Varma hälsningar från Teneriffa

Första dygnet här på Teneriffa har försvunnit i ett huj! Vi kom ner hit igår eftermiddag och ägnade i stort sett gårdagen till att acklimatisera oss till värmen och att kika runt på området. Vi ville ju ha lite värme och den önskan har infriats, både igår och idag har termometern pipit iväg upp mot 30-gradersstrecket.

Idag har vi mest latat oss, legat vid poolen och knallat på stranden. Ätit och druckit gott har vi så klart också gjort. Inte direkt en dag då kameran fått jobba stenhårt men så är det ju när man har annat för sig – som att göra ingenting i en solstol till exempel. Dagen slutade dessvärre inte så bra som den började. Sambon bet sönder en tand nu i kväll och när han nu gör något så gör han det som vanligt rejält. Som tur är har han fått en tandläkartid här nere redan mitt på dagen i morgon. Hoppas han i vart fall kan få hjälp att fixa det mest akuta, resten får ordna sig när vi kommer hem.

Här kommer några av de få foton jag skrapat ihop så här långt!

Juice i olika färger
En semester innehåller så många svåra val 😉 Vilken juice ska jag välja till frukost….
Svåra val
… och vilket vin passar bäst till solstolshäng? Den här vinkylen av lite större modell stod invid vår solstol – bara att ta för sig. Vad vi kunde välja på? Vitt vin, rosévin och Cava om jag minns rätt. Det gömmer sig faktiskt lite goda juicer i kyldisken där bakom också, det var med andra ord inte enbart alkoholhaltiga drycker som serverades.
Reklambild
En liten promenad i närområdet hanns också med – här görs det reklam på varenda tänkbar yta!
Drink
Ett litet vätskestopp efter väl förrättat värv!
Solnedgång
Vi njöt en stund av solnedgången (utsikt från vår balkong) – mer än en stund får man inte njuta för solen försvinner rysligt fort när den väl är på nedgång! (Mobilfoto)
Palmer
Och vips så är den försvunnen och nattens mörker sänker sig över ön.

Nu väntar lite sömn innan det är dags att ta itu med allt vad morgondagen för med sig, som tandläkarbesök och förhoppningsvis lite annat smått och gott!

22 reaktioner till “Varma hälsningar från Teneriffa

 1. Oh, vilka härliga bilder! Ser läskande ut med alla juicer till frukost. Vin till badet kanske inte är det klokaste, särskilt inte om det är så varmt… Och så Teneriffas underbara solnedgångar, vad kan man mer begära? Lustigt, jag gjorde samma sak som din man och var till tandläkaren i dag. Det blir ingen billig historia, hoppas att han hade mer tur.

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Här är det vin till allt vågar jag påstå, till och med till frukost för de som önskar – vi hör inte till de som önskar sig vin vare sig till frukost eller till badet men däremellan går det fint 🙂
   Nej usch nej, tandläkaren är ingen billig historia, inte här heller får jag förmoda. Vi blir nog varse idag. Ironiskt nog går det akuta tandläkarbesöket och behandlingen på reseförsäkringen – hade han gjort det hemma hade vi fått stå för allt själva. Knasigt minst sagt!

   Gillad av 1 person

 2. Jag säger bara det, att ni ens ska behöva vara utsatta för såna där hemska val, som vilkens slags juice ni vill dricka, samt vilket sorts vin!! Och det ser ju helt livsfarligt ut med ett rött, brinnande hav – när man kan vara i vintersverige!! Och använda Icebugs!
  Inte ett dugg avis!!
  Fniss!
  Himla otur med tanden. Antar att det inte är smärtfritt. Hoppas verkligen han går ordning på det så ni bara kan njuta resten av veckan!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det jobbigt att man ska ha det så 😉 😉
   Han har inte så ont (än) och klockan 13 har han en tid hos tandis så vi hoppas att det ordnar sig. Som jag skrev förut – märkligt nog går det på reseförsäkringen vi har genom vårt betalkort, hemma hade vi fått betala allt själva 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Har ni doppat er ordentligt, som blötdjur ännu? Stackars er som måste stå ut där i värmen så ni måste ner i plurret och ta en drink eller två för att svalka er!!! 😀🤪🤗.
    Ja jag förstår att tanden ersätts av reseförsäkringen. Se till bara att spara på kvittot både på resmålet, och senare på kvittot hemma för tandrenoveringen.
    , så ni kan redo isa kostnaderna. Även reskostnad till käftis om det inte är gångavstånd.
    Fortsätt nu att ha det riktigt bra.
    Kram
    🧜‍♀️🧜‍♂️👙🥂🍴⛱🔅

    Gillad av 1 person

    1. Alla kvitton omhändertagna! Det blir nog bra till slut – tanden rök dock så gubben är lite extra mör 🙂
     Jo då, bada hann vi med igår och i morgon blir det nog mer av den varan. Kallt i havet dock så det blir mest poolbadande.
     Tack – vi ska göra vårt bästa.

