Vid fågelmatningen

Hittade en nykomling vid, eller i alla fall i nära anslutning till, fågelmatningen idag. En för mig okänd småfågel. Förmodligen har jag sett den förut men det är då inget jag vare sig lagt märke till eller funderat över.

Den lille gynnaren, eller snarare de små gynnarna för de var en hel flock, skuttade mest runt i snön en bra bit från fågelmatningsstationen. Jag förmodar ändå att de hämtar en och annan godbit där ändå annars hade de ju inte behövt hålla hus där. Jag tror det är en gråsiska men helt säker är jag inte. När jag läser om den så tycks gråsiska har flera underarter som kanske stämmer in bättre men jag nöjer mig med att tro att det är just en gråsiska.

Ser minst sagt irriterad ut över mitt intrång i hens personliga sfär.
Gråsiska utan rött på bröstet – eller är det någon helt annan fågel?
Gråsiska med rött på bröstet, en modig liten gynnare som vågade sig ganska nära.

Vissa av dem hade rött på bröstet, andra inte. Gemensamt för dem alla var den röda fläcken på huvudet. 

36 reaktioner till “Vid fågelmatningen

 1. Vet inte vad det är för fågel, men söt är den. Gråsiska lär jag mig nu jag när ser Ankis kommentar. Gillar temat. Trevlig rubriksstil och stilrent för övrigt. Hade lite svårt hitta var jag skulle kommentera.

  Gillad av 1 person

  1. Jag litar på Anki – det är nog en gråsiska 🙂
   Tack! Jag valde fram och tillbaka mellan två olika (som ni nog sett) men det blev den här till slut. Kommentarerna är där de alltid brukar vara 🙂 eller? Är det något jag missat igen?

   Gillad av 1 person

  1. Aha.. det förklarar saken. Det ligger en lite författargrejs där som jag inte får bort, den kanske luras lite!
   Tack. Headern kommer från gårdagens promenad i den frostiga världen 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Vilka sötnosar och jättefina bilder på dem! Gillar särskilt andra bilden, hon ser så näpen ut den lilla.
  Stilrent och redigt tema med jättevacker header, känner igen bilden. Om jag får ha en synpunkt så underlättar det, om man vill se de senaste inläggen om det finns som rubrik. Det som någon nyligen läst behöver ju inte vara senaste inläggen.

  Gilla

  1. Tack! Bilderna är sådär, mycket som och fåglar som envisas med att inte sitta still – alls 🙂 Om du visste hur många foton jag raderade där fågeln flugit ur bild för länge sedan 🙂 Ha ha…
   Tack (igen) – japp, headern känner du igen från igår. Den passade bra där tycker jag. Bra med synpunkter, ska se till att lägga in senast skrivet också. Jag har alltid lite svårt att välja vilka ”widgetar” som ska med 🙂

   Gilla

   1. Fåglar är verkligen inte lätta att fota. Det går åt en hel massa bilder, men då är man glad att det är digitalt och bara att kasta. Och desto gladare är man över dem som trots allt blev bra.

    Gillad av 1 person

    1. Sant… jag hade inte gett mig på att fota fåglar på den tiden vi fotade ”analogt” (heter det så). Det är en klar fördel med de digitala kamerorna, bara att slänga allt som inte blev bra (och det är mycket det).

     Gillad av 1 person

 3. Jag ser att du redan har fått många svar på vad för slags fågel det är. Då behöver jag ju inte tala om för dig att det är gråsiskor 😉 De är jättefina. Kul att du fick syn på dem och nu kanske de stannar vid din fina fågelmatningsstation 😀

  Gillad av 1 person

  1. Ja det löste sig finfint. Tur att det finns sådan som ni som kan lösa gåtorna. Ärligt talat så litar jag kallt på att ni gör det vilket är skälet till att jag blir en aning svävande på målet när det kommer till att artbestämma 🙂
   De verkar rätt ointresserade av fågelmaten dock, plockar björkfrön (eller vad det är) i gräset i stället. Men, eftersom de hänger här tar de säkerligen en eller annan gobit från fågelborden också 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Märkligt. Jag ser dem och det verkar som om de flesta andra ser dem. Men det var ju lika för mig hos dig någon gång förut, då såg inte jag fotona. Något som strular tydligen, men som skrivet, de flesta verkar se dem.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.