Ett snöigt vinterland

Här på mina breddgrader fortsätter snön att falla och temperaturen har, trots mina farhågor härom dagen, fortsatt att hålla sig strax under nollstrecket. Snön ligger med andra ord kvar. Kanske det är att hoppas på för mycket att den stannar till jul, men hoppas gör jag likafullt!

Jag vill ju, trots att jag inte är någon vinterälskare, ha en vit jul. Men några riktigt rejäla mängder vill jag inte veta av, det räcker gott som det är nu! Men lite mer lär det bli, ett stilla snöfall tycks ha bestämt sig för att hålla sig häröver. Förmiddagens promenad blev en promenad genom ett riktigt vinterland!

Vinterland i snöväder
Ett vinterlandskap brer ut sig framför mig!
Snöig björnloka
Snö i björnlokan – en giftig växt som på grund av sin giftighet inte är så önskad i vår svenska flora men som, antagligen lyckligt omedveten om detta, sprider sig i oanad hastighet.

16 reaktioner till “Ett snöigt vinterland

 1. Det är väldigt fint som det är nu (vi har nästan samma snömängd här) men jag gillar när man inte skymtar mark eller gräs under snön. Sedan räcker det 🙂 Men vi är helt överens i vår önskan om en vit jul 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja det är fint ute nu. Fotot blev lite ”mörkt”, snön lurar kameran och jag glömmer att ändra inställningarna (snön lurar mig också med andra ord – ha ha).

   Gilla

 2. Fint med ett vitt landskap. Det har vi också och idag var det 10 minusgrader. I morgon bitti däremot ska det bli 1 plusgrad! Vi får se om något vitt är kvar till julhelgen. Man får njuta så länge snön finns.

  Gillad av 1 person

  1. Här har det bara varit runt 1-2 minusgrader idag, men massor med snö har det kommit. Hoppas det även fortsättningsvis håller sig på minussidan så vi kan se fram emot en vit jul – men det kanske är för mycket begärt 🙂

   Gillad av 1 person

    1. Märkligt, när jag kollar nu så är det inte samma inlägg där ni inte ser fotona. Det hade ju kanske förklarat en del om det varit samma men…

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.