Frostig nyårspromenad

Passade på att smita ut en stund på förmiddagen innan allt denna dag för med sig drar igång. En frostig och skön nyårspromenad.

Rimfrosten har lagt sig över det lilla av snön vi fick behålla efter jul, trots att snölagret är ganska tunt är världen vintervit. Jag kom ut i grevens tid för nu vräker snön ner över nejderna här omkring. Men nu är det hög tid att jag tar itu med förberedelserna inför födelsedagsfirandet. Snart dundrar den fikasugna släkten in. Först efter det får vi börja fundera på att fira nyår, i allmänhet är vi så trötta när den tiden kommer att vi knappt orkar vaka in det nya året 😉

Frostig värld
En vintervit värld
Frostig stolpe
Allt är täckt i ett tjockt lager rimfrost
Frostiga bär
Infrusna bär!

31 reaktioner till “Frostig nyårspromenad

  1. Det är fint på vintern – stundtals i alla fall! Här snöar det också och nu har det börjat blåsa ordentligt, ingen höjdare för de som vill skjuta raketer (men det kan de gärna ha, jag ogillar okynnesskjutandet).

   Gilla

  1. Tack!
   Gråkallt här också, numera på plussidan men bara knappt. Det blåser så det är nog minst sagt kyligt att vistas ute – håller mig inne med andra ord.

   Gilla

 1. Vitt och vackert och alldeles underbart 😀 Jättefina foton på rimfrosten. Här var det också lite frost i morse men inte i närheten av att vara lika fint som hos dig.
  Ha ett trevligt födelsedagsfirande och vad gör det om ni inte håller er vakna till tolvslaget? Om jag inte hade en systerson som ivrigt väntar på att stå på min balkong och fota alla raketer så kanske jag hade struntat i att hålla mig vaken. Öronproppar och ett insomningspiller kanske inte skulle vara tillräckligt för att hålla smällandet borta så förmodligen skulle jag vara vaken ändå 😉 Min syster och jag sitter nog här och gäspar ikapp 🙂
  Ännu en gång önskar jag dig och din sambo ett gott nytt år 😀

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Jag kan nog sova ändå, inte så mycket raketskjutande här hos mig. Den som lever får se om vi orkar hålla oss vakna!
   Tack det samma och lycka till i jakten på fyrverkerifoton!

   Gilla

     1. Jag får nog plats jag också men jag kände mig lite fast i mina principer. Även om det är fint och jag inte kan låta bli att titta så gillar jag av princip inte raketer 😉 Kanske ”lånar” jag en bild av systersonen ändå.

      Gillad av 1 person

     2. Nej så är det här också. Det är vackert men inte värt det elände det för med sig. Drömmen vore några få, arrangerade, fyrverkerier vid tolvslaget och inte en jäkla massa smällande i tid och otid.

      Gillad av 1 person

 2. Här är det också fortsatt vitt även om det är ett ganska tunt snötäcke. -4,8 idag men det ska visst krypa upp till -1 grad framemot natten. Och så ska det bli storm.
  Hoppas ni har riktigt mysigt födelsedags firande. Är det du som fyller år? Önskar i så fall både stort Grattis och Gott Nytt År!

  Gillad av 1 person

  1. Det är inte jag som fyller utan sambon. Här har det blivit varmare, strax över noll nu och blåsten tilltar. Men någon stormvarning har inte utfärdats här så jag hoppas det håller sig till ”lite blåst”.
   Tack det samma!

   Gillad av 1 person

    1. Vi får se hur det blir här, bor ju lite mer inåt landet även om den norra delen av Upplandskusten inte är så långt bort. Men som skrivet, någon varning för storm har jag inte sett till. Inomhus tänker jag också hålla mig 🙂

     Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.