det var skönt. Andra gånger ville vi se lite mer av området utanför hotellet och sökte oss till andra restauranger. Men den största fördelen med all inclusive är nog att man slipper inkastare. Har man dessutom ett plastarmband som visar att man äter på hotellet så är det bara att vifta med det om någon är ihärdig 🙂 För er del var det självklart skönt att slippa anstränga er mer än nödvändigt. Jag har hört att whisky är bra mot förkylning men det kanske går lika bra med drinkar.
  Fint med fågeltema. Den stora hängande firren är kul men jag gillar rödhaken mer.
  Krya på dig nu och sedan kan du kanske få njuta av en fin avslutning på vinter och sedan en härlig vår 😀

  Gillad av 1 person

  1. Ja det var fint där – där satt jag en hel del och grunnade på livet. Inte tokigt alls!
   Vi bokar all inclusive rätt ofta när vi ska på ”solsemester”, kostar på oss det även om vi vet att vi kommer att fara runt och äta ute (alltså utanför hotellet) och som du säger så fungerar det fint att vifta med armbandet mot inkastarna. Här var det dock lite ”classy” så vi fick något slags sidenarmband i stället för de vanliga plastarmbanden 🙂
   Det är skönt att ha allt ordnat om man inte orkar/vill/känner för att ge sig ut på äventyr – som nu 🙂
   Jag gav mig inte på whiskyn 😉 Tänkte inte på det och även om jag tänkt på det så skulle jag nog inte ha gjort det. Sambon provade dock en tequila mot käkvärken, tror inte det fungerade något vidare men om det nu var någon bacill där så strök den nog med 🙂
   Tack så mycket! Här är plusgrader och snart nog snöfritt – det hände en del med vintern när vi var borta!

   Gillad av 1 person

 5. Åååhhh … ! Vilken fantastisk utsikt! Med tanke på det som inte var så bra med tandskada och förkylning, så har ni nog haft det utomordentligt bra! Härligt väder, maten serverad, goda drinkar och en oemotståndlig utsikt så har det inte gått någon nöd på er! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Det gick verkligen ingen nöd på oss, vi kunde inte haft det bättre under rådande omständigheter. Värre när vi kom hem och ingen passade upp på ”stackars” oss längre 🙂

   Gillad av 1 person

 6. Underbar utsikt och resten verkar ju också vara väldigt trevligt och estetiskt på hotellet. All inclusive har vi aldrig testat, det låter lite ”farligt”, haha. Man måste få unna sig ibland även om vi gärna väljer något som inte kostar alltför mycket. Låter som er semester trots allt var vilsam, basilusker och annat småelakt kan man ju råka ut för var som helst.

  Gillad av 1 person

  1. Det var ett trevligt hotell och ja, vi unnar oss ibland. Vi tycker om att resa lite olika – ibland lite dyrare, ibland lite billigare, hyra lägenhet, bo på hotell osv. Omväxling förnöjer heter det ju 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.