Årstidsförvirring

Efter en vecka med alldeles för mycket jobb har jag övergått till att jobba på halvfart på hemmaplan. Passande nog kikade solen fram, jag vet inte när jag såg den senast!

Nu när solen ändå var framme passade jag på att ta mig en tur i skog och mark – välbehövligt för både rygg och sinne! Men nog kan man bli förvirrad för mindre… årstidsförvirrad i alla fall! Och som om det inte var nog med årstidsförvirring så uppstår också en viss bloggförvirring då allt ser annorlunda ut helt plötsligt – men det återkommer jag till senare! Årstidsförvirring är vad som står på det här inläggets agenda!

Röllekan står i full blom trots att mitten på november vid det här laget passerats!
En rapsliknande blomma i full blom – trots att skördetiden sedan länge är passerad!

En somrig inledning på promenaden övergick med tiden till en mer höstlik känsla – kanske precis som det ska vara så här års?

Envis liten svamp tränger sig upp mellan de våta höstlöven
Här pågår det jakt – lite oklart vad som jagas men tydligen allt mellan vildsvin och älg

Det hela avslutades med en liten påminnelse om att vintern ändå står för dörren, en vinter som sägs bli ovanligt kylslagen och snörik. Om spåmännen har rätt i det blir vi nog varse om vad det lider!

Här blir det inget skoteråkande av – i vart fall inte om markägaren får bestämma!

Nu ska jag återgå till att försöka lista ut hur allt fungerar här på bloggen nu efter de förändringar som gjorts. Så här långt är jag inte övertygad om att jag gillar dem men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig på den punkten 😉

21 reaktioner till “Årstidsförvirring

 1. Röllekan är tålig liksom blåklockorna som blommar långt in på hösten. Men nu kanske vissa växter börjar på nytt. De där jaktremsorna stöter man på lite här och var, jakten pågår länge än, men kanske är jägarna oftast ute på helgerna. Fina bilder från din promenad. Vi hade också sol idag, men jag vilar inne, har haft för mycket för mig i veckan och flög dessutom omkull en av dagarna.

  Gillad av 1 person

   1. Det var läskigt men gick trots allt ganska bra. Ena handleden och revbenen var jag mest orolig för några dagar, men det går åt rätt håll. Jag behöver vara hel för att bära tillbaka alla möblerna efter renoveringen.

    Gillad av 1 person

 2. Ojdå, nästan alla årstider på samma promenad. Inte underligt om du blir förvirrad 😉
  Jag har inte lagt märke till någon Gutenberg hos mig än men det kan ju vara jag som är ouppmärksam. Eller så kommer han lite senare till mig. Inget man kan tacka nej till vad jag förstår. Kanske blir vi nöjda med tiden.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.