Bye bye 2018

Så är det då snart dags att säga ”bye bye” till året som snart passerat. Ett ganska lugnt år för min egen del. Det mesta har gått sin gilla gång med några få undantag.

Det som sticker ut mest är väl kanske den sommar vi fick, en rejäl och långvarig värmebölja som resulterade i torka och därtill hörande skogsbränder. Hur det än var med värmen så pallrade vi oss iväg till Gotland en sväng (det var minst lika varmt där så klart) och en hel del dagsutflykter orkade vi också med.

Veteax och baldersbrå
Tidig skörd efter torr sommar
Stup
Stup vid rauken Jungfrun
Magiska reflektioner
Höst vid Sevedskvarn, Gysinge – en av många dagsutflykter

Några längre resor blev det inte detta år, det spar vi till framtiden – en ska ha något att göra då också. 2018 blev året då min ingifta morbror till sist fann ro och vila, demens är en sjukdom som en inte ens önskar sin värsta fiende och jag tror vi alla är eniga om att det var skönt för honom att till slut finna ro.

Droppar i ros
En ros till minne av morbror

I övrigt har nog 2018 varit ett lugnt år för min egen del. Samhälleligt har det sett lite annorlunda ut, rörigt och stökigt minst sagt. Efter ett katastrofalt val har Sverige ännu ingen regering, Trump härjar på och det är mycket i den stora vida världen som pekar på att det även fortsättningsvis kommer att vara osäkert, rörigt och stökigt.

Som avslutning på året bjöds vi på en vit jul och faktum är att det, trots några dagar med plusgrader, faktiskt fortfarande är snö ute. Meteorologerna har varnat för att den extremt varma sommaren skulle åtföljas av en riktig vargavinter. Under ett tag trodde jag de skulle få rätt, när snön kom redan i oktober och november bjöd på tvåsiffriga minusgrader. Som tur är verkar det ha bromsats upp en aning efter det – men än är det mycket vinter kvar så… den som lever får se hur det blir med det 😉

Med det tackar jag 2018 för året som gått och ser fram emot ett nytt, oskrivet 2019.

17 reaktioner till “Bye bye 2018

  1. Visst är det så, tiden bara rusar iväg.
   Jag hoppas på ett bra år men omvärlden oroar mig storligen, tron på mänskligheten får sig en och annan törn när man studerar vad som händer i världen.
   Ibland är man på rätt plats vid rätt tid – den gången i Gysinge vid Sevedskvarn. Fantastiska speglingar på en relativt lugn älv!

   Gilla

 1. Ja vad tiden går fort. Ju äldre man blir desto fortare går det. Oroar mig också för världen i övrigt. Det går snart inte en dag utan att man förvånas ja till och med chockas över nyheterna som når en. Vi får hoppas ändå att det kommer att vända och bli bättre. Underbar bildserie av dina fina foton.

  Gillad av 1 person

 2. Den regnvåta rosen är så förunderligt vacker, kanske är det tårar för din morbror snarare än regndroppar.
  Önskar dig ett gott nytt år med bloggen, och att det vänder i världen och går mot lite ljusare tider. 🙂
  /Meggie

  Gillad av 1 person

  1. Ljusare tider är sannerligen önskvärt!
   Morbror fick till slut somna in vilket var skönt för honom, han fick demens som relativt ung och det är en riktigt hemsk och ångestfylld sjukdom. Men rosen är för honom 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Kul att ta del av din årsresumé … tänk så fort ett år passerar!
  Känns bra att ett nytt år tar sin början … hoppas det blir ett bra år med mer ordning med en ny regering och så önskar jag förstås att världen i övrigt förblir en värld i fred …
  Önskar dig ett gott slut på detta år och ett Gott Nytt År! 🍾🍸🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Jag hoppas också på ett år med lite mer ordning och reda, det är för hemskt hur det blivit i världen – och att våra politiker inte kan få tummen ur och bilda regering.
   Önskar dig det samma!

