Långa skuggor

Ibland kastar något långa skuggor. Som småsten i lågt stående sol till exempel. Men det finns annat än en lågt stående sol över en grusväg som kan kasta långa skuggor över livet i övrigt också.

Långa skuggor
Långa skuggor på grusvägen.

Nu i eftermiddags slog ett ryggskott till med oanad kraft, jag vet inte när jag hade så ont i ryggen senast och jag vill nog lova att det kastar långa skuggor över livet som jag tänkt att det skulle levas just nu. Normalt sett brukar det onda smyga sig på men idag kom det med full kraft redan från början, jag känner mig helt klart lite trasig!

Lite trasig är också den här grisen som jag hittade i skogen nu på eftermiddagen. Jag gav mig ut dit i hopp om att lite travande på ojämnt underlag skulle få ryggvärken att lätta lite, det brukar ha en god effekt men idag sitter ”skottet” som berg tyvärr. Nu kanske ni undrar hur jag vet att det är en gris jag har hittat, som synes är det ju inte helt självklart att tippa på en gris. Jo, jag är tämligen säker på att den är hämtad härifrån, en gammal hundleksak som blivit liggande i hundhuset ute på gården efter det att hunden gick bort. En rosa, urful gris som lät väldigt illa. Numera är den urfula grisen helt klart slaktad och låg i smådelar ute i skogen. Jag får förmoda att det är herr eller fru räv som roat sig en aning.

Trasig gris
Slaktad och trasig gris!

Om inte ryggskottet satt käppar i hjulet för mig så hade jag givetvis städat upp. Men att böja mig ner för sådana övningar fanns inte på kartan idag, då hade jag nog fått ringa hem för lite assistanshjälp av sambon. Nu vet jag ju vart den ligger så jag får helt enkelt städa någon annan dag när ryggen är på lite bättre humör!

34 reaktioner till “Långa skuggor

 1. Aj dä … inte kul alls med ryggskott! hoppas det går över lika fort som det dök upp – eller i alla fall blir mindre smärtsamt. En sån skär gris hade Olle … den höll i ca. 30 sekunder!
  Snygg bild blev det med det långa skuggorna!
  Krya på dig!

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Nej det är inte kul och har inte blivit bättre, snarare tvärtom. Hasar mig runt som en jäkla zombie här – lite sent, halloween har ju varit 🙂
   Ha ha… min hund var rädd om sina leksaker, tills de började gå sönder – då var slakten omedelbar. Men denna hade överlevt och låg kvar i hundhuset – vilket räven nu upptäckt 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Räven hade nog roligt en stund 🙂
    Jobbigt med ryggen – håller tummarna för att du är bättre idag … kanske kan du få hjälp av en naprapat eller ”kotknackare” om det inte ger med sig.

    Gillad av 1 person

    1. Det hade den nog!
     Ja det är lite jobbigt. Är tyvärr inte bättre idag men det är annorlunda så kanske det finns hopp ändå. Om inte så får jag ta mig till någon naprapat eller så!

     Gillad av 1 person

 2. Usch, ryggskott är inte skönt! Helt rätt att vara ute och trava upp och ner i ojämn terräng. Hoppas det släpper snart. 🙂
  Uppfattat det som att du ofta testar nya teman, kan du inte ange vilka de är. Gillade det du hade igår (tror jag det var, går ju inte att gå tillbaka och kolla) med rörlig vänsterkant, men jag har inte lyckats lista ut vilket det är. 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Inte alls skönt. Värre än värst den här gången, vill inte ge sig. Kändes dock lite bättre efter skogspromenaden så det får jag ägna mig mer åt.
   Ha ha… ofta är en underdrift. Jag kan ju aldrig bestämma mig. Återkommer strax med vad temat heter.

   Gilla

 3. Ryggont är ett helsicke, skit att du skulle få det. Hoppas det går över fort. Sjukskriven?
  Rävar kan vara busiga. Allra helst utgrävare. Kanske var en sådan som stal grisen?
  Men du – stenarna med långa skuggor – vilken häftig effekt. Det fotot skulle göra sig om affisch eller tavla
  Krya på dig
  😀🤗

  Gillad av 1 person

  1. Japp det är det! Vet inte om jag ska vara sjukskriven än. Det kom ganska plötsligt på eftermiddagen idag, förhoppningsvis försvinner det lika fort. Det återstår att se hur det känns i morgon bitti.
   Rävarna hittar på mycket bus. Snor prylar till höger och vänster. Grisen var strunt samma, värre var det när de bar bort min vandringskänga (hade ställt dem på yttertrappen för de var leriga – sen hade jag bara en…).
   Tack, det blev lite kul det fotot. Jag kunde ju inte böja mig så jag står bara rakt upp och ner och fotar ner på vägen. Tänk vilka stora skuggor små stenar kan ge 🙂
   Tack så mycket!

