Kylslagen vinterpromenad

Här har vintern kommit för att stanna som det ser ut. Temperaturen håller sig kring tio minusgrader dag som natt (ge och ta lite så klart, det svänger ju lite). En hel del snö kom ju i mitten av veckan och idag provade jag på att pulsa fram genom den.

Det är när jag pulsar genom snön som jag inser att kondisen inte är vad den borde vara. Jösses så fort jag blir trött. Märker inte så mycket av det på vanlig väg eller i skogen där det inte är så mycket snö men minsta motstånd tar tydligen ut sin rätt – rejält! Jag har verkligen legat av mig efter att jag blev hundlös, här har jag verkligen något att ta tag i (sen om det är hundlösheten eller kondisen jag tar tag i låter jag vara osagt, jag väljer att inte heller säga något om när – lugnast så).

vinterlandskap
Vintern har kommit för att stanna – allt häromkring är ett riktigt vinterlandskap.
i vassen
Fjolårets vass pryder sin plats i det vintervita landskapet

37 reaktioner till “Kylslagen vinterpromenad

 1. Ja nu har vintern och kylan bitit sig fast. Här har det snöat ett par timmar nu, men bara lätt. Har också tappat kondis. Det började redan i somras i värmeböljan då det var svårt för att inte säga omöjligt att utöva någon motion.
  Trevlig med blogglistorna du lagt ut. De skall jag gå igenom och kolla.

  Gillad av 1 person

  1. Ja vintern har anlänt och avser att stanna en stund tror jag. Nu är det väl precis som det ska så här års 🙂
   Ja kondisen är sannerligen en färskvara, som tur är går den ganska fort att återställa också – bara man tar itu med det (den lilla detaljen då… 🙂 ).
   Tack så mycket!

   Gillad av 1 person

  1. Jo vackert är det, det kan inte ens jag förneka. Det är kylan som jag ogillar mest, får ont i mina leder, och så vintermörkret men på den senare punkten så går det ju åt rätt håll nu 🙂

   Gilla

 2. Oj vad mycket snö ni har. Visst är det jobbigt att promenera i snö, allra helst om det är lössnö. Jag har det bra just nu som flytt från snö och halka, men egentligen är det mörkret i Sverige som gjorde att jag valde den här tiden på året! Här i Málaga har vi i alla fall ljust till 19.00 på kvällarna. Ljuvligt.

  Gillad av 1 person

  1. Jo det har kommit en del snö här faktiskt. Jag har full förståelse för att du flyr Sverige den här tiden på året. Själv ger jag mig iväg mot varmare breddgrader i februari – ska bli så gott!

   Gilla

 3. Att pulsa i snö är väl bland det tyngsta man kan företa sig. Det skulle jag inte ge mig på nu. Jag är, som du vet glad över snön, den ger lite ljus mitt i den mörka årstiden och oj, så vackert när solen skiner, många morgnar har den kikat in i gardinspringorna. Vackra vintervyer, fiffigt att kika genom vassen!

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är lite tunggått i snön, men förmodligen nyttigt 🙂 Fast så kändes det inte då!
   Jag for runt och letade efter något skoj att fota i allt det vita – då hamnade jag i vassen 🙂

   Gilla

    1. Ja det förstår jag att du undviker. En gång har jag gått i riktigt mycket snö, inte någon lång sträcka men i så mycket snö att det var riktigt svårt att ta sig fram. Det var i december 1998, du vet när hela Gävle blev insnöat. Då var det faktiskt läskigt för man visste inte om man kunde ta sig fram.

     Gilla

     1. Jag minns det så väl, den där vintern. Väninnans dotter flyttade från Kiruna till Gävle för att studera. De fick klättra ut genom fönstren, annars hade de vara instängda. Jag gissar att hon var lite häpen, van vid snö som hon var men inte hade hon kunnat föreställa sig att det fanns så mycket av den varan söderut.

      Måste ha känts lite farligt för dig med den djupa snön.

      Ser nu att du har gått med i 365. Som jag skrev hos Anita så tror jag inte att jag kan följa mer än en blogg per person, det blir för mycket.

      Gillad av 1 person

     2. Ja usch det var hemskt! Och jag var ju inte ens i Gävle utan en bit bort men det var fullt tillräckligt. Jag minns att jag åkte hemifrån där det inte fanns en gnutta snö och rätt in i snökanonen, hemska tanke.
      Ja jag har gjort det, gått med i 365 alltså, tänker att det är lite kul att utmana min kreativitet en aning. Valde att lägga det på en annan blogg för att det inte skulle bli för mycket här – det blir ju många ”småinlägg”. Däremot blir det nog mycket samma foton utöver sådana som enbart hör till utmaningen och inte ”platsar här” så det räcker gott att bara följa mig här. Tänker inte ens rekommendera något annat 🙂

      Gilla

     3. Visst blir det lite samma men jag tänker att jag har lite olika ”följare” som ser olika saker. Här blir det ju mer text och där bara foton (jag säger inte att det blir mindre foton här för det blir det inte, alla foton här passar ju inte till något tema på 365).

      Gilla

     4. OM jag klarar dem 🙂 Det återstår att se. Nu ska jag ge mig ut på tur med kameran igen – här är strålande sol över allt det vita, bäst att passa på när tillfälle ges 🙂

      Gilla

     5. Ja det finns ju nackdelar med det – som med allt annat! Hoppas ni kom iväg på något kul, själv är jag hemma igen efter en skön naturupplevelse och laddar om för lite stadsupplevelse 🙂 Blandad kompott med andra ord!

      Gilla

     6. Nej, jag är besviken, min man var för trött och ovillig. Jag gick en runda som jag har gått oräkneliga gånger och hittade noll och inget att fota, men fick mig en promenad i solen.

      Gillad av 1 person

 4. Vad kul att du är med i fotoutmaningen 365…. Har varit med där 3 år i rad men det är många år sedan.
  Vad mycket snö ni hade. Här är det lite vitt men lika kallt som hos er. Just nu minus 11 grader. Väldigt fina vinterbilder!

  Gillad av 1 person

  1. Ja jag tänkte att det kanske kan vara kul att utmana kreativiteten och fantasin lite – det är lite si och så med det. La det dock på en egen blogg för att inte bli alltför tjatig här 🙂
   Kallt här också -11 nyss när vi var ute och for.

   Tack så mycket !

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.