Tar ledigheten på största allvar

Ingen kan påstå annat än att jag tar min ledighet på största allvar. Idag lämnade jag huset för första gången sedan i fredags. En sanning med viss modifikation, för huset har jag trots allt lämnat men kanske inte hemmet. Jag har ju trots allt vistats en del utomhus som ni sett på bild.

Inte för att jag kan påstå att jag gett mig ut på några spännande äventyr idag heller men jag tog mig i alla fall både till affären och till bensinstationen. Förutsättningarna för att slippa svälta och att kunna ge mig av när jag vill vart jag vill har därmed ökat dramatiskt. Nu får jag nog erkänna att risken för svält kanske inte var direkt överhängande, frysen är välfylld så det räcker och blir över. Men ändå, det känns gott att ha fyllt på lite.

Nu har det inte varit en helt enkel resa att komma ner i varv. I måndags klättrade jag nästan på väggarna här hemma, en rastlöshet utan dess like satte in. Men jag behöver igenom det för att kunna landa i en lite mer avkopplad tillvaro. Jag kan lova att ledigheten inte känns ett dugg stressande eller ”rastlöshetsutlösande” längre. Ett gott tecken att jag fortfarande kan komma ner i varv på en rimlig tid.

Här kommer några bevis för att jag faktiskt tagit mig utanför dörren under dagarna som gått – även om jag givetvis kunnat fota dessa genom ett fönster, men så är nu inte fallet. Båda fotona är från igår när jag var igång att fota småfåglarna igen.

Ännu en gråsiska fångad på bild, de tycks trivas bäst på marken!
Nötväckan håller fast vid trädstammen om den kan – det går ju att sträcka sig för att nå det man vill nå.

28 reaktioner till “Tar ledigheten på största allvar

 1. Oj, så lång man kan bli! Fint fångad fågelsituationsbild på nötväckan! Och den lilla siskan sitter i snön och låter sig beundras, den fina teckningen i fjäderdräkten avtecknar sig så väl mot det vita. Precis en sån bild som passar min själ. Vacker och stilren.

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Ja nog kan de bli långa när de vill de där nötväckorna! Så roliga när de springer upp och ner längs stammen och försöker nå godsakerna (vilket de gör, jag har medvetet hängt dem nära stammen).

   Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Ja jag trivs med det här temat men har ett annat ”på lut” om det fortsätter att strula. Nu sägs det att det strular lite här och där så det är kanske inte alls bloggtemat det handlar om (då borde det ju inte strula hos andra ibland menar jag).
   Rubrikstilen fastnade jag för när jag pillade lite med utseendet, kanske inte den mest praktiska men den ser lite trevlig ut!

   Gilla

 2. Kul att få se alla dina pippibilder 🙂 Om jag hade fågelmat hängandes skulle jag också fastna. Förr, när vi hade fågelbord synligt från köksfönstret, satt jag ofta och tittade på alla som kom dit. Det var mest fåglar men även ekorrar och rådjur. Men på den tiden hade jag ingen ”riktig” kamera och mobilbilder genom fönstret blev inte så bra på rörliga och små motiv. Härliga bilder på dina små matgäster 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Ja det är lätt hänt att fastna där. Jag har ju inte matat fåglarna så här förut så det är väl lite extra kul. Men snart är det dags att leta lite nya motiv tror jag bestämt 🙂

   Gilla

 3. Så härligt med ledighet, det är dig väl unt. Jag har tjuvat arbetstid för nedvarvning i stället. Känns rätt bra det också.
  Härliga fågelbilder. Enda sättet att få se dem är väl att vara ledig under dagarna. 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är skönt, en vecka kvar nu sen är det åter till grottekvarnen (om än lite kortare dagar i mellandagarna har jag tänkt). Det får bli min ”uppvarvning” det 🙂
   Tack – ja det är ju enda chansen att se dem, nu är det ju becksvart när man åker hemifrån och lika svart när man kommer hem.

   Gilla

  1. Nej, men liknande foton. Du får kolla bakåt och se om det har rättat till sig. Minns inte riktigt vilket inlägg det var du inte såg fotona i men det var ganska nyligen i alla fall!

   Gillad av 1 person

     1. Ja det är det som gör att jag tror det är något som ligger utanför min blogg egentligen. Just det inlägget är det bara du som har kommenterat att du inte kan se fotona, sen har en påpekat att hon inte kan se fotona i ett annat. Verkar vara lite… varierande kan man kanske säga.

      Gillad av 1 person

 4. Skönt att du klarat av rastlösheten … nu är det bara ledighet som gäller ett tag! 🙂
  Så fina bilder på nötväcka och gråsiska … nötväckan är en rolig fågel tycker jag 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.