   Gillad av 1 person

  1. Ja det kan man säga! Vi får se, jag avvaktar några dagar. Om det inte ger sig blir det naprapaten tror jag. Inte första gången, jag har med andra ord hopp om att det ger sig på ett eller annat sätt 😉
   Jag har en lite ”skev” rygg och är dessutom lång så om jag inte sköter mig och håller musklerna i trim så får jag ont.

   Gillad av 1 person

 4. Instämmer i alla de övrigas Krya på dig tillrop. Angående dina temabyten skulle du kunna ha en ruta med utvärdering av respektive tema. Vad som är bra resp dåligt. Det handlar ju om så mycket mer än ”layouten” som man sa förr. Tänk så bra det skulle vara för oss andra att någon redan testat!!!! Skämt åsido – men dina byten gör att man tänker till om sitt eget tema. Vad som kan bli annorlunda osv. Jag har ju tagit efter dig, men känner att det kanske är dags att byta igen. Tycker också att WP kunde lägga till några nya snart. Hoppas skottet ger med sig snart.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det känns lite bättre nu mot kvällningen – hoppas det fortsätter åt det hållet!
   Kanske jag skulle göra det, en liten WP-tema-utvärdering 🙂 Nu finns det två skäl till att jag byter tema stup i kvarten – det första och största är att jag tycker det är kul att testa och pilla och grejsa på bloggen. Det andra skälet är att jag är otroligt petig och fullkomligt snöar in på om något inte fungerar som jag vill. Önskar faktiskt själv att jag skulle lägga av men… så trillar jag dit igen, värsta missbruket 😉
   Ja det har varit lite dåligt med nyheter på temafronten en stund.

   Gilla

  1. Tack! Det känns lite bättre nu på kvällskvisten men än är det en bra bit kvar tills jag kallar mig bra. Men jag har goda förhoppningar att det fortsätter åt rätt håll!

   Gillad av 1 person

 5. Usch, ryggskott är inget roligt. Har haft det för många år sedan. Då blev våra hundar rädda för mig när jag nästan kröp ute i trädgården, ha..ha.. Håller tummarna att det ger med sig snart.

  Gillad av 1 person

 6. ”Vem sköt honom?!” utbrast dottern när hon fick veta att farfar hennes hade ryggskott. Det låter läskigt, mycket har jag haft men aldrig det, peppar peppar. Krya snabbt!! Fin konst som skuggorna skapar, roligt att du upptäckte dem, det blev ett läckert foto. Sen undrar jag över ordet trasig. Det känns som om det har blivit modernt att använda det på ditt sätt, om sig själv. Jag har träffat på det på olika håll de senaste dagarna. Intressant med språk.

  Läser om räven. På torpet har vi en liten port/grind till verandan. Den byggde föregående ägare när räven hade burit bort deras skor.

  Gillad av 1 person

  1. Ha ha… ja inte lätt att förstå alla konstiga uttryck när man är liten. Ryggskott är ju faktiskt ett ganska märkligt ord när jag tänker efter.

   Tack! Det blev ett rakt uppifrånfoto eftersom jag inte kunde böja mig ner. Gick ut i precis rätt tid för att se alla riktigt långa skuggor som solen skapade, ren och skär tur (och otur men just ifrån fotot var det kanske tur att jag inte kunde böja mig).
   Ordet trasig har nog börjat användas lite så men oftast tror jag att folk menar att själen är lite trasig. Jag menade att min rygg är trasig och det är den ju, fast man brukar nog inte säga så. Nu kom sig ordet av den trasiga grisen den här gången – jag blev trasig av bara farten 😉
   Ja de är lite påhittiga de där rävarna. Snor både det ena och det andra.

   Gilla

   1. Det är intressant med språkets utveckling. Just nu tycker jag att det händer mycket. Som ”krya!” utan att man skriver ut hela ”krya på dig!”, måste beror på messandet och liknande.

    Gillad av 1 person

 7. Jag tyckte väl att det verkade fattas något när jag läste om ditt ryggskott i ett annat inlägg. Då syntes inte det här inlägget till i Bloglovin men nu dök det upp. Jaja, bättre sent än aldrig och nu känns det ju lite konstigt att låtsas som om jag inte har läst vidare. Men jag blir lite ledsen av att se plastgrisen sådär, trots att det bara är plast. Och lika ledsen blir jag för att du mådde så dåligt.

  Gillad av 1 person

  1. Grisen är en historia för sig – tjuvaktiga rävar 🙂 De snodde min vandringskänga en gång också, hade lämnat dem på trappen för de var leriga – då passade de på de rackarna. Hittade den som tur var oskadad. Värre var det med grisen – den var verkligen slaktad. Ingen större skada skedd – jag får hoppas de hade kul när de roade sig med att göra småbitar av den i alla fall.
   Inte behöver du vara ledsen för min skull, det är som det är med den ryggen. I morgon bitti far jag iväg till naprapaten och förväntar mig att vara som ny när jag kommer hem igen 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.