Blodclementin

Jag fortsätter med min lilla föresats att testa frukter jag inte testat förut. Den här gången har turen kommit till blodclementin som är en ny bekantskap för min del.

Jag har ju testat både Pomelo och Chokladapelsin tidigare men nu har som skrivet turen kommit till blodclementinen. Som ni ser på fotot här nedanför fick jag tag på en synnerligen ”oblodig” clementin. Huruvida färgen på clementinen påverkar smaken har jag ingen aning om.

Blodclementinen var/är betydligt större än en vanlig clementin. Smaken var så klart syrlig, det är ju trots allt en citrusfrukt, men med en hel del beska vilket får mig att tänka på grapefrukt. Personligen är jag inte så förtjust i grapefrukt och det gäller då följaktligen också för denna lilla citrusfrukt. Blodclementin är med andra ord en frukt som inte kommer att hamna i min fruktskål igen!

blodclementin

26 reaktioner till “Blodclementin

  1. Tack!
   Ja det var lite kul med den där ”blomman” i mitten. Nja, jag är inte så förtjust i det beska men andra kan ju tycka det är gott. Frågan är bara om den hamnar åt grapefrukthållet för jag vill minnas att du ska undvika just det. Å andra sidan så missar du inget (enligt mig 🙂 ).

   Gillad av 1 person

 1. Det vattnas i munnne på mig när jag ser den läckra bilden. Den där måste jag försöka få tag i. Älskar grapefrukt. Har dock inte sett den här, men de kommer väl.

  Gillad av 1 person

  1. De dyker nog upp även hos er gissar jag. Jag är ingen grapefruktälskare direkt så jag var inte så förtjust i den men för er som gillar det så är den nog finfin.

   Gilla

 2. Bilden får mig att salivera hahaha! Jag har sett de där nya sorterna men inte testat. Jag gillar grapefrukt men får inte äta det pga mina mediciner, kanske skulle ta en spn blodclementin som surrogat till grapefrukt.

  Gillad av 1 person

  1. Nja får jag nog säga. Jag är inget för det lite beska och för mig påminde den om grape som jag inte gillar. Förmodligen tycker de som gillar grape att den inte alls är särskilt beskt. Smaken är som vanligt delad 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.