   Gillad av 1 person

 4. Väldigt vackra bilder. Jag kan inte välja ut någon favorit för de är lika fina allihop men på olika sätt. Ja, kanske termometern inte precis är vacker men det var ju inte syftet 😉
  Som jag minns det har ni flängt omkring och gjort väldigt mycket inom landet. Både till Gotland och i närområdet. Du har bjudit på fantastiska bilder under året och nu ser jag fram emot nästa års bildskörd. I första hand från februariresan (jag tror att det bär av till Kroatien men jag är inte säker).
  Jag, som i vanliga fall ser optimistiskt på mycket, har inte stora förväntningar när det gäller regeringsbildningen i vårt land eller Trumps agerande ”over there”. Oro både i världen och på börserna och väldigt mycket lidande är det jag befarar kommer att fortsätta. Men jag vet att även goda krafter jobbar på för fullt och jag hoppas att det kommer att märkas mer och mer. Jag har ganska mycket framtidstro ändå när jag tänker efter.
  Gott slut och gott nytt år 😀

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Att det blir en resa i februari har du rätt i men den går till Teneriffa 🙂 Inte så lätt att ha koll på alla oss bloggare som far både hitåt och ditåt.
   Jo det blev en del åkande i somras men kanske inte i samma omfattning som det skulle ha varit utan värmeböljan. Man orkade ju just ingenting 🙂
   Världen är i något slags kaosläge, både i Sverige (om än i mindre omfattning) och i resten av världen. Värre blir det väl nu när ytterligare en tossig president tillträder, tänker på Bolsonaro i Italien. Har vi inte nog med tossiga presidenter snart?
   Gott slut och gott nytt år till dig också!

   Gilla

   1. Teneriffa låter faktiskt som ett säkrare val i februari, i alla fall vädermässigt 🙂
    Tossiga presidenter och övriga regeringschefer finns det tyvärr gott om. Jag vet vilka jag helst vill se i regeringsställning i Sverige men nu skulle jag bli glad om det över huvud taget bildas en regering (utan sd ska tilläggas).

    Gillad av 1 person

    1. Det är väl kallaste tiden på Teneriffa också även om ”kallt” står för något annat där 🙂
     Jag tror att om de vågar ta med SD i regeringen så har vi snart inget SD, om man tar diskussionen med dem så håller inte deras argument och då tappar man väljare. Det var väl så det gick med ny demokrati (eller vad hette dom). Nu håller jag inte alls med SD men jag tror att ju mer man försöker hålla dem borta ju fler sympatiröster får de. Låt dem göra bort sig i stället 🙂
     Men annars tänker jag lite som du, måtte det bli en regering snart!

     Gilla

     1. Kanske har du rätt om hur man bäst hanterar SD. Jag har inga bra erfarenheter av att försöka argumentera med deras anhängare. Det är liksom tvärstopp och en inskränkt syn på allt hemskt de tror kan hända. De jag har pratat med går inte att rubba. Det har kanske gett mig en lite överdriven bild av en nästan fanatisk syn på att inget som går fel beror på SD. Men hittills har de ökat av att inte få ansvar så kanske vore det bättre att låta dem få visa vad de går för. Jag är bara så väldigt rädd för vad de ska hinna ställa till med och kanske även för att folk ska gilla vad de gör.

      Gillad av 1 person

     2. Ja jag tror just att de är inskränkta och kanske inte så samarbetsinriktade vilket är skälet till att jag tror att om övriga partier vågar ta en ordentlig diskussion så spricker sömmarna och förhoppningsvis är svenska folket smarta nog att se det. Ansvar vill de nog egentligen inte ha… då blir de ju avslöjade 🙂
      De får ju inte så mycket mer makt än de redan har heller, ytterst är det ju riksdagen som styr och där sitter de ju redan med. Nåja, vi lär ju inte få bestämma hur det blir men man kan ju alltid hoppas att det partiet minskar i röstantal framöver. Vid närmare eftertanke vore det nog bra om vi fick bestämma 😉 😉 Så bra det skulle vara – ha ha!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.