Redo för advent

Så, då är huset redo för advent – nästan i alla fall. Det finns alltid lite till att göra av någon underlig anledning. Utebelysningen får anstå till i morgon, den hanns inte med idag.

Det känns rysligt skönt med ett nystädat hus, det var sannerligen inte en dag för tidigt. Lite (ganska mycket) för mycket jobb på senaste tiden för min del och en sambo som så sakta är på väg ut i arbetslivet igen efter en lång tids sjukdom har verkligen inte bidragit till ett dammfritt hem. Men å andra sidan, hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete som det så vackert heter.

Nu återstår bara att njuta av den fräscha doften av ett nystädat hem en stund innan det är dags att krypa till sängs för lite energiåterhämtning 😉

En av flera julstjärnor (eller heter det adventsstjärnor?) som hittat fram ur gömmorna under dagen.

15 reaktioner till “Redo för advent

 1. Härligt, själv har jag rymt till landet. Slippa målarfärgsdoft och slipdamm i ett hoprört hem är manna från himlen. Jag uppstår åter i röran på torsdag, så spännande och se hur allt blev. Kram påre!

  Gillad av 1 person

 2. Se där … jag sa ju att du skulle hinna! Adventsstjärna säger jag … den ska ju leda de tre vise männen rätt – på julafton bör de ju vara framme och då behöver de inte titta efter stjärnan längre 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Jag är inte så mycket för juldekorationer själv, men tycker det är fint. Har nog inte julpyntat på några år… Ska på street fotografering på julskyltningen idag med en grupp fotografer, hoppas det blir bra väder och många motiv. Just nu är det grådaskigt och regnet hänger i luften…

  Gillad av 1 person

 4. Fint med stjärnan som reflekteras i fönstret. Visst är det härligt när man har städat – jag älskar att krypa ner i en renbäddad säng med manglade lakan. Vi tampas fortfarande med ”sviterna” efter renoveringen. Dels är allt fortfarande inte klart, dels är det mycket som ska inhandlas, bortforslas och förbättras.

  Gillad av 1 person

 5. Vilken njutning att sätta sig ner och se och känna doften av ett nystädat, adventspyntat hem 🙂 Jag har inte gjort någon jätteansträngning med städningen men däremot är det färdigpyntat med adventsljusstakar, adventsstjärnor och en himla massa tomtar. Julgardiner och dukar också. Jo, jag har dammat och dammsugit men inte mer. Dessutom har jag fyllt sju flyttkartonger med det som fick lämna plats för pyntet (lite annat också).
  Hoppas du har haft en riktigt skön första advent och att du har tagit dig tid att njuta av allt du har gjort 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jag har haft en riktigt skön adventssöndag, tackar som frågar 🙂
   Smart att påbörja packandet med att packa det som går bort när julsakerna ska fram, det blir nog lite att stå i för dig ändå framöver så det är väl lika så gott du kommer igång!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.