Så kom vintern

Så kom vintern med stormsteg, jag vaknade till tvåsiffriga minusgrader i morse. Just på den fronten (kallfronten) har dagen fortsatt i samma stil, kall och frostig. 

KalltNågon snö har vi inte fått ännu (tack och lov), men den sägs vara på gång den också. Vi kan tydligen se fram emot en vit värld redan i början av nästa vecka. Kylan ska enligt de som vet (eller tror) hålla i sig ett bra tag framöver och, det får jag väl erkänna, det är faktiskt behagligare med bortåt tio minusgrader än när det är råkallt runt nollan.

Så här mitt i mörkaste november kan jag nog tycka att det, trots allt besvär den för med sig, ändå är ganska trevligt när snön dyker upp (eller ner). Jag är sannerligen ingen vinterfantast som ni redan vet men snön lyser i alla fall upp tillvaron en aning. Julstämningen kommer med andra ord att infinna sig tidigt i år.

Om vi ingen vinter hade skulle våren inte vara så angenäm. Om vi aldrig mötte motgång skulle välståndet inte vara så välkommet.
– Okänd

Men visst har snön och kylan sina fördelar också, det skapas fantastiska mönster av frosten. Så ikväll har jag nästan förfrusit fingrarna i ett försök att fånga naturens konst i mörkret. Det gick så där får jag nog erkänna. Men jag roade mig en stund i alla fall 😉

Isigt fönster
Frostiga rosor på en glasruta – svårfångat i mörkret, men jag hade trots allt ganska kul 🙂

Nyskrivet

21 reaktioner till “Så kom vintern

 1. Jag blev lite hoppfull när jag läste om kommande snö så jag kollade genast i väderappen. Men här verkar det inte komma något i veckan. Kanske 1:a dec och det vore ju väldigt passande om det blir så.
  Väldigt spännande bild. Jag ska erkänna att jag inte såg vad det var innan du berättade det, men då såg jag det tydligt. Förstår att du hade kul 😀

  Gillad av 1 person

  1. Kul hade jag – resultatet blev väl sådär, men vad spelar det för roll så länge det är kul 🙂
   Jag är ju inte lika begeistrad i snö som du men det lyser upp lite i mörkret som råder. Idag var jag dock på resande fot på förmiddagen och fick njuta av ett supervackert frostigt landskap som lyste i strålande sol mot en dramatiskt mörk himmel. Skulle ha fotat men ett fotostopp mitt på motorvägen hade nog inte uppskattats av medtrafikanterna antar jag 🙂

   Gilla

 2. Jag tycker också om kyla, gärna snö, men det är ju inte så säkert att det blir någon hos oss i mellan Sverige. Här på landet har vi lite över -6 och vi har tänd braskaminen för att värma upp huset snabbare. Fina bilder du tar. Kram och trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Tack och tack det samma.
   Jag förmodar att vi också tillhör vad som kallas mellansverige men jag hyser inga större förhoppningar att slippa snön 🙂 Men som jag skrev, den lyser upp tillvaron en aning i alla fall!

   Gillad av 1 person

 3. SMHI hade lovat minusgrader både igår och idag, men det var 4-5 grader plus. De har spått att hela nästa vecka ska det vara under 0 grader, vi får se… SMHI har blivit riktigt usla på att spå väder.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är lite ovant, men kylan blir ofta behagligare när den är runt -10 än runt nollan så på så sätt är det bra.
   Ja snön lyser upp lite, men inte kan jag påstå att jag längtar efter den ändå 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.