Pippi på småfåglar

Lite pippi på småfåglar har jag allt fått, eller i alla fall pippi på att försöka fota dem. Jag ber er verkligen observera ordet försöka i föregående mening. Försök är just vad det är för jösses så svårfångade de små liven är.

Nu försöker jag inte att fånga fåglarna på riktigt så klart. Jag nöjer mig med att försöka få dem att fastna på bild vilket är fullt tillräckligt svårt. Men skam den som ger sig, jag fortsätter att hänga vid fågelmatningen för att se om jag någon gång kan få till ett sånt där riktigt pangfoto ni vet. Än har det inte hänt – men kanske det gör det någon dag 🙂

Samsas med varandra
Fullt fart vid matbordet – talgoxen, blåmesen och vad jag tror möjligen är en gråsiska (alternativt en pilfink) samsas om maten.
Samsas om godsakerna
Jordnötterna går verkligen hem hos blåmesarna!

22 reaktioner till “Pippi på småfåglar

  1. Ha ha… de där ber man inte om någonting. De lyssnar inte alls på sånt de små rackarna. Sitter ju inte still knappt en sekund, bara flaxar och far 🙂
   Ren tur att de kommer med på bild alls faktiskt 🙂

   Gillad av 2 personer

 1. Du är lite väl hård mot dig själv. Jag tycker att du bjuder på den ena fantastiska fågelbilden efter den andra. Jättekul att se dem 🙂 Jag hoppas att du får till den bild som du själv tycer är perfekt. Men jag undrar om man någonsin blir helt hundra procent nöjd med sina egna alster 😉

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det är väl så det är, man är hårdast mot sig själv 🙂
   Sannolikheten att jag får till den bilden är nog liten för jag hittar nog något fel i den ändå 🙂 Men å andra sidan går inte världen under och det är inget jag går och grunnar på om dagarna!

   Gilla

 2. Bilderna är väldigt fina men jag förstår vad du menar. Kritiken är stenhård när man granskar sina egna bilder. En vacker dag får du ditt pangfoto 😀 Fåglarna kommer några veckor till och därmed många fototillfällen.

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Ja man dömer sig själv hårdast, det är jag nog långt ifrån ensam om. Men som jag skrev till Ingrid, det är inget jag går och funderar över annat än just när jag får för mig att fota. Annars är huvudet minsann fullt med annat!

   Gillad av 1 person

 3. Jag tycker dina fågelbilder är jättefina, men jag förstår hur du tänker – sällan man är nöjd med sina egna bilder 🙂 Du kommer att få många tillfällen att få till många snygga fågelporträtt!

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Ja man är väl lite väl hård mot sig själv kanske.
   Jag hoppas att jag får fler tillfällen till fågelfoton, vilket är sannolikt för de små liven vill väl knappast svälta i vinter 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Som vi skrev tidigare: fånga fåglar på bild är verkligen inte det lättaste man ger sig på. Jag gillar de här bilderna, vet att de små pippina rör sig hela tiden, har försökt de senaste dagarna genom fönstret, men ack vad svårt det är.

  Gillad av 1 person

  1. Ja men så är det ju! Det är bara jag som är lite irriterad på mig själv för att jag inte kan bättre – fast jag vet att det är så svårt.
   De är ena rörliga rackare – och snabba. Desto roligare när man får till en duglig bild 🙂

   Gilla

   1. En vacker dag sitter någon vacker fågel stilla, länge nog för att man ska hinna få till det. Mina bästa foton har jag tagit på fåglar som jag har räddat, då kommer man ju så nära dem.

    Gillad av 1 person

    1. Jo jag fick ju några fina foton på blåmesen som var lite yr i bollen. Men då hade jag bara mobilen tillhands så riktigt nöjd är jag ändå inte 🙂 Men, man kanske inte ska vara nöjd – då har man ju inget att sträva efter 🙂

     Gilla

     1. Ja, det fick du ju. Och jag som hade drömt om att fota en hackspett fick en neddimpande… var det i år? Igår fotade jag en hackspett genom fönstret, inte något superfoto men dock ett foto.

      Gillad av 1 person

     2. Ja man kanske ska tänka mer så – det är dock ett foto! Kanske jag – och fler med mig – ska släppa lite på de krav man har på sig själv? Jag antar att livet skulle vara lite lättare då (och då menar jag så klart inte bara vad gäller foton)

      Gilla

     3. Färre krav på perfektion är nog bra. Samtidigt vill man ju bli bättre på det man gör. Vad gäller foton så tycker jag att ett bra foto ska förmedla något slags känsla, t.ex. lugn, skönhet, förvåning m.m. Min hjärna klarar inte av sånt som är stökigt eller risigt så jag letar efter vinklar eller motiv som ”lugnar ner” och tar bort sånt som stör det som mitt öga har fastnat för. Dina bilder här ovan spretar inte utan koncentrationen ligger på fåglarna som äter.

      Gillad av 1 person

     4. Jag försöker också undvika ”störande” saker i en bild men lyckas inte alltför ofta 🙂 Som jag skrivit till dig förut är komposition inte min starka sida, men jag uppskattar de gånger jag lyckas!
      Sänkta krav kan nog vara bra inom vissa områden, men inte inom andra. Det beror väl på vad man vill utvecklas inom. Jag är lite sån som vill bli bra på allt och det går ju liksom inte 🙂

      Gillad av 1 person

    1. Tackar 🙂 Ja du slipper nog dem inte även om det, som skrivet, varit mindre frustrerande för mig att inte fota alls framför att sitta och irritera mig på dåliga foton 🙂 🙂

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.