     Gillad av 1 person

 3. Förutom incidenten med tanden så verkar det som en fantastisk start på semestern! Sambon får säkert bra hjälp av tandläkare på plats – jag har flera bloggvänner som alltid passar på att göra sina tandläkarbesök när de är i Spanien och tillhörande öar – toppenbra vård och halva priset mot här hemma …
  Ha det nu fortsatt bra och njut av livet!

  Gillad av 1 person

  1. vi har det gott!
   Ironiskt nog går det dessutom på reseförsäkringen vi har via betalkortet – det hade vi inte kommit undan med hemma. Kanske något gott med att det hände här ändå.
   Tack – vi kämpar på med att ha det så gott vi kan 🙂

   Gillad av 1 person

    1. Vart gränsen går mellan Playa de las Americas och Puerto de la Cruz är en gåta för mig, de har nog växt ihop till ett enda gigantiskt gytter av hotell numera.
     Teneriffa är en fin ö, vi åkte runt den för sisådär 14 år sedan och såg nog det mesta av den. Nu håller vi oss lite lugnare och vilar i solstolarna (lite på förekommen anledning med tanke på sambons tandhistoria).

     Gillad av 1 person

 4. Ojojoj, vad jobbigt ni har det med allt tankearbete och alla val 😉 Juicerna kan du väl gå igenom och testa en ny varje dag. Eller gå igenom sortimentet varje dag om det bara är att hämta mer när du blir törstig 🙂 Det märks vad som är de vanligaste turistaktiviteterna. Dryck och besök hos läkare och apotek. Kan det ha något samband 😉
  Ni verkar ha det väldigt bra och jag hoppas det fortsätter så. Tandläkarbesöket kanske inte är någon höjdare men som jag förstår det kommer ni billigt undan.
  Även om solnedgången inte varade så länge så var den fantastiskt.

  Gillad av 1 person

  1. Ja men du, visst är det jobbigt 🙂 Skämt åsido, det är galet hur det kan vara faktiskt – lite överdrivet vågar jag nog påstå.
   Nix, inget samband alls mellan dryck och tandläkarbesök. En tand som strulat tidigare som bestgämde att det var dags att gå sönder på riktigt när herrn åt något gott. Nu är tanden ett minne blott, de drog helt sonika ut den. Lika gott det men herrn lär vara lite mör någon dag eller två.
   Vi har det bra och det kommer att bli bra igen från i morgon – idag blev en lite annorlunda dag men det kan vara lite intressant det också!

   Gilla

   1. Haha, nu ser jag att min kommentar kan misstolkas men jag hade inte en tanke på att det var dryck som orsakade just ert problem 😉 Bara en liten tanke om att turister kan bli lite festsugna när de reser och då kan det gå lite snett.
    Jag hoppas att de frågade innan de drog ut tanden och att den inte satt på ett väldigt synligt ställe. Men ni var troligtvis överens om vad som var bästa alternativet. Hoppas sambon mår bättre snart.

    Gillad av 1 person

    1. Ha ha… nu trodde jag nog egentligen inte att du menade så heller. Och du har helt rätt i att folk blir lite festsugna när de är på semester. Vi också men i måttliga mängder medan andra tar in för både loppor och löss.
     Jo då, de frågade. De kallade till och med in en tolk. Nej det är en tand allra längst bak i munnen så det syns inte alls. Tror inte ens han fått någon ersättning alls från FK för att fixa den i Sverige. Ingen större skada skedd med andra ord. Han är faktiskt bättre redan nu, har ju fått någon smärtstillande medicin på recept som verkar fungera riktigt bra.

     Gillad av 1 person

 5. Den typen av beslutsångest kan man stå ut med. Låter som en bra start på semestern utom tanden förstås. Härliga bilder på både juice, vin och solnedgång. Hoppas det gick bra för din sambo.

  Gillad av 1 person

  1. Ha ha… ja, eller hur? Värre kan man definitivt ha det.
   Tack så mycket, fotoglädjen infinner sig faktiskt igen när man får lite nytt att rikta kameran mot.
   Sambon blev av med tanden idag, den var bortom räddning. Ingen större fara med det, det var en tand långt bak i munnen men lite mör är han allt 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.