En hungrig blåmes

Jag fortsätter mina försök att fota småfåglarna vid fågelmatningen. Idag blev jag lite mer närgången så besöksantalet krympte en aning. Blåmesarna är ganska orädda så de vågade sig fram först.

Att befinna sig på närmare avstånd innebär att jag inte behöver zooma lika mycket och ändå kan jag komma ganska nära. Sen gäller det att jag lär mig att få fokuset på rätt ställe också. På bilderna som följer har jag väldigt skarpa jordnötter medan fågeln är en aning ”luddig”. Inte riktigt det jag tänkt mig – men det tar sig 🙂

Tanken när jag gick ut var att försöka få några närbilder på den lilla svartmesen som brukar hänga här men det var en snabb liten rackare så där hade jag inget att hämta (annat än mycket suddiga foton – sådana blev det gott om).

Blåmes vid fågelmatningen

Hungrig blåmes

18 reaktioner till “En hungrig blåmes

 1. Fantastiskt fina bilder enligt mig. Den andra är lite skarpare men på den första har du fångat den lilla blåmesen i en så fin pose 🙂 Lycka till med svartmesen. Någon gång sitter han nog stilla tillräckligt länge.

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Svartmesen är fantastiskt flaxig av sig, men så liten och söt att jag bara måste få med den på bild någon gång! Jag får jaga vidare, den är tack och lov ganska tuff och orädd vilket i alla fall ger ett någorlunda gynnsamt utgångsläge!

   Gillad av 1 person

 2. Söta bilder på blåmesen och vilket fantastiskt julkort till ”header”!!! Så vackert med alla schatteringar av vitt/grått som bara bryts av den röda färgklicken i form av den lilla stugan. ❤
  Vad heter det snygga temat?

  Gilla

  1. Tack!
   Temat heter Twenty Sixteen, ett ganska ”enkelt” tema som jag förbisett förut. Men oj vad jag trivs med det så det får nog stanna ett tag!

   Gilla

 3. Jättefint foto, det andra på blåmesen. Den är snabba rackare just nu. Jag försöker fånga dem i trädet och inte i matapparaterna, men de skuttar de upp och ner och hit och dit.

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Ja det är då ingen ordning på fåglarna alls, bara svischar runt och har sig 🙂 Tänker inte alls på oss som försöker fota dem!
   Skämt åsido, jag är rätt nöjd med att ha fångat dem men nu var det den lilla svartmesen jag egentligen var på jakt efter – och den rackarn smet minsann 🙂

   Gilla

  1. Ja på sätt och vis! Hade jag inte dem så nära skulle jag å andra sidan inte ens försöka fota dem – och bli irriterad på mina bristande fotokunskaper 🙂 Skämt åsido, det är kul att titta på dem också så det där med bristfälliga fotokunskaper lastar jag inte fåglarna för 🙂

   Gilla

 4. Andra fotot är väl riktigt bra. Ser ut som om det var ganska grått ute och det ställer också till det. Men, men… övning ger färdigheter (sägs det). Fast jag tycker du lyckades jättebra redan.

  Gilla

  1. Tack! Ja kanske vädret också busar till det lite. Jag ska nog ta och släppa lite på kraven på mig själv när det gäller fotandet – det blir nog roligare utan kraven. Helt klart ger övning färdighet! Jag övar vidare 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.