Första mötet med gänget & Snöyra

Idag var det så dags för första mötet med nya gänget, vår nya nämnd. I december tackade vi av den föregående nämnden och idag tog vi med andra ord nya tag!

Efter denna dag vågar jag påstå ”So far, so good”. Det är ju alltid spännande med nytt styre och nya människor som man ska jobba nära med. Visst var det många frågor, till och med extremt många frågor men det var kloka och genomtänkta sådana och en alldeles uppenbar vilja att lära. Så det känns gott så här långt!

I övrigt håller vi på att bli alldeles insnöade känns det som. Snön har vräkt ner sen tidig eftermiddag och inte verkar den vilja sluta med det heller. Bilturen hem blev en spännande tillställning men som tur är går det ändå ganska bra att köra på oplogade vägar när det är sån lätt snö som faller just nu. Det återstår att se hur världen ser ut i morgon när jag ska ut och fara igen. Bjuder på ett litet foto från min numera väldigt vita värld – dock ser den inte så vit ut när jag fotar i mörkret 🙂

snöväder

33 reaktioner till “Första mötet med gänget & Snöyra

  1. Åh fy 17. Hoppas det hålls där söderöver, vill verkligen INTE ha regn på all snö som kommit i eftermiddag och i kväll. Än så länge är det några minusgrader här, hoppas det fortsätter i den stilen.

   Gillad av 1 person

  1. Samma här, tror det först när det är ett faktum – nu ser det trots alla positiva tongångar ganska dystert ut.
   Jo då, hos oss gick det någorlunda att ”bilda regering”. S och C slog sig ihop, lite surt hos resten av ”alliansen” så klart men det ger sig nog ändå. Sen får vi se hur det går, de har ju ganska olika åsikter i vissa frågor.

   Gillad av 1 person

 1. Härlig bild! Så hade vi det igår också och nu regnar det. Snackar om ishalka. Vovven och jag vågade inte lämna gräsmattan den sista rundan. Lycka till med nya gänget. Skönt att det kändes positivt.

  Gillad av 1 person

  1. Vi har såna där lite gula gatlysen här som gör att ljuset blir lite knasigt.
   Ja jag är med på nämndmötena, vi är tre tjänstemän som mer eller mindre ständigt är närvarande varav en (inte jag) är ansvarig tjänsteman.

   Gillad av 1 person

    1. En ansvarig tjänsteman (förvaltningsdirren) och en nämndsekreterare har vi också. Sen sitter jag och min kollega med som ansvariga för varsin del av verksamheten (myndighet respektive utförare) för sakfrågor. Jag är också nämndens sakkunnige i juridiska frågor (dvs. jag står för alla tråkiga svar 🙂 ).

     Gillad av 1 person

     1. Japp det är spännande.
      Jo du… nog vill jag ruska om dem lite alltid. Nu är vår nämnd (eller var, förhoppningsvis är) ganska humana och faktiskt är det nog så att vi ibland får påminna om de bistra ekonomiska tiderna. Däremot vill jag nog ruska om de mer centrala nämnderna (KS och KF) med jämna mellanrum. Socioekonomiskt tänk är att föredra – som nu senast när de sparade in på grusningen av villagatorna i kommunen. Vad tror de att de kostar för vård- och omsorg??? Dumsnålt! Då ruskade jag om ordentligt (jag har mina sätt) och – tro det eller ej – samma kväll sandades de sämst skötta gatorna 🙂

      Gillad av 1 person

     2. Jag har jobbat där i tio år nu (7 januari faktiskt) och jag gissar att de ångrat många gånger att de anställde mig – men ibland har de nog faktiskt varit glada för det också 🙂

      Gillad av 1 person

  1. Ja det är spännande och ja, det hör till och är av godo i förlängningen. Men alltid lite oroligt innan man vet vilka de är (vi har haft några som anser att tjänstemännen gör sitt bästa för att sänka verksamheterna vilket gör jobbet lite trist – så ser det inte ut att bli den här gången vilket jag är glad för).
   Vintertid är bilkörning här på mina breddgrader alltid förenat med ett visst mått av spänning – men det är som det ska vara det också 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Nu är jag nöjd vad gäller snön, men förstår att det är lite vanskligt ute på vägarna för dem som måste till och från. Låter bra med det första positiva intrycket. Läcker snöbild, som om det brann någonstans.

  Gillad av 1 person

 3. Vi får väl hoppas att det fortsätter lika bra som det började. Det är alltid lovande när politiker lyssnar och lär sig av de som kan sin sak.
  Vilken härlig bild. Jag vill också ha lika vitt och fint. Lite jobbigt vägföre men vägen ser farbar ut så om folk bara tar det lika lugnt som du så går det nog bra.

  Gillad av 1 person

  1. Ja nu är det bara att hålla tummarna. Men det började bra i alla fall, de känns intresserade och villiga att lyssna och lära vilket är ett gott tecken.
   Tack! Vägen är knappt farbar, bilden luras en aning. Det är säkert 15 cm oplogad snö på den 🙂 Numera är det dock plogat och fint vilket är skönt.

   Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Jag åker varje dag på vägar som sköts mer eller mindre bra, för det mesta mindre ärligt talat. Att köra försiktigt och med förstånd är ett måste men det ger ju så klart inga garantier!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.