Grön, skön ingefära

Mitt lilla projekt med ingefärsodling lunkar på. Nu har den lilla rotbiten skjutit i höjden (ja inte roten kanske, men väl blasten eller bladen eller vad nu det gröna på en ingefära kan tänkas kallas).

Vad som sker där under jorden har jag ingen som helst aning om. Min förhoppning är att det växer och frodas där också, det är ju liksom där själva ingefäran ska växa till sig.

Det är nästan så att jag vågar påstå att det är ett under. I min oömma omvårdnad brukar de flesta växter duka under. Nu ska jag inte ropa hej än, det kommer många fler tillfällen att ta kål på växtligheten. Vad jag förstår så tar det mellan 8-10 månader för ingefäran att bli skördeklar så…. jo, jag har gott om tid på mig att misslyckas med projektet 😉

Ingefära i solsken
Ingefärsodling i strålande höstsol

15 reaktioner till “Grön, skön ingefära

  1. Tack – skuggan var oundviklig för solen strålade från en klarblå himmel i torsdags.
   Jag hade ju en rotbit som hade tjuvstartat alldeles själv så halva jobbet var ju gjort. Nu får vi se hur det utvecklar sig fortsättningsvis.

   Gillad av 1 person

 1. Himla kul att det går så bra för din ingefära 😀 Den gillar helt klart din typ av skötsel. Kanske går det även att äta det som växer ovan jord. Ingen aning men det kan väl knappast vara giftigt. Jag håller tummarna för en fin skörd till sommaren 😀

  Gillad av 1 person

  1. Det ska gå att använda blasten (eller bladen eller vad det kan tänkas heta) bland annat i juicer sägs det. Ska smaka ingefära men inte lika starkt.
   Tackar!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.