En annorlunda semesterdag

Idag blev det en annorlunda semesterdag. Sol och bad lyste med sin frånvaro, eller ja, solen sken i vanlig ordning men något solande var inte aktuellt. Idag gav vi oss istället iväg till Hospiten Sur för att åtgärda sambons trasiga tand.

Sjukhus teneriffa

Här tycks tandläkarna vara en del av vården på ett annat sätt än i Sverige varför vi fick bege oss till sjukhuset. Tandläkare verkar det dock finnas en i varje kvarter i övrigt men vi gick på det tips vi fick från resebolaget den här gången. Dessvärre var tanden bortom räddning och de fick ta ut den helt, ingen stor katastrof då det var en av tänderna längst bak i munnen men inte desto mindre plågsamt för den berörda.

Medan sambon inväntade tandläkartiden och medans han plågades i tandläkarstolen roade jag mig med att promenera runt i närområdena, det finns en hel del att upptäcka!

Shoppinggränd

En av många shoppinggränder i vår närhet – här var det ganska tidigt på förmiddagen så det var näst intill folktomt. Vi passerade här även igår och då senare på dagen, då var kommersen i full gång och att ens tänka på att fota en gränd i det läget ligger inte för mig. Det där med streetphoto känns fortfarande alldeles för obekvämt för mig 😉

Jag hann också ta en mer ingående tur här på hotellet innan vi gav oss iväg till tandläkaren. Här finns en konstutställning som är lite intressant, till och med för mig som i övrigt är ganska ointresserad av konst.

Under tiden sambon plågades i tandläkarstolen tog jag mig en promenad i en närbelägen park, ganska nyanlagd vad jag förstår.

Kvällen har sedan tillbringats i lugn och ro på hotellet. Sambon är så klart inte upplagd för några större utsvävningar efter den omilda behandling han gått igenom idag. Lite smärtstillande medicin och vila gör nog sitt till och förhoppningsvis mår han bättre i morgon igen. Och, vi hann i alla fall hem till hotellet innan solnedgången idag också 🙂

Disig solnedgång

10 reaktioner till “En annorlunda semesterdag

 1. Tråkigt att tanden inte kunde räddas, men bra att den är borta så den förhoppningsvis inte ska åsamka mer besvär.
  Kul att följa med din promenad i närområdet – hm … konst eller inte – jag funderar mest på hur han fick kvinnan att sväva där …
  Vackra blommor och en fin solnedgång … fina bilder!
  Ha en fin fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Ja det var lite tråkigt med tanden men nu börjar det onda ge med sig och vi tar nya tag med semestrandet.
   Tack! Ja du, det där med konst är en historia för sig tycker jag. Jag har ofta lite svårt att förstå, kanske jag har för dålig fantasi? 🙂
   Tack det samma!

   Gillad av 1 person

 2. Skönt att han är av med problemet och att det inte kostar något. Jag får göra flera besök hos tandläkaren, det blir en krona på tanden och pengarna rasslar iväg. Min tandläkare blev förvånad när jag sa att jag ser tandläkarbesök som avkoppling, man blir så ompysslad, haha. Men en tandutdragning är aldrig behaglig.

  Roligt med konstutställning på hotellet, det skulle jag gilla. Det där med att strosa omkring är ett nöje när man är på en annan ort; mysiga gränder och annorlunda växter. Jag tycker att den gula blomman ser ut som en hibiskus, men bladen stämmer inte. Fina soliga bilder på den – och på den dalande solen.

  Gillad av 1 person

  1. Vi får ligga ute med pengarna men totalt rör det sig ändå inte om mer än cirka 2500 kronor med mediciner och allt. Lite skillnad i pris mot i Sverige.
   De har mycket roligt på det här hotellet, det är riktigt stort. Har nog inte hunnit utforska allt än.

   Gillad av 1 person

 3. Tråkigt med tanden men vad ska man göra, det är bara att gilla läget. Bra att din sambo har lagt saken bakom sig. Hoppas han är som ny igen imorgon.
  Konstutställningen hade jag tyckt om men även sol, värme, blommorna och den härliga solnedgången. Väldigt fina bilder!
  Ni får ta hand om er och inga katastrofer resten av semestern 😉

  Gillad av 1 person

  1. Han är lite mör men orkade hänga med i mitt tempo halva dagen i alla fall (jag envisades med att gå backe upp och backe ner – lite elakt kanske) men sen blev det solstolen för mig och sängen för honom. Han behövde nog det 🙂
   Det finns mycket fint att se här, dock har jag ingen riktig fotolust – allt är så turistigt vilket tar bort lusten lite för min del i alla fall. Eller så är det bara jag som är lite tjurig – vad vet jag 🙂
   Vi ska försöka undvika katastrofer under resten av semestern – vi lovar 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Din dag var nog betydligt trevligare än din stackars sambos dag. Men nu är det jobbiga över och den tanden behöver han aldrig ha några besvär i igen. Jag tycker om att strosa omkring innan det blir trängsel och, precis som du, har jag väldigt svårt för att ta upp kameran bland folk. Ibland gör jag det ändå men då ska det synas tydligt att jag riktar den mot något särskilt och inte mot människor.
  Jättefina blommor och ännu en härlig solnedgång. Är det ett huvud som guppar i vattnet eller ser jag i syne 😉

  Gillad av 1 person

  1. Ja det tror jag definitivt att den var. Han har varit ganska mör idag också men vi har ändå hunnit göra en del – sen passade det bra med lite solstolshäng för mig och lite vila på rummet för honom.
   Nej jag tror faktiskt det är en boj som guppar runt där 🙂 Tur det kanske!

   Gillad av 1 person

  1. Ja det var lite tråkigt men sånt som händer!
   Jag tror det blir allt vanligare med konstutställningar på hotell och liknande, har sett det på fler olika hotell på senare år.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.