Chokladapelsin

Så har jag hittat en nyhet i fruktdisken igen. Förra gången var det Pomelo som stod för nyheten, idag hittade jag något som kallas för chokladapelsin. En apelsin som faktiskt mest ser omogen ut med sitt lite grönbruna skal.

Omogen var den dock inte, under skalet som skiftar lite mellan grönt och brunt var den misstänkt lik en alldeles vanlig apelsin. Gul med andra ord 😉 Smaken var också den misstänkt lik vanlig apelsin, kanske lite mer smak och inte så sur som vissa apelsiner kan vara. Riktigt god helt enkelt!

Inte helt lätt att se men skalet är grönbrunt på den här chokladapelsinen – och just det bruna är väl, får jag förmoda, anledningen till att den heter som den heter!

20 reaktioner till “Chokladapelsin

  1. Ja Pomelo är gott, chokladapelsin var också gott. Lite mer smak (tror jag är bästa sättet att beskriva det) än en vanlig apelsin, riktigt god även om den ser skum ut 🙂

   Gillad av 1 person

 1. Chokladapelsin hade de i min butik redan för några månader sen och såklart var jag tvungen att testa den. God, men inte så mycket godare än vanliga apelsiner, men mycket dyrare …
  Så liten text i kommentarsfältet … måste förstora upp sidan för att se vad jag skriver 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Det var första gången jag såg den så jag köpte varsin. Den var god men som du skriver inte så mycket annorlunda än vanliga apelsiner så att det motiverar priset. Lite annorlunda att ha i fruktskålen men riktigt så heminredningsintresserad är jag inte så jag köper särskilda apelsiner för att det ska se snyggt ut 🙂
   Okej, jag får kika på det. Jag skriver ju oftast i sidokommentarsfältet (under den lilla klockan)

   Gillad av 1 person

 2. Jag är så feg när det gäller frukt. Jag köper det jag vet att jag tycker om. Kul att få se att någon annan inte är lika feg och kan berätta om vad jag missar 😀 Inte så mycket i det här fallet, verkar det som. Men nu behöver jag inte fundera på vad det är. 😉

  Gillad av 1 person

     1. Ojojoj, ”chokladen” höjde priset ordentligt! Jag var inne i närbutiken idag, men där hade de inga chokladapelsiner… Ska kolla när jag går till Coop nästa gång. De har litet större utbud.

      Gillad av 1 person

     2. Ja det lilla tillägget till namnet gjorde att priset sköt i höjden rejält. Jag får väl anta att chokladapelsiner är lite mer exklusiva eller så… nog för att de var goda men det är det ju många apelsiner som är!

      Gillad av 1 person

  1. Det vet man aldrig, men det verkar vara en ny sort som dykt upp så sannolikheten är väl stor att den är manipulerad på ett eller annat sätt. Eller så har den bara inte varit gångbar förut vilket i och för sig verkar märkligt.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.