Vardagen kallar på uppmärksamhet

Julen 2018 är numera passerad och vardagen kallar på uppmärksamheten för en stund. Själv ska jag återgå i arbete idag medan förmodligen flera av er är fortsatt lediga (eller lediga på heltid vilket jag ibland kan avundas en aning).

Jag fick ju en dryg veckas ledighet före jul så det är egentligen inte särskilt synd om mig även om jag känner mig lite gnällig så här på morgonkvisten när jobbet väntar. Nu ska jag inte klaga alltför mycket, det rör sig om två jobbdagar på halvfart (får jag tro men det vet man aldrig så här på förhand) innan ännu en lite längre sammanhängande ledighet hägrar. Den ledigheten kommer sig av nyåret men jag passar på att utnyttja ledigheten till en födelsedag som händelsevis råkar sammanfalla med nyåret också. Somliga har det med andra ord alltid lite festligt och högtidligt på födelsedagen – vare sig de vill det eller ej 😉

Men nu är det hög tid att jag ger mig iväg mot jobbet och tar tag i en av de två arbetsdagarna som ligger framför mig. Risken att det är rejält halt på vägarna är överhängande. Efter två dagar med plusgrader och igår även en del regn har det frusit på igen så jag tänker att resan till jobbet får ta den tid den tar, att stressa i sånt väglag skulle bara vara dumt!

22 reaktioner till “Vardagen kallar på uppmärksamhet

 1. Du får gnälla, det hade jag gjort om jag vore i ditt ställe.
  Antar att du inte vill höra att jag inte är anständigt klädd än. Sitter i soffan, dricker kaffe och ska se en serie?! 😉

  Gillad av 1 person

  1. Tack 🙂
   Nej det ville jag inte höra – ha ha… nåja, hemma igen och överlevde denna dagen också. Som jag misstänkte kunde jag jobba på lite halvfart!

   Gilla

  1. Ja det förstår jag men det var inte fullt så halt som jag trodde – positivt 🙂
   Så är det, en av två dagar avklarade nu och det blev en lugn och behaglig jobbdag. Lite att ta igen så klart men i stort en bra dag!

   Gillad av 1 person

  1. Ja det har du rätt i och egentligen vet jag ju att det är så. Men uj vad tungt det var när väckarklockan ringde i morse. Jag gillar att jobba men jag gillar inte att gå upp tidigt – ett jobb där jag kan börja när jag vill skulle vara ypperligt 😉

   Gillad av 1 person

 2. Det var inte mycket till gnäll och det är helt ok att beklaga sig lite. Nu har jag sett i kommentarerna att det blev en ganska lugn dag idag och jag hoppas att det blir något liknande i morgon också. Jag är glad att resan till och från jobbet inte gav dig några stora problem. Småvägarna kan vara rejält isiga i töväder. Här är det tråkigt blaskväder men jag försöker fortsätta vara glad för att julen var vit och fin 😀

  Gillad av 1 person

  1. Jag måste gnälla lite här för på jobbet måste jag hålla ”skenet uppe” 😉 Nä, skojar lite, så illa är det inte. Jag bara ogillar att bli väckt av väckarklockan och gå upp tidigt. Sjusovare är vad jag är 🙂
   Det gick fint att ta sig både dit och hem igen, mindre halkigt än jag trodde när jag gav mig iväg i morse men dock halt. Här ligger temperaturen och pendlar runt nollan vilket inte är det roligaste vädret.

   Gillad av 1 person

 3. Ibland var det segt på söndagen när man tänkte att det snart var måndag, men när måndagen kom och jag väl klev ur sängen, så rullade det på som vanligt. Här får du gnälla som du vill, alla förstår motståndet. Hoppas du klarade av halkan, till och med jag har tagit fram vinterkängor med broddar, klickade fint inne på Ica, men här på landet har vi snö och broddarna funkar bra.
  Go fortsättnng!

  Gillad av 1 person

  1. Jo så är det, när man väl är iväg så går det fint. Jag trivs ju med mitt jobb – ogillar bara att gå upp på morgonen.
   Halkan var inte så hemsk som jag trodde, halt men inte snorhalt om man säger så 🙂 Broddar kan vara nog så bra att ha, jag drar på mig mina jag också när jag går ut och går.

   Gillad av 1 person

 4. Läser att du klarade jobbresan utan incidenter, det lät som om det kunde vara halt både här och där. Förstår att det känns lite ”onödigt” att jobba två dagar och sen vara ledig igen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.