Slö, slöare, slöast!

Min lediga dag har glidit förbi och själv har jag glidit runt utan att göra särskilt många knop alls. Jag har helt enkelt varit slö, slöare och slöast. Inte helt olik Mark Twain med andra ord!

“Jag har sett människor som är trögare än jag – och sävligare… och till och med stillsammare, lojare och latare än jag. Men de var döda.”– Mark Twain

Förvisso var slöandet välbehövligt med tanke på hur hektiskt det varit den senaste tiden. Samtidigt har jag hur mycket som helst att göra så det känns lite som slöseri med tid. Nu tror jag att slöandet ändå lönar sig i längden för min del, man ska ju inte bränna sitt ljus i båda ändar sägs det.

FågelmatstationMen visst gör man en hel del ändå trots att det inte känns så. På förmiddagen monterade jag ihop en fågelmatstation som jag köpte på Ö&B i helgen som gick. Lite ordning och reda på alla foderautomater skadar sannerligen inte! Fågelmatstationen ser lite ranglig ut på bilden men var faktiskt stadigare än jag trodde. Nu står den ordentligt nedspettad (ryggen höll för övningarna med spettet!) under min stora lönn, där tror jag att fåglarna kan känna sig ganska trygga när de mumsar i sig vad som bjuds. När jag ändå var på ledigheten satte jag mig en stund för att beundra mitt verk och ta några foton på småfåglarna och kunde glädja mig åt några nykomlingar i den hungriga skaran som jag inte sett förut!

När dagen kommit halvvägs kom sambon hem från jobbet. Han har äntligen frisknat på sig så pass att han så sakteliga börjat återgå till arbete igen. Deltid än förvisso men helt klart går det åt rätt håll. Det har tagit sin rundliga tid men nu håller jag både tummar och tår för att det håller hela vägen den här gången! En sen lunch och lite småpyssel fick eftermiddagen att rinna iväg.

I morgon återgår allt till den vanliga vardagen, nästan i alla fall. Det blir en sen start på dagen då jag ska iväg på annat håll för ett möte men efter lunch så ska nog allt vara som vanligt igen, jobb och lite mer jobb med andra ord. Men jag kan ju alltid glädjas åt att då är det fredag och två nya, lediga dagar är under uppsegling.

Arga blickar från en Blåmes
Reprisfoto från dagens fågelskådning – en blåmes som inte ser ut att uppskatta mitt sällskap 🙂

Kvällen har, som sig bör en slö dag, mestadels tillbringats i soffhörnet. Vi har fått lite pippi på att titta på serier vilket egentligen inte alls är något vi borde ägna oss åt – men å andra sidan är vi vuxna nog att göra precis som vi vill 😉

Nyskrivet

20 reaktioner till “Slö, slöare, slöast!

 1. Du var nog inte riktigt lika slö som Mark Twain. Han satte minsann inte upp några fågelmatstationer 😉 Men du var ändå duktig på att slöa och du har säkert rätt i att det betalar sig i längden. Jag hoppas att ditt spettande innebär att ryggen faktiskt mår bättre nu.
  Jätteroligt att läsa att din sambo nu börjar kunna återgå till ett rörligare liv 😀 Vilken humörhöjare för er båda.

  Gilla

  1. Ryggen är som ny – eller så ny den kan vara när den snart varit med i 54 år. Smärtfri är den i alla fall. Nu tror jag (dessvärre) att jag klarar vad som helst så jag får försöka tänka mig för, men att spetta lite gick finfint.
   Ja han tycker det är kul att komma ut och se lite folk igen (inte för att han suttit hemma och inne hela tiden så klart men de flesta i umgängeskretsen är ju på jobbet om dagarna så det blir så klart lite ensamt). Så här långt fungerar det fint, han har full frihet på jobbet att ta tag i det han vill och orkar så det går bra. Nu är det bara att hålla tummarna för att han själv fattar att han bara ska göra det han orkar också – det kan man inte riktigt lita på 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Bra att du placerat matningen i anslutning till ett träd, då har småfåglarna någonstans att fly när sparvhöken anländer i jakt på mat (småfåglarna). En fågelmatning ska inte placeras alltför öppet.

  Gilla

  1. Den står invid stammen till en stor lönn och i närheten (bara någon meter bort) finns också några rejäla tallar dit de gärna drar sig undan när de plockat åt sig någon godbit. Faktum är att jag inte sett till några rovfåglar alls här på flera år, men jag har å andra sidan inte matat småfåglarna på gården heller så det kanske är förklaringen.

   Gillad av 1 person

 3. Det var väl bra med en slö och lat dag. Jobbet med fågelmataren räknas (nästan) inte. Det var något som du gärna! ville göra. Härligt att din rygg är smärtfri. Det behöver du också nu. Det ska köpas mycket fågelmat nu 😉

  Gillad av 1 person

 4. Vet hur det känns att vara trött. Somnar innan kl 7-8 nästan varje kväll. Tack för tipset med fågelmatarstationen, ska bege mig till ÖB idag och hoppas att de har en sådan här.!😊

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är skönt! Jo nog var jag bra lat, fast kanske inte så lat som jag tyckte. Det blir som vanligt en hel del gjort trots allt. Men just det att man inte har någon press gör att det känns som att man just inte gör något alls 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.