Nedräkning och slaskväder

Tiden rinner iväg och nu stundar en efterlängtad, tolv dagar lång, ledighet för min del.

Efter en intensiv period på jobbet känns den stundande ledigheten verkligen välbehövlig, att den är efterlängtad har jag ju redan nämnt 😉 Inledningsvis blir det tre dagar på hemmaplan, eller i alla fall hemomkring. Lite omställningstid och vila. När det varit ovanligt intensivt på jobbet behöver jag ofta lite tid på mig för att komma ner i varv och det är precis det jag tänker att jag ska ägna de tre dagarna åt – att varva ner och för att packa.

Sen bär det iväg mot lite varmare breddgrader. Nu börjar det i och för sig bli varmare här också men här, på hemmaplan, leder den lilla värme som letat sig hit bara till eländigt slaskande som inte gör någon människa glad. Den enda stund det vädret gjorde mig glad i dag var när jag lyckats ta mig hem genom snömodden, jag måste erkänna att jag stundtals inte var helt säker på att jag skulle göra det oskadd. Jag har med andra ord stora förhoppningar att de varmare breddgrader jag tänker bege mig till innebär torr och isfri mark utan minsta antydan till modd och slask. Innebär det dessutom lite sol och roliga upplevelser så är jag mer än nöjd och glad!

Åtta dagar senare bär det iväg hemåt igen och då har förhoppningsvis vintern skärpt till sig och levererar antingen riktigt töväder eller, vilket jag hoppas mer på, riktigt vackra vinterdagar med strålande sol över vit snö. Efter ytterligare en ledig dag – för att hämta mig efter semestrandet 😉 – är det åter till jobbet som gäller. Då är jag förhoppningsvis pigg och utvilad och redo för nya utmaningar!

27 reaktioner till “Nedräkning och slaskväder

 1. Snöslask och snömodd gör ingen glad – om det inte är vår på riktigt. Men nu ska du iväg och njuta av sol och bad en vecka, det blir säkert jätteskönt att tanka lite vitaminer och energi. Jag är en solälskare och älskar att bada så jag borde göra som du, förlänga badsäsongen. Men i år blir det inte av.

  Det var det rakaste träd jag har sett, det på ditt foto. Det ser inte ut att vara så mycket snö hos er, men en blå himmel, fint.

  Gillad av 1 person

  1. Precis!
   Nej det är inte varje år det blir av. Det är två år sen sist och före det var det flera år sedan vi åkte någonstans. Det har blivit mer semestrande i Sverige – inte så dumt det heller, särskilt inte sommartid.
   Fotot är några veckor gammalt – vi har betydligt mer snö nu som ska bli till sörja som det ser ut.

   Gilla

   1. Det är bra att byta miljö ibland, sen spelar det inte så stor roll om det är långt bort eller nära. Men att simma i havet är lite svårt i vårt land just nu.

    Gillad av 1 person

    1. Så är det! Det behöver faktiskt inte vara så storslaget eller långt bort alls.
     Ja du, inte skulle jag ge mig på att försöka bada i havet så här års inte 😉

     Gillad av 1 person

  1. Ja det ska bli skönt.
   Under en tid i livet är man bunden till skolloven men, med facit i hand, så är det ändå en ganska kort tid (svisch så har åren gått – undrar just vart de tog vägen).

   Gilla

  1. Ha ha… ja icebugs måste vara absolut nödvändigt på Teneriffa 😉 Jag hoppas verkligen jag inte ska behöva sådana när jag kommer dit så behåll dom hemma du 😉 😉

   Gillad av 1 person

 2. Så skönt det låter med både ledighet och resa till varmare breddgrader! Jag har nyss varit där, men känns redan ganska overkligt! Men det var gudagott och jag njöt fullt ut! Önskar dig en toppenresa och att du får precis så mycket vila du önskar dig.

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Ja det ska bli skönt med både miljöombyte och ledighet. Lite värme på det så är jag nöjd 😉
   Och visst är det så, det känns ganska overkligt så fort man kommer hem igen. Märkligt men sant.

   Gillad av 1 person

 3. Jag önskar dig en varm, ljus, upplevelserik och avkopplande semester. Du har valt en bra tid för att ladda batterierna och ta dig genom återstoden av vintern på bästa sätt. Snart är det vår!

  Gillad av 1 person

 4. Fint nytt tema 🙂
  Äntligen är det dags för den härliga ledigheten med både sol, värme och massor av annat kul. Väldigt smart att börja med några nedtrappningsdagar. Då är du helt redo att bara njuta när ni når resmålet 😀
  Slask och blask är inget kul och moddiga vägar är jag glad om jag slipper. Tur att du inte slirade ner i något dike eller fastnade någonstans. Jag hoppas också på vackra vita vidder och snötyngda träd under en molnfri himmel när du kommer hem. Våren kan komma lite senare.

  Gillad av 1 person

  1. Japp, provar mig fram lite igen. Kände för lite förändring men har svårt att hitta något som känns riktigt bra. Men det ger sig med det kan jag tänka mig 🙂
   Ja nu har jag lite tid till att pyssla lite hemma (vill gärna ha det lite städat när jag åker) och varva ner. På måndag drar vi oss till Arlanda och spenderar en natt där innan flyget går tidigt på tisdagsmorgonen.
   Sen förväntar jag mig (!) vita vackra vyer i strålande sol när jag återvänder 🙂 Ha ha… det blir väl som det blir med det kan jag tänka mig men drömma kan man ju alltid.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.