Alfrida har nedgraderats

Stormen Alfrida har härjat på här under natten. Nu tror jag inte att det här hos mig har räknats som storm men rejält blåsigt har det varit. 

Alfrida

Nu har varningarna nedgraderats till klass 1 och så snart dagsljuset infinner sig ska jag ge mig iväg till jobbet. Jag kan tänka mig att det kan finnas lite hinder på vägen och att se dem i god tid är helt klart att föredra med tanke på halkan. Gårdagens ösregn har förvandlats till blankpolerad is under natten, jag förmodar att bromssträckan blir därefter!

17 reaktioner till “Alfrida har nedgraderats

 1. Hoppas verkligen att du tog dig fram fint och försiktigt. Det är galet så det blåser. Tänker INTE ge mig ut så länge det är så här.

  Gillad av 1 person

 2. Vi hade inte någon direkt storm, men det var väldigt blåsigt. Strömlöst från före midnatt tills bortåt halv nio i morse. Skönt att vara pensionär … har jag visst nämnt förut va ? Tänker inte åka någonstans idag – bara ta en promenad 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Här har vi sällan strömlöst numera, de grävde ner hela rasket för ett gäng år sedan och sen dess så klarar vi oss ganska bra. Men visst händer det men då är det oftast något större fel.
   Jo jag har hört rykten att det ska vara skönt att vara pensionär 🙂 Men man ska ju inte tro på allt man hör 😉 😉

   Gillad av 1 person

 3. Jag läste att du hade kommit fram hel och välbehållen, och det var ju skönt att få veta. Se nu till att också ta dig hem utan att halka alltför mycket. Alfrida har nog ställt till en hel del men här har det inte märkts mer än att det tåras i ögonen när man går i motvind. Inga nedfallna träd, såvitt jag har sett eller hört, och inget strömavbrott. Det här är ett av de tillfällen då brist på snö är ganska bra. Vi slipper drivbildning på vägarna. Jag har tidigare, vid ett antal tillfällen, varit tvungen att vänta på snöplogen och sedan följa efter den för att komma fram innan vägen snabbt blev oframkomlig igen.

  Gillad av 1 person

  1. Några nedfallna träd som redan var omhändertagna var allt jag såg (förutom småkvist som blåst runt men det gör ju inget annat än att det ser skräpigt ut). Åkte hem tidigt – hade lite att uträtta i tjänsten och det passade bra att göra det en dag som denna.
   I övrigt verkar inte Alfrida ställt till med så mycket häromkring, värre med det där regnet som kom igår och som nu frusit på så det är snorhalt överallt – men det kan jag väl knappast skylla Alfrida för 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Var ute en runda tidig em, vinden har mojnat ordetnligt i Jkpg. Igår kväll och natt blåste det betydligt mycket… smällde i vägmärkena, eller vad det nu kan ha varit… något som slog hårt…
  Jag hoppas du kom både till jobbet och hem igen, välbehållen, och utan missöden!

  Gillad av 1 person

  1. Japp jag kom både dit och hem utan problem. Här hade vinden mojnat redan i morse även om det fortfarande blåste litegrand. Nu är det nästan kav lugnt så det får nog betraktas som över för den här gången!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.