Murphys lag

Ni känner väl till Murphys lag? Eller lagen om alltings maximala jäklighet som jag säger. Den brukar ju kunna ställa till det när det minst behövs.

I söndags hade jag ju lite gäster här och, naturligtvis, så bestämde sig min Ninja för att lämna in just då. Ninja var en kaffebryggare, en märklig sådan som jag egentligen inte haft mycket till övers för. Vi har helt enkelt inte kommit överens. Sannolikt för att Ninja var sambons val – och som vanligt när sambon väljer ut något så ska det vara mycket teknik och finesser.

Nåja, nu behöver inte jag och Ninja inte vara oense om hur kaffet ska tillagas längre. Nu har bryggareBosch flyttat in och jag får förmoda, eller i alla fall hoppas, att vi ska komma bättre överens än vad jag gjort med dennes företrädare!

Ett foto på en kaffebryggare är inte så särdeles kul, med anledning av det fick bryggareBosch en liten behandling i fotoredigeringsprogrammet!

17 reaktioner till “Murphys lag

  1. Ooohhh, kaffe kan jag inte leva utan (fast jag har å andra sidan klarat mig här hemma sen i söndags). Men förmodligen är det bara som jag tror, jag skulle nog leva ett alldeles utmärkt liv även utan kaffet 🙂

   Gillad av 1 person

 1. Jamen är det inte typiskt, att om en kaffeapparat ska gå sönder så händer det alltid då man har främmande och ska fixa kaffe till många!? Lycka till med den nya bryggaren nu då.

  Själv har jag en kaffemaskin man stoppar hela bönor i. Älskar den. Fast den var dyr i inköp förstås. Den FÅR bara inte gå sönder. Om vi är riktigt många kan jag tycka att kaffemaskinen tar aningen för lång tid. Då tar jag fram en perkulator (tror jag det heter)

  Gillad av 1 person

 2. Jag har för mig att det inte var så väldigt länge sedan du skrev om den då nya ninjan. Trist för din sambo att han inte får ha en bryggare med massor av finesser men jag är helt på din linje. Det ska vara enkelt att fixa sig en kopp kaffe, inget funderande över inställningar 🙂 Lycka till med din nya kompis 😀

  Gillad av 1 person

 3. Nu blev jag förskräckt när jag kom in på din blogg, tänkte att du hädanefter skulle visa alla dina bilder utan färg! Men så såg jag att det bara var headern. Snygg effekt. Men vad jag har problem med nuförtiden på många bloggar är att man måste leta så efter var man kommenterar.

  Snygg lek med kaffebryggarbilden! Lagen om alltings djävlighet, brukar jag säga och ibland är det verkligen så, det är ju inte så kul när kaffeapparaten strejkar just när man har folk hemma. Även min maskin lade av i går, men idag var den med igen, behöver nog en avkalkning.

  Gillad av 1 person

  1. Nej då, jag har bara lekt lite med header och bakgrund, bilderna i inläggen blir nog alldeles som vanligt 🙂
   Hoppas det inte är svårt att hitta vart man kommenterar här! Men det kan bli lite förvirrande (som på nästan alla bloggar numera – finns nog inga teman som är annorlunda uppbyggda) om man kommer till startsidan, då måste man ju klicka in sig på varje inlägg. Nåja, inte mycket att göra åt 🙂

   Gilla

 4. Ja, det är typiskt att det viktigaste man behöver lägger av just då. Minns också att du skrev om ninjan när ni köpte den. Lycka till med en ny kaffekompis. Håller tummarna att ni kommer bra överens 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja ninjan ja, en riktigt tråkig sak. Nu bestämde jag och du ska se att den nya bryggareBosch kommer att leva länge. Levererade riktigt gott kaffe i morse i alla fall – en bra början på en lång vänskap 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Ha ha… ja kaffet på andra håll i världen är inte riktigt som vi svenskar vill ha det 🙂
   Ja jag tror nog att det oftast fungerar riktigt bra med en enkel maskin, bryggareBosch gör ett gott jobb!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.