Ta det varligt i trafiken!

Det här var synen som mötte mig igår när jag passerade genom det lilla samhället Heby. Det är hög tid att börja ta det varligt i trafiken, halkan är här.

BussNu tror jag att ni som vanligtvis läser här är kloka kvinnor och män som redan tänkt på den saken. Men när det uppenbarligen finns yrkeschaufförer som överraskas av halkan (de är ju på vägarna dagarna i ända så de borde ha bra koll) så kan en påminnelse ändå vara på sin plats.

Halkan har tydligen slagit till rejält både här och där i vårt avlånga land och varningarna börjar dugga tätt i alla tidningar. Fotot här bredvid har jag lånat från Uppsala Nya tidning (artikeln låst för er som inte prenumererar på UNT digital) men det var just precis så här det såg ut när jag passerade förbi.

21 reaktioner till “Ta det varligt i trafiken!

 1. Halkan är det sämsta med vintern. Tycker jag i alla fall nu när jag bor i lägenhet och inte behöver skotta snö. Fast vill minnas att halkan var det värsta jag visste även då jag bodde i huset. Första halvan av vår grusväg bestod ofta av tjock is vintertid! Bläää

  Gillad av 1 person

 2. Allt blev så ljust och fint av snön. Solen skiner och det känns underbart. Men så var det där med halkan. Var just ute en sväng och trots att det var sandat halkade jag till rejält ett par gånger. Det blir till att ta fram broddarna!!!

  Gillad av 1 person

 3. Ojoj, men den står i alla fall på rätt köl. Hoppas ingen blev skadad.
  Även den bäste kan halka till och viss halka kan vara svår att se. Men många tror alldeles för mycket på sin förmåga att klara alla situationer. Jag ska inte döma för hårt för rätt som det är kanske det är jag som halkar i diket, trots försiktighet.

  Gillad av 1 person

  1. Nej jag dömer inte chauffören alls, vad jag menar är när inte ens de som åker på vägarna hela dagarna märker att halkan smyger sig på – då är det sannerligen på sin plats att vara på sin vakt (alltid – inte bara när man tror det är halt).
   Japp, rätt vad det är så står man där själv.
   För övrigt så blev ingen skadad efter vad jag kunnat läsa mig till.

   Gilla

   1. Det där med att döma var mest riktat till mig själv men det är svårt att tyda text ibland 😉 Jag kan vara lite dömande mot folk som skyller olyckor på halka och inte på omdömeslösa förare. Men i det här fallet håller jag med dig om att det förmodligen inte var föraren som var oförsiktig.
    Det var ju för väl att ingen skadades 😀

    Gillad av 1 person

 4. Busschaufförerna har det nog mer spännande än de skulle önska ibland. Såg i det andra inlägget att det inte berodde på halkan. Jag pendlade med buss ut på landsbygden som ung och varje vinter hände det något. En gång hamnade hela bussen på en åker och stod och vinglade men bestämde sig för att stå rak trots allt. En annan gång fastnade den och alla skulle gå ur och skjuta på. Dock satt jag kvar, jag var gravid men hade inte talat om det för någon än. Kände mig betittad när jag satt där.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.