Novemberrusk

Idag har november visat sig från sin mörkaste och gråaste sida. Dagsljuset har i princip helt lyst med sin frånvaro, mörkret har sänkt sig över mina delar av vårt avlånga land. De enda som njuter av detta väder är väl elbolagen, när dagsljuset inte riktigt vill infinna sig får man ju ta till det elektrifierade ljuset i stället!

Höst i hästhagen
Mina vyer täckta i dimma och dis!

En tur till skogen blev det i alla fall i ett grått och trist väder. Diset låg så tungt så jag egentligen inte kunde avgöra om det regnade eller ”bara” var disigt. Oavsett vilket så var det ändå skönt att röra lite på sig även om vyerna kanske inte var så tilltalande som de brukar vara!

FullSizeR1 1I övrigt har en mycket lugn dag förflutit här hos mig. En tur till kyrkogården för att tända ett ljus på pappsens grav så här på fars dag är det mest ansträngande jag har ägnat mig åt. Vid det laget hade redan mörkret infunnit sig och det både regnade och blåste. Vi blev med andra ord inte så långvariga där då just den här kyrkogården ligger helt öppet ute på ”prärien” och vindarna tog i rätt rejält!

Nu återstår bara att krypa upp i soffhörnet och kika lite på vad TV-tablån har att erbjuda en kväll som denna. I morgon bitti bär det iväg till naprapaten och förhoppningsvis får ryggvärken en ända där och då!

15 reaktioner till “Novemberrusk

  1. Jo då, dagen kunde helt klart ha varit sämre. Ryggen har varit ganska snäll i vart fall första halvan av dagen, det blir finfint med lite naprapathandpåläggning i morgon – jag har helt klart goda förhoppningar om bättring efter det!

   Gillad av 1 person

 1. Jag hoppas att du blir av med din ryggvärk, eller i vart fall att den klingar av riktigt ordentligt.

  Hela landet har nog haft grådis idag. November är en riktigt mörk och trist månad, tycker jag. Den tråkigaste månaden på hela året, om du frågar mig.

  Lycka till i morgon hos naprapaten!

  Gillad av 1 person

 2. Jag tycker inte heller om grå och trist väderlek, men ibland är det skönt att kura ihop sig inomhus med en kopp gott te, något att knapra på och en god bok, tidning eller varför inte ett blogginlägg?!

  Gillad av 1 person

 3. Varje gång någon skriver om hur grått det är nu måste jag liksom tänka efter och konstatera att ja, det stämmer ju. Jag har så mycket annat i huvudet att jag inte har brytt mig så mycket om det grå. Jag har gått promenader och de har varit sköna. Men jag har inte haft någon fotolust så kanske det bidrar till att jag inte har tyckt att det är tråkigt. Ganska skönt faktiskt att bara gå utan att leta motiv 🙂
  Det är en väldig tur att det fanns ett varmt soffhörn som väntade på dig efter det blåsiga besöket hos din pappa. Ibland kan det kännas som en lyx 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det så, att leta motiv är inte alltid det primära (oftast inte faktiskt). Jag har upptäckt att jag mer och mer går i andra tankar – sen rätt vad det är så dyker det upp något i blickfånget utan att jag egentligen letat, ganska skönt och avkopplande 🙂 Förstår att du har lite annat att fundera över just nu, det är mycket på gång har jag förstått 🙂
   Ja nog är det skönt med varma soffhörn när vädret är ruggigt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.