Välkommen 2019

Så har 2019 anlänt och det med solsken och plusgrader. Om man bortser från ishalkan har dagen varit alldeles utomordentligt lämpad för utevistelse. Och så blev det, jag inledde 2019 på samma sätt som jag avslutade 2018 – med en promenad.

Väg
2019 års första promenad på nya ”vägar”

Än så länge är 2019 ett alldeles oskrivet blad men visst finns det lite planer på att göra annat än att bara jobba även om jag nog får inse att jobbet kommer att ta en stor del av min tid. I februari bär det iväg till Teneriffa för en veckas semester med, förhoppningsvis, lite sol och värme.

Även våren kommer sannolikt att innebära en resa söderöver, sonens sambo ska plugga i Rom i tio veckor och vi måste naturligtvis hälsa på henne. Jag gissar att sonen kommer att åka fler gånger än så under våren, de är ju fortfarande nykära och tio veckor är ju oceaner av tid för ett ungt par.

Lada
Lada – daterad långt tidigare än 2019

Därefter väntar en ännu helt oplanerad sommarsemester, med tanke på det farande jag tänker ägna resten av året åt så gissar jag att jag får fira den på hemmaplan. Nu är ”hemester” inte att förakta det heller så jag har inga som helst problem med den preliminära planeringen.

Framåt nästa vinter så fyller jag själv lite ”halvjämnt” och jag kan nog tycka att det skulle vara trevligt att tillbringa den dagen (och några fler dagar) någonstans där det är lite varmare i början av december än vad det är här på hemmaplan. Än så länge har jag inga som helst planer på vart i världen det kan tänkas vara men det löser sig alldeles säkert vad det lider 😉

Utöver det hinner jag nog inte så mycket mer än att jobba och umgås med mina nära och kära, hämta lite kraft ur naturen, ”utflykta” lite och försöka ta hand om mig själv efter bästa förmåga. Med tanke på hur fort tiden går numera så gissar jag att även år 2019 tar slut i ett nafs!

16 reaktioner till “Välkommen 2019

 1. 2019 visade sin soligaste sida i dag, men jag var besviken över det vackra vita som tinat bort och lämnat isfläckar efter sig. Vad duktig du är på att ta dig ut i naturen! Fina bilder, både den med spåren på åkern och den på ladan! Att komma till Rom i vår låter underbart, jag skulle gärna ta mig dit igen, var där en påsk när förra påven (tror jag) dog och det var en upplevelse. Då stängdes Sixtinska kapellet, så det har vi kvar att se. Teneriffa är inte heller så illa, att bara slappa och njuta av sol och bad behövs ibland. När man fyller i årets almanacka med bemärkelsedagar blir man förskräckt, tycker jag, då ser man hur fort åren går.

  Gillad av 1 person

  1. Ja idag var det fint men lite trist som du säger när det töar, blir så halt och tråkigt då. Men det gick vägen. Ett litet nyårslöfte till mig själv är att ta mig ut mer än vad jag gjort under året som gått. Förr gick jag betydligt mer än vad jag gör nu och det märks både i kroppen och knoppen. Bättring krävs med andra ord 🙂
   Jag tror nog både Rom och Teneriffa har något att bjuda på om än olika saker. Teneriffa har jag ju varit till två gånger förut så mycket är gjort men syftet med den semestern är mest värme, lugn och ro. I Rom springer vi väl antagligen benen av oss för att hinna se allt. Vi får ju egen guide (hon läser det sista på sin master om antiken så jag förväntar mig personlig guidning 🙂 ).

   Gilla

  1. Japp så blir det, man har inte så mycket val annat än att göra så. Men lite planer har man alltid 🙂
   Hälsan är prio 1, utan den blir allt annat underordnat.

   Gillad av 1 person

 2. Gillar första bilden mycket. ”Vägen” drar blicken in i bilden. Hoppas att alla planer går i uppfyllelse. Visst går åren som ett nafs numera. Ibland känns det som om man har hoppat över ett år då och då.

  Gillad av 1 person

  1. Det återstår att se vad som går i lås – mest drömmar och tankar än så länge (utöver Teneriffaresan som faktiskt är bokad). Åren bara rinner iväg, tur man har bloggen så man kan gå tillbaka och se vart tiden tog vägen!

   Gillad av 1 person

 3. En ganska fin början på 2019 även om det kanske hade varit roligare med några minusgrader. Lite vitt är det i alla fall.
  Teneriffa och Rom första halvåret alltså. Det låter härligt och det blir det säkert också. Kanske har sonens sambo hunnit bli lite hemmastadd när ni kommer så att ni har en bra guide. Sedan blir det spännande att få veta vad resten av året för med sig, både inom och utom landet 🙂 Jag tycker att det är ganska skönt att vara hemma i Sverige på sommaren och eventuellt resa någon annanstans andra tider. Vi har ju ofta ett väldigt behagligt sommarklimat här, om det inte blir värmebölja och torka.

  Gillad av 1 person

  1. Ja men den gick över, nu regnar det (eller snöblandad regn) i massor och blåsten sägs vara på väg.
   Teneriffa är spikat, betalade just slutlikviden på den resan. Rom är lite mer osäkert men visst vill vi dit. Den unga damen ifråga har varit där massor med gånger förut och vi kommer i så fall ned när hon pluggat minst halva tiden så nog ska hon kunna guida oss. Hon har ju läst om romerska antiken i snart fem år nu (eller då i alla fall) så – hon kan nog sin sak 🙂
   Ja Sverige är inte så dumt på sommaren, jag drar mig ofta för sommarresor (utomlands alltså) jag också men vissa ställen passar ju bäst att åka på sommaren. Men i år blir vi nog kvar i Sverige (som de flesta år – ha ha).

   Gillad av 1 person

 4. En skön promenad är aldrig fel … och fina bilder blev det också!
  trevligt att ha minst ett par resor att se fram emot – och vips så är det februari och dags för den första!
  God fortsättning!

  Gillad av 1 person

 5. Vad härligt att ha en resa att se fram emot! Sådana har jag inte planerat än för 2019, med undantag av en förlängd helg i Amsterdam om drygt två veckor. Då är det sista helgen för deras ljusfestival och den ser jag fram emot! Härliga bilder. Jag gillar särskilt den lite öde känslan med ladan.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.