Regnruskigt vinterväder

Här råder det riktigt trist vinterväder, regn och rusk i kombination med blåst gör ingen glad. Men det stundar en helg med ett par lediga dagar vilket i alla fall gör livet lite roligare.

Den här helgen får jag vika till lite hushållsarbete. Det var inte igår det blev ordentligt städat här hemma så det är sannerligen på tiden. Lite adventsprylar ska jag väl också få upp, jag hade tänkt hinna lite sånt i veckan som gått men jobbet har tagit lite för mycket av min tid. Men vad gör det? Förr eller senare kommer prylarna fram och ingen kan i alla fall påstå att jag tjuvstartade adventsfirandet 😉

Som det ser ut ska regnrusket fortsätta hela helgen så jag kan nog känna att det är lika gott att tillbringa helgen inomhus! Lite adventsljus lyser nog upp tillvaron en aning vilket sannerligen kan behövas i det urtrista mörker som råder just nu. Den soliga, frostiga och härliga helgen som gick får jag minnas genom fotona jag tog och här kommer ett av dem i repris!

16 reaktioner till “Regnruskigt vinterväder

 1. Du vet väl att det inte finns någon lag som säger att det måste vara klart till en viss dag 😉 Ta det i din takt och kanske bara lite i taget. Jag tänker ibland på hur det var när jag var barn. Vi hade en elljusstake och en för levande ljus. Andra julprydnader fanns inte under hela advent. När vi barn hade lagt oss kvällen före julafton pyntade mamma och vi vaknade upp till ett juligt hus. Det var en härlig känsla och då kände vi verkligen att det var jul. Jag kommer inte ihåg om vi klädde granen kvällen innan eller på morgonen men den fick i alla fall inte tändas förrän på julafton.

  Gillad av 1 person

  1. Jag vet 🙂
   Allt kommer inte fram på en gång men vissa saker vill jag ha på plats. Det är det roliga men det krävs en hel del städning här hemma också – lite eftersatt efter allt jobb (även sambon har ju börjat jobba så smått och är helt slut). Men, nu är det mesta gjort och i morgon firar vi advent (och en födelsedag av bara farten).
   Så var det hemma i mitt barndomshem också, på något sätt tror jag det var bättre då. Förväntan är inte så dumt – att längta lite och inte få allt serverat på en gång!

   Gilla

   1. Jag vet faktiskt inte riktigt när eller hur förändringen kom. Förmodligen tog jag efter hur min mans familj gjorde eftersom vi bodde närmare dem. Men jag vet inte om jag skulle vilja känna stressen att behöva fixa allt kvällen innan julafton. En del var nog bättre men ett mellanting kanske vore bra 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.