Julen är slut – vardagen har återvänt!

Idag ägnade jag mig åt att stöka undan julen och städa här hemma. Så skönt att det är gjort, men det skulle väl vara lite olikt mig att sätta mig och njuta efter utfört arbete!

Jag har länge funderat på att skaffa nya lampor till vardagsrummet, till fönstret och till en hylla jag har där. Nu när det var dags att byta ut juleljusen mot de gamla lamporna så fick jag för mig att vi måste åka iväg och köpa nya. Sagt och gjort, vi lastade in oss i bilen och bar iväg – och nya lampor fick jag med hem. Riktigt nöjd blev jag också!

lampa
En av lamporna jag köpte, en likadan pryder sin plats i fönstret. Den observante ser att det fortfarande finns lite jul i huset – jag kan ju inte gärna kasta amaryllisen som är på gång att blomma 😉

Som belöning efter väl utfört arbete bjöd syster yster på goda räkmackor (varför hon belönar mig för att jag städar hemma hos mig själv är väl kanske en gåta). En riktigt trevlig avslutning på en lång och intensiv dag!

räkmackor
Lite gott att äta på kvällskvisten!

24 reaktioner till “Julen är slut – vardagen har återvänt!

 1. Tjugondedag Knut dansas julen ut hos oss, men dansen har vi skippat, haha. Snygga lampor du köpte, jag ska också satsa på nya lampor både här och där, igår kom sänglamporna upp. En räkmacka är en god belöning efter en städdag, snäll syster du har! Och klart att man inte kastar en amaryllis, mina gläder ofta med nya blommor på våren.

  Gillad av 1 person

  1. Så brukar det vara här också (ja, utan dansen då) men i år fick jag lite ”feeling” tidigare än normalt 😉
   Ja jag hoppas att den blommar vacker om någon dag eller två, de tar det lite långsammare de där som är invaxade.

   Gilla

   1. I år köpte jag snittamaryllisar och de blommade överdådigt, men gav upp tidigare än de i kruka. Det visade sig att stjälken hade ruttnat. Stjälper inte din amaryllis av tyngden på klockan?

    Gillad av 1 person

    1. Nej inte än i alla fall 🙂 Men det ser lite oroväckande ut. Fick en liten vaxad lök av en kollega, den jag hade förra året var mycket större och därmed stadigare. Nu försöker jag få den att räta upp sig lite, hoppas den väljer att ”söka sig mot ljuset” så den blir lite stabilare.

     Gilla

  1. Jo, glömde bort halva nlägget. Jag har sån tur att maket städade bort julen idag, nu ska vi snart sticka över till dottern, vi ska passa yngsta troller medans de går med den äldsta och ser Holliday on ice.

   Gillad av 1 person

  2. Ja de lamporna föll jag lite för. Men nu hävdar sambon att vi måste skaffa andra krukor till blommorna för att matcha. Det ena ger det andra 🙂

   Gilla

 2. Jag känner så väl igen mig i din förnyelselust och glädjen över att julen har städats ut. De där spontana små shoppingturerna är kul och ni kom tillbaka med jättefina lampor. Det blir extra fint när amaryllisen blommar 🙂
  Tänk om jag kunde övertala min syster att ge mig något smaskigt när jag städar hos mig. Vad mycket roligare det skulle bli då 🙂 Kanske borde jag börja med att belöna henne så att hon fattar vinken 😉 Men nu blir det inte många fler tillfällen. Det är märkligt hur sällan jag behöver städa nu när det inte ligger hundhår överallt.

  Gillad av 1 person

  1. Ja nog är det skillnad hur ofta man behöver städa nu när man inte har någon hund, det har du så rätt i! Och jag är ytterst tveksam att det egentligen var någon belöning för mitt idoga arbete – snarare ett litet tack för hundvakten. Sen kan jag ju tolka det som jag vill 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Alltså en räkmacka är aldrig fel. Snällt av din syster. Synd att jag inte har syskon, ha…ha…
  Glömde bort din vaxade amaryllis. Så roligt att se att den blommar. Fina lampor! När man har städat bort julen får man alltid för sig att städa, ändra och/eller köper nytt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.