Sista mötet med gänget

De senaste fyra åren har jag varje månad tillbringat en heldag med våra politiker – vår nämnd. Idag var det sista mötet med det nuvarande gänget. Vi har förvisso inte alltid dragit jämnt men det hör liksom till att politiker och tjänstemän har lite olika åsikter så lite dystert kändes det ändå. Samverkan oss emellan har trots allt fungerat riktigt bra!

Efter nyår börjar en ny era – en ny nämnd och vi har egentligen ingen aning om hur det kommer att se ut. Det är inte utan att jag känner en viss oro för vad som komma skall, är det personer som är lätta att samarbeta med eller är det personer som gärna kör över oss tjänstemän (eller tjänstepersoner som vissa kommuner döpt sådana som mig till). Politikerna är ju en jätteviktig samverkanspart för oss (och vi för dem) så visst finns det skäl att vara lite orolig.

I den kommun jag arbetar i har man, till skillnad från i riket, kommit överens om hur kommunen ska styras. Ett delvis nytt styre om man jämför med tidigare år. Här samarbetas det över blockgränserna på hög nivå (S+C), det går om man vill 🙂

Nåja, jag blir nog varse hur det blir med detta vad det lider. Den som lever får se som det så vackert heter!

Många blommor och presenter delades ut en dag som denna – min fina födelsedagsros får vara stand-in för dessa.

22 reaktioner till “Sista mötet med gänget

 1. Vilken nämnd gäller det? Jag har fått förfrågan om jag kan tänka mig att komma tillbaka till politiken o ta ett nämndsuppdrag eller två.
  Ingen bestämt ännu. Funderar lite på om jag kan tänka mig t ex utbildningsnämnden. OM jag kan tänka mig att ta ett uppdrag så kan jag enbart tänka mig ersättaruppdrag.
  Hoppas att några av de nuvarande politikerna blir kvar i din nämnd så att inte alla blir nya.
  😉🤗

  Gillad av 1 person

  1. Några blir kvar sedan förut men inte så många alls. Det är ett stort skifte som genomförs i och med det nya styret också. Det är vår socialnämnd som jag avser i inlägget.

   Gillad av 1 person

   1. Aha. Socialnämnden satt jag i under två…..eller var det tre mandatperioder? Så viktig nämnd. Men upplevde att det från visst håll ville göras stora orimliga besparingar där, men det blev till slut barn och skolnämnden som fick ta de stora (orimliga) nedskärningarna.
    Är du socialsekreterare eller?
    😊🤗

    Gillad av 1 person

    1. Japp, en viktig nämnd och den som ofta får ta besparingarna. Om någon hade ett uns av socioekonomiskt tänk förstod de att nämnden bara tar kostnader för att andra misslyckats med sina uppdrag…
     Nix, jag är inte socialsekreterare alls men jag arbetar på förvaltningen och sitter alltid med på nämnd och utskott.

     Gillad av 1 person

     1. En hel del förebyggande verksamhet har funnits här i den nämnden, men det är lätt att dra ner på dom kostnaderna för att ”spara” pengar då det inte går att ta pengar från den lagstiftande verksamheten. Men vissa fattar inte att kostnaderna slår tillbaka med mycket högre belopp.

      Gillad av 1 person

     2. Japp det blir det. Vet inte riktigt hur de ska få till det men det går väl på något vis. Under mandatperioden som gått har en av dem varit kommunalråd och en oppositionsråd, nu ska de samsas 🙂

      Gillad av 1 person

     3. Jag är – passande nog som den tjänsteman jag är – väldigt opolitisk. Mina åsikter passar inte i något parti – men alla har något som tilltalar mig. Dock inget som har tillräckligt mycket som tilltalar mig för att jag ska bli partitrogen 🙂 Ett ganska praktiskt tillstånd i min roll – ha ha

      Gillad av 1 person

 2. Det verkar spännande även om det känns lite osäkert. Vi får väl hoppas att de nya i nämnden inser värdet och vikten av samarbete med dig och andra experter. Annars lär de sig nog genom misstagen 😉 Samarbete är bra och ofta även mellan partierna. Men jag tror att kommunpolitiker har lättare att samsas. Det är inte lika stora nationella frågor som de ska avgöra. Det kan nog vara tillräckligt knivigt ändå så jag hoppas att det går bra.

  Gillad av 1 person

 3. Det där funderade jag på ibland under min aktiva journalisttid; att tjänstemännen efter ett val kunde få en massa nya samarbetspartners (politiker) att både rätta sig efter och samsas med. Jag förstår att det inte alltid är helt enkelt att få ett bra flyt då.

  Gillad av 1 person

  1. Aha… du har varit journalist, där ser man. Ett spännande yrke kan jag tänka mig.
   Jo vi lever i en ”ryckig” värld, särskilt om man jobbar nära politiken vilket jag gör. Ibland är de lite väl påhittiga 🙂 Bra flyt är kanske inte det som kännetecknar mitt jobb bäst om jag säger så – ha ha!

   Gillad av 1 person

    1. Vi är väl olika bra på det, som med så mycket annat. Det många har svårt för är att vara lojala mot de beslut som fattats – även när de kan tyckas vara uppåt väggarna. Nu har jag 10 års erfarenhet av det så det börjar ta sig 🙂

     Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.