En blåsig semesterdag

Idag har det varit en riktigt blåsig semesterdag, blåsig men ändå varm och behaglig. Blåsten kan dock bli lite irriterande ibland när det mesta far runt så man måste jaga det 😉

Dagen till ära har vi tagit det ganska lugnt, en långpromenad i blåsvädret på förmiddagen och solstolen för min del under resterande delen av dagen. Sambon har behövt gå och vila lite då och då, han har ganska ont efter gårdagens omilda tandläkarbehandling. Lite avbrott i vilan blev det för hans del när blåsten började tjuta genom vår balkongdörr – och då menar jag tjuta. Ungefär som om någon stod med tio ostämda säckpipor i rummet 😉 Det var en tätningslist som var lite trasig och som åstadkom det minst sagt enerverande ljudet. Som tur var finns det folk som kan fixa sånt här och inom loppet av någon timme så var balkongdörren tyst igen (tur det annars hade de fått ge mig ett annat rum inför natten).

Fångad
En infångad kaktus 😉 Men det är nog snarare en lite lattjo variant av bevattningsanordning som ni ser runt kaktusens fot.
Kaffedrink
I blåsvädret passade en kaffedrink fint, intagen på läsidan ska tilläggas. Det var skönast så 😉
Regnbåge
Någonstans regnade det alldeles uppenbarligen – men inte här. Regnbågen fick vi dock beundra ändå under vår förmiddagspromenad.
Restaurang Teneriffa
Lite annorlunda restaurangbord – det är meningen att man ska sitta i bilarna och äta. Sambon blev dock en aning deprimerad när han såg somliga rariteter ombyggda till restaurangbås – han är ju en stor fan av gamla amerikanska bilar!
Taggig
En lite taggig avslutning på det här inlägget – kaktusarna står i alla fall still även i blåsväder och blir därmed tacksamma fotomotiv när det blåser halv storm 🙂

 

18 reaktioner till “En blåsig semesterdag

 1. Men du, vad gjorde den där tandläkaren egentligen? Det ska väl inte göra så ont nu? Eller var det ”elaka” tandrötter som ställde till det?
  Det var väl alldeles väldans bra att ni belönades med kaffedrinkar efter att ha fångat en kaktus? Men du, bilden på havet får det att se ut som det är ett iskallt hav. Men det lär det ju inte vara? Fint att du inte bara lyckas fånga kaktusar, utan även regnbåge och fikajenkare!
  Men du, ……….alltså, vilken jäkla tur att dom fick ordning på den där balkongdörrslisten! Annars hade kanske någon spindel tagit sig in. Och då skulle ni väl verkligen ha behövt byta hotell eller något sånt?
  Försätt nu ha riktigt fina dagar. Ser fram emot att se dokument om vad du ska fånga härnäst.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det var en tand som satt som berget med ”elaka” rötter som du säger. De fick borra ur den och mosa honom rejält så det är inte så konstigt att han är lite mör.
   Ja men eller hur 🙂 Vi som så snyggt fångat en kaktus var verkligen värda kaffedrinken 🙂 Ha ha…. du får till det du 🙂
   Havet är ganska kallt faktiskt, jag håller mig till att bada i poolen. Skulle tro, utan att ha något belägg för det, att havet är högst 18 grader varmt (eller kallt hur man nu ser det), inget för en badkruka som mig 🙂 Vissa av poolerna är dock uppvärmda till ca 22 grader och passar mig betydligt bättre.
   Spindlar var ett litet problem (för oss) i sammanhanget – ljudet var helt och fullkomligt galet. Det gick inte att vistas inne på rummet. Men som tur var kunde de fixa det (vi blev lovade att få byta rum direkt om de inte kunde fixa det så det satt inte fast på så sätt).

