I väntan på snön

Så här i Alfridas spår har SMHI nu utlovat ett rejält snöoväder. Vi klarade oss förvisso lindrigt undan efter stormen men andra har det desto tuffare. För dem måste det kännas ganska hopplöst med ett nytt oväder på gång.

Även den här gången tycks min lilla del av kartan befinna sig precis i utkanten av de områden som sägs komma att drabbas mest av ovädret. Jag antar att jag blir varse under det kommande dygnet hur det hela kommer att utveckla sig. Som det låter handlar det om en till två decimeter snö som väntas under ett dygn och det är ju egentligen inget konstigt i sig en svensk vinter. Men för de som redan innan är utan el och kanske med mängder med träd över både vägar och hus blir det så klart helt ohållbart.

Men i väntan på snön får jag roa mig med andra saker, som att fota en av de tappra blommorna i nyårsbuketten till exempel!

nyårsbuketten
Sliten men vacker ändå!

27 reaktioner till “I väntan på snön

     1. Hoppas det stannar vid att inte vara några mängder. Sett att långtidsprognosen säger att vi kommer få kallare och mer snö. Blir allt oftare så att julen är grön och den riktiga vintern kommer i januari.
      Ska snart kliva ur sängen och kolla hur läget är här. Hör att det blåser, men det är knappast storm ännu. Antar det är på väg. Fortfarande 8000 hushåll här som är strömlösa och så kommer snö och kyla på det!

      Gillad av 1 person

     2. Ja det blir jobbigt för de stackarna som redan är utsatta efter Alfrida. Här blåser det faktiskt inget alls men som skrivet så snöar det en del.
      Visst är det så att vintern ofta kommer efter jul numera, januari och februari är riktiga vintermånader.

      Gillad av 1 person

 1. Här har det börjat snöa men vi ska inte få mycket av den varan. Gärna lite vitt ute men inget kaos. Fin bild! Sliten men vacker ändå… mmhhh… kanske vacker just för det. Såg en fotoutställning: ”Det vackra i det vissna” Helt fantastiska bilder.

  Gillad av 1 person

  1. Nu snöar det för fullt här men än inga mängder alls, jag får väl helt enkelt se hur det utvecklar sig.
   Ja men så är det, det vissna kan vara vackert det också. Sen är jag väl kanske inte den där fotografen som riktigt kan fånga det vackra – tyvärr 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Tack! Det vissna, eller slitna, kan vara riktigt vackert.
   Än så länge ingen fara här, det har börjat snöa men ganska nyligen så det är inga mängder att tala om. Kanske värre utåt kusten.

   Gillad av 1 person

  1. Jo jag håller med dig faktiskt. Igår var det hallå på jobbet om att gå ut med varningar, jag vägrade med just motiveringen att det faktiskt snöar i Sverige på vintern. Nu är det väl bäst att jag ser till att pallra mig dit – oavsett hur mycket snö det kommit 🙂 🙂

   Gilla

    1. Ha ha… japp. Men jag fick rätt, det blev vanlig hederlig svensk vinter här. Kom både dit och hem faktiskt. Småvägarna var fint plogade på vägen hem men stora riksvägen verkade vara helt oplogat – en märklig prioriteringsordning kan jag nog tycka…

     Gilla

 2. Det har börjat snöa här i Roslagen nu, men än så länge måttligt. Vi får väl se hur det blir, det skall tydligen fortsätta hela dagen och natten också. Hemskt för de tiotusentals som fortfarande är utan ström. Vi hade vinstyrkor på 28 m/s, jag kan knappt föreställa mig hur det måste ha varit med 38 m/s, som de ute i skärgården hade på vissa platser. Jättefin bild på liljan! Jag måste komma ihåg att fota våra amaryllisar också innan de ger upp helt och hållet.

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Här lite längre inåt landet blev det inte mycket mer än vanlig, hederlig svensk vinter. Att det snöar i Sverige vintertid borde inte vara någon överraskning egentligen.
   Hoppas ni utåt Roslagen klarade er undan lite lindrigare den här gången.

   Gilla

 3. Jättefin bild på den fortfarande vackra liljan. Det ska komma snö hit också sägs det men just nu är det drygt tre plusgrader och lite småregnigt. Det hinner nog ändra sig…hoppas jag 😉 Däremot vill jag inte ha blåst samtidigt som det snöar. Drivbildning är inte kul. Hoppas du tog dig till jobbet på ett tryggt och säkert sätt och att alla som saknar ström kommer lite lindrigt undan. Snö ska falla stilla och vackert med stora fina flingor och inte komma horisontellt och ställa till det för folk.

  Gillad av 1 person

  1. Kom både dit och hem utan större problem. Dålig väghållning på de större vägarna men fint plogat på de mindre vägarna. De senare åker jag största delen på så det var jag så klart tacksam för, men att inte snöröja stora riskvägar som är tungt trafikerade övergår mitt förstånd – men mitt förstånd kanske är lite… annorlunda 🙂

   Gilla

   1. Haha, jag tror inte att ditt förstånd är annorlunda i det fallet 😀 I så fall är mitt förstånd likadant och jag vet många som också är lika annorlunda. Men jag förstår mig inte på snöröjningen här nere i södra delarna av landet. Det ska bli skönt att komma upp till bra snöröjning och osaltade vägar igen (hoppas jag i alla fall, om inte det har ändrats sedan jag flyttade).

    Gillad av 1 person

 4. Vi fick el på landet förra veckan, på fredag drar vi direkt dit, måste kolla hur det ser ut. Japp nu är det väl snö i mass istället, så jag får testa mina nya Icebug, misstänker att jag får pulsa på uppfarten till huset. Idag var det helt dimmigt ute, när jag slängde benen över sängen. Vi har ju havet precis utanför, så ibland syns inte ett dugg, som att glo i ett glas mjölk.

  Gillad av 1 person

  1. Skönt att ni har elen tillbaka!
   Här kom det förvisso en del snö men inte sådana mängder som det varslades för, inte så blåsigt heller så drivbildningen uteblev (skönt).
   Ha ha… att glo i ett glas mjölk är ju lagom roande – men jag förmodar att utsikten är desto vackrare andra dagar!

   Gilla

 5. Mycket stormar och snöoväder har det varit den senaste tiden. Jag är riktigt orolig för hur det ser ut kring torpet, måste åka dit och se efter snart. Vi har (hade?) massor med höga träd på vår stora tomt. Och en granodling. Allt kanske är kaffeved… Fin bild på en lite bedagad blomma.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.