Tredje advent

Tiden tuffar på och halva december är numera passerad. Inom en inte alltför avlägsen framtid, några dagar bara, är det vintersolstånd med årets kortaste dag och sen går vi mot ljusare tider igen. Inte för att det märks någon skillnad inledningsvis, då är det tur att advents- och juleljusen lyser upp tillvaron en aning.

Här hemma har en lugn tredje advent förflutit utan större ansträngningar från min sida. Jag har i stort ägnat mig åt att titta till fågelmatningen och jag har givetvis kikat på skidskyttestafetterna. Skidskytte är ju den enda sport jag tittar på när den sänds på TV och idag var det väl investerad tid. Jag fick ju se damlaget ta ett silver och herrlaget ta ett guld! Det är bara att gratulera våra unga, och numera framgångsrika, skidskyttar!

Adventsbelysning i ljungen får bli fotot för tredje advent!

Här har det varit ganska grått och trist väder, lite mer snö har vi fått men temperaturen närmar sig oroväckande snabbt nollstrecket. Snön är med andra ord snart ett minne blott, men jag ska inte ge upp hoppet för än håller den sig på minussidan.

Foto från gårdagens promenad i en frostig värld, ett tillstånd som sannolikt inte kommer att vara särskilt länge som det ser ut!

19 reaktioner till “Tredje advent

 1. Jag tror minsann att du erkänner att du vill ha kvar snön 😉 Det gör sådan skillnad när det blir lite vitt. Här har det också kommit några cm nu och i morgon ska jag ta en promenad i vinterlandskapet 🙂 Ditt adventsfoto är väldigt stämningsfullt och vinterbilden, ja den vet du att jag gillar 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Det kom en rejäl sudd snö i natt, nu verkar det ha slutat. Men även nu är det bara någon minusgrad så det töar nog snart bort (tyvärr, lite snö så här kunde vi få ha).

   Gillad av 1 person

 2. En underbart vacker header! Såå fint med det lilla röda huset där i snölandskapet! Fina bilder de andra också 🙂
  Vi har också fått lite snö, men jag misstänker att den hinner försvinna till jul. Det kunde ju vara trevligt med lite snö på julafton … och lite ljusare blir det ju 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Foto från lördagens promenad fick bidra till headern.
   Ja lite snö vill jag också ha även om jag inte är någon snöälskare alls. Det blir ljusare och renare (en kvarleva i tanken från då jag hade hund) och trevligare än regnruskväder.

   Gillad av 1 person

 3. Vintern är absolut bäst/vackrast på bild om du frågar mig. Jag är glad att vi snart är framme vid vintersolståndet och att vi åter går mot ljusare tider. Redan i januari kan vi skönja att ljuset är på väg tillbaka, dessutom brukar det bli en högre, klarare luft. Då känns det att vi går mot ljusare tider igen, minsann. Skönt, för nu tycker jag att mörkret är alldeles för dominerande! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Det har du rätt i 🙂
   Jag är som du, ganska ovillig till vintern. Men nu bor vi där vi bor så man får helt enkelt göra det bästa av det 🙂
   Jag längtar också till ljusare tider för bristen på dagsljus är ganska tung tycker jag.

   Gillad av 1 person

 4. Är optimist och tror att den vackra snön ligger kvar till jul! Håller med om att skidskytte är en sport som passar jättebra att visa på TV. Det blev ju jättespännande och kul i helgen.

  Gillad av 1 person

  1. Ja kanske det blir så ändå, än har termometern inte krupit upp över nollstrecket så det finns hopp. Mer snö har vi fått också.
   Skidskytte är den enda sport som jag tittar på på TV. Den tycker jag är desto roligare och särskilt då när det går så pass bra som det gjorde i helgen.

   Gillad av 1 person

  1. Tack snälla du!
   Här har det snöat hela dagen så nu är vi nog uppe i någon decimeter i alla fall. Fortfarande 1-2 minusgrader så det ser i alla fall lite hoppfullt ut med en vit jul!

   Gilla

   1. Jag kommer att tänka på första vintern vi inte bodde i Kiruna. Min mans familj flyttade till Stockholm samtidigt (från Kiruna) och hans lillasyster, sex år gammal, grät på julafton för att det inte fanns någon snö.

    Gillad av 1 person

    1. Men stackarn! Ja det är väl en viss skillnad på snömängden i Stockholm och Kiruna. Vill man ha en vit jul är Stockholm kanske inte riktigt rätta platsen att bo på. Hon har förhoppningsvis antingen funnit sig i att leva utan snö på julafton eller flyttat till något ställe där det är lite mer snögaranti till jul 🙂

     Gilla

     1. Haha, hon har nog vant sig, är golfare numera och far till varmare länder för att utöva sporten. Men hon tog över sin fars andel i en stuga i Funäsdalen så dit far hon nog en gång per år och riktigt frossar i snö.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.