Isande kallt

Vaknade till en isande kall värld idag. 15 minusgrader och sjunkande temperaturer. Jösses, det är bara november än men vintern vill verkligen visa att den anlänt!

Men, vad ska jag göra åt det? Mycket annat val än att plocka fram de riktigt varma vinterkläderna, bylta på mig och ge mig iväg har jag väl inte? Men jag kan erkänna att jag hellre skulle dragit täcket över huvudet och legat kvar i sängen. Varmt, gosigt och ombonat 🙂

20181128_062758.jpg

24 reaktioner till “Isande kallt

 1. Nu är jag så trött, har inte hunnit titta på temperaturen, tror det är som igår, -2 -4. Nu har målaren kommit, jag ligger ovanpå sängen, nyduschad, påklädd, borstade tänder med frukost framför mig. Lika bra jag håller mig här inne.

  Gillad av 1 person

   1. Vi hade hälften så kallt som hos dig, men jag hörde på en väderleksrapport att det är varmare vid skärgårdskusten här i Sthlms län. Framemot våren kommer troligen vi ha kallare än dig istället – då som man verkligen vill att det ska bli varmare!!

    Gillad av 1 person

 2. Jag slängde mina väl använda täckbyxor när jag flyttade söderut. Här nere räcker det med fleecelångkalsonger. Ner till -15 går det bra. Men haka och kinder behöver något varmt att skydda sig med så sjalen dras upp långt 🙂 Jag håller med om att du fick väldigt kallt alldeles för tidigt men mildare väder är nog på gång. Jag hade hoppats på en frostvit första advent men så verkar det inte bli.
  Kanske det bästa med vintern är att gosa in sig i ett varmt täcke när man kommer in 😀

  Gillad av 1 person

  1. Täckbyxor på här om jag går ut. -13 ute just nu. Kanske inte jättekallt men det gick fort här och man är inte van 🙂
   Ja det är nog det bästa med vintern, att få komma in i värmen och ”knö in sig” i en filt i soffhörnet eller så 🙂

   Gillad av 1 person

 3. -12 fick vi här. Inte ens hunden vill vara ute länge. Han gör vad han behöver göra och så vänder han. Nuförtiden joggar jag efter honom på vägen hem. Ska bli mildare imorgon men då ska det blåsa kraftigt. Kommer att kännas lika kallt antar jag.
  Det är bara att bita ihop och se glad ut 😀

  Gillad av 1 person

  1. -12 här nu också. Jag hade en vinterälskande hund som hade kunnat vara ute hur länge som helst i sån här kyla. Vi hade helt klart delade meningar om det.
   Ja närmare nollan och blåst kan nog kännas minst lika kallt som -12. Det där råa som kommer i de temperaturerna kryper ju igenom vad som helst!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.