Snö, snö och lite mer snö

En snöig helg är snart till ända. Dagarna har i stor utsträckning ägnats åt snöskottning. Med hänsyn tagen till hur mycket snö jag skottat känns det relevant att ställa frågan – vem behöver gå på gym?

Just nu har då jag inget behov av det i alla fall, som det känns har varenda muskel i kroppen fått sitt den här helgen. Kroppen är skönt trött och knoppen tänker mest att det vore fint om det räckte för en stund – med snöandet alltså. Snöhögarna börjar bli rejäla och det blir alltid lite jobbigare att få undan snön när man inte riktigt vet vart man ska göra av den.

Idag aktade jag mig noga för snöraset, det verkar ju onödigt att roa sambon två dagar i rad. I stället ägnade jag mig åt att fota småfåglarna medan jag väntade på att det skulle bli min tur att rycka ut med snöskyffeln. Småfåglarna vänjer sig snabbt med att man rör sig runt fågelmatningen och är ganska orädda vilket är tacksamt när man ska försöka få dem med på bild!

På snö
Blygast var nog den här lilla gulsparven (tror jag det är), de var ganska skygga och inte alls lika vana vid människor som talgoxarna och blåmesarna.
Fullsatt
Nästan fullsatt på den här restaurangen!
Mesar
Ett lite mesigt foto om jag får säga det själv. Men blåmesen och svartmesen samsas finfint vid matbordet.
Nötväcka och blåmes
Somliga gillar att inta maten upp och ner!
Nötväcka
Nötväckan ser en aning skeptisk ut när hen får syn på mig 😉

25 reaktioner till “Snö, snö och lite mer snö

 1. Har egentligen inte något mot snö, det är vad som kommer efteråt jag inte tycker om. Alltså snösmältningen med is och fara för livet att gå ut. Fina bilder på fåglarna. Jag undrar vad mina fåglar som jag matade har det nu. Jag är en inbiten djurälskare och oroar mig alltid för hur de har det. Undrar vilka fåglar som jag kommer att mata nästa vinter?

  Gillad av 1 person

  1. Ja men visst är det trist när det blir isgata överallt!
   Småfåglarna klarar sig säkert, jag gissar att det är fler i byn du lämnat som matar dem. Här flyger de bara över till grannen om min mat börjar sina eller om jag serverar något som inte passar den ena eller den andra av dem 🙂
   Ja det blir spännande att se – jag hoppas vi får vara med när du får svar på den frågan!

   Gilla

 2. Det är nog betydligt trevligare att fota fåglar än att stå under snöras 😀 Jättefina bilder. Jag har bara hört gulsparven en enda gång på de 4,5 år jag har bott här. Nu känner jag att jag saknar den. Ännu en fågel jag med säkerhet kommer att stöta på ”hemma” 😀

  Gillad av 1 person

  1. Japp – mycket trevligare 🙂
   Se där – gulsparven är alltså en fågel som trivs i norr? Jag ser den inte så ofta här men någon gång tidigare har det faktiskt hänt.

   Gilla

   1. Jag vet inte om gulsparven är vanligare norrut. Det kan ju vara så att det finns en hel drös av dem bara en bit härifrån. Men den sjöng ofta för mig under mina promenader i Optand så jag hoppas att den finns på Frösön också 🙂

    Gillad av 1 person

  1. Tack! De är fina att se på och blir ganska orädda med tiden. De har vant sig vid att vi rör oss runt fågelmatningen så de bryr sig inte så mycket, utom vissa av dem då som är lite ”blygare” än andra!

   Gilla

 3. Fniss, alla sätt är bra utom dom dåliga, sägs det ju. Du får väl pröva att äta maten upp och ner du också och ta reda på om det är ett bra sätt eller inte. Obs, lova mig i så fall att din ”gubbe”fotar dig då du äter upp och ner som vi bloggvänner får läsa!
  😀🤗

  Gillad av 1 person

  1. Ha ha… näe, jag tror jag hoppar att prova det 🙂 Om inte annat så för att jag absolut inte vill bjuda på sådana foton på bloggen – ha ha.
   Men de är lite kul de där nötväckorna som ränner runt mot alla tyngdlagar mest hela tiden.

   Gillad av 1 person

 4. Dina fåglar verkar äta så civiliserat. Våra smutsar ner och bråkar hela tiden med varann. Dessutom försvinner de till grannen när maten är bättre där. Men jag älskar dom i alla fall:)

  Gilla

  1. Oj, den här kommentaren har jag tappat bort i flödet. Tur att jag hittade den!
   Nåja, det är bra skräpigt vid min fågelmatning också och en del bråk är det här också. Men när jag hänger där med kameran brukar de ändå skärpa till sig lite 🙂 Och jo då, de drar till grannen de här också om maten som bjuds där av något skäl verkar smaka bättre 🙂 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Väldigt vackra fågelbilder, speciellt den på den fullsatta restaurangen. Det är roligt att titta på de små rackarnas akrobatiska konster. Gulsparven såg jag att jag hade fått på foto någon gång i december men inget publicerbart. Mina fåglar är lika skygga som tidigare, flyger iväg så snart jag kommer nära altandörren.

  Gilla

  1. Ännu en kommentar jag tappat bort i flödet, förstår inte hur det har gått till men tur i oturen att jag såg den ändå!
   Tack så mycket, jag hade faktiskt foton – riktigt bra sådana – där det var ännu fler besökare i restaurangen men de behagade min dator krascha när jag flyttade dem och precis just då hängde datorn sig… suck. Och snabb som jag är hade jag redan raderat dem från minneskortet. Nåja, bara att inse att sånt är livet. Ingen större idé att gräma sig över det.
   De är skygga gulsparvarna, inte alls lätta att få med på bild. Blåmesarna, talgoxarna och svartmesarna däremot bryr sig inte nämnvärt – i vart fall inte innan jag är bra nära. Tuffa eller ovanligt hungriga är vad de är 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Riktigt trist när bilderna förstörs, men gäller det bara några får man ta det, det är värre om det är hela arkivet. Gulsparven identifierade jag inte förrän jag såg den på datorn, så pass långt avstånd var det. Jag får nog gå ut och sitta bland dem och inte bara lura bakom fönstret. Talgoxar brukar kunna vara sällskapliga och lite fräcka nästan, men mina har försvunnit.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.