   Gillad av 1 person

   1. Fan, rent ut sagt, vilken j-a otur att det här med tanden skulle hända på semestern! Fast bättre rent ekonomiskt såklart. Hur som, måtte smärtan vara över i morgon. Annars får han väl ta ytterligare ett par kaffedrinkar.
    Men hör nu på här vännen, från det att vattnet nått 15 grader är det absolut doppbart samt möjligt att simma en bit. Från 18 grader är det helt badbart. Fniss, så i med er i havet och doppa er i salt, härligt hav! Hahaha. Nämen allvarligt talat så hoppas jag att det hinner bli flera havsbadsmöjligheter för er.
    Kram

    Gillad av 1 person

    1. Tack – ja det var otur men sånt som händer. Inte mycket att göra åt.
     Jag är en tvättäkta badkruka så havsbad är ytterst sällsynt förekommande för min del. Jag måste åka så långt för att jag ska anse vattentemperaturen som behaglig. Men, det finns ju pooler så utan bad blir jag inte 🙂

     Gillad av 1 person

 2. Nämen oj! Tandläkaren när man är utomlands! Det vill man ju helst slippa. Synd att det blåser så men det lugnar väl ner sig. Den infångade kaktusen är ju fräck 😀 Bada i 18 grader i havet kan väl vara ok tycker jag men vet att många tycker det är för kallt. 22 grader pool kanske är bättre då. Önskar en fortsatt trevlig semester 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja fast de sägs vara bra här – tandläkarna alltså. Glad att jag slapp dock 🙂
   Ja det är ju som det är med vädret, inget man rår över. Men det är i alla fall skönt värme så bara man hittar lite lä så är det helt okej (till och med lite för varmt om man ligger länge i solen).
   Jag är en riktig badkruka så 18 grader är alldeles för kallt för mig 🙂 Men det är många andra som badar i havet, jag får nöja mig med att titta på dem.

   Gillad av 1 person

 3. Jag tycker lite synd om din sambo. Inte kul att ha så ont och kanske kändes det ännu värre i värmen. Att sedan råka ut för oljud i rummet när han flydde in för att vila skulle ha gjort mig ganska frustrerad om det hade varit jag. Kaffedrinken kanske lindrade lite. Eller var det bara du som fick en sådan? Den ser väldigt smaskig ut 🙂 Jag är helt inne på din linje när det gäller badtemperatur. Är jag inte genomsvettig och supervarm så badar jag absolut inte om det inte är över 18 grader. Helst ska det vara minst 20 grader. Då kan jag tycka att det är skönt. Som barn badade jag ibland när det var 14 grader men det var då det 😉
  Fina bilder och vilken tur att regnbågen kom med på en av dem. Jag förstår att det är lite trist för en bilintresserad att se fina bilar förstörda så där. Men förmodligen är det en bra affärsidé.

  Gilla

 4. Kaffedrinken gillar jag mest här idag 😀 Ser väldigt frestande ut. Är man kaffetant så är man….
  Vad bra att oljudet kunde åtgärdas. Stackars din sambo. Det var ju pricken på i:et för att återhämta sig.
  Hoppas att bilarna var så pass körodugliga att de endast går att använda som sittplatser. Annars hade det verkligen varit synd.
  Kul att du kunde fånga in en regnbåge. Den ser man inte så ofta.

  Gillad av 1 person

  1. Kaffedrinken smakade finfint!
   Ja du, det var ett liv utan dess like. Helt galet vilket ljud vinden kan skapa när den ”smiter” in i små glipor. Nåja, nu är det tyst och skönt och vi gläds åt det 🙂
   Ingen aning vilket skick bilarna var i innan och i de flesta fall var det väl skit samma men det stod visst någon raritet där säger han som kan något om bilar.

   Gillad av 1 person

 5. Blåst kan vara jobbig vid havet. Jag minns att vi hade någon dag där nere när man nästan frös och havsvattnet var kallt. Låter som om din man blev ganska påverkad av tandutdragningen och visdomständer kan ju vara besvärliga minns jag nu, maken fick operera bort några. Hoppas att han mår bättre nu.

  De där s.k. kaktusarna är nog törelväxter, Euforbia, se här:
  https://baraenbildavmig.wordpress.com/2016/06/16/standaktiga/ Snygga bilder av dem!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jo det är lite jobbigt när det blåser men vi hittade lite lä här och där så det ordnade sig – och där var det ju varmt och skönt.
   Det var tanden framför visdomstanden som drogs ut men den satt tokigt och stenhårt så det blev en rejält match som tandläkaren till slut vann – men sambon blev bra mörbultad på kuppen 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.