Novembermörker

Så har årets mörkaste månad anlänt. Nu är det mörkt när jag åker till jobbet på morgonen och mörkt när jag åker hem på kvällen. En klok kvinna skulle se till att komma ut på lunchen och få sig lite dagsljus till livs. Det är inte alltid jag tillhör kategorin ”klok kvinna” dessvärre.

Men visst finns det sådant som är positivt med november också. Den här tiden på året kan man utan minsta lilla dåligt samvete vara osocial och bara kura för sig själv i soffhörnet med en god bok i stearinljusens sken. En tid för familjemys och småprat. En tid för avkoppling. Tids nog kommer december med juleljus och julefrid (existerar den än eller är det mer julestress nuförtiden?) och sen bär det av mot ljusare tider. Bästa att passa på att mysa, slöa och koppla av medans tid är 😉

Snötyngd blomma

Foto från oktobers sista helg när snön låg vit över mina hemtrakter.

17 reaktioner till “Novembermörker

 1. Tycker november är så mört, trist och grå. Precis som du beskriver, mörkt på morgonen då man sticker till jobbet och mörkt då man kommer hem. Troligen ingen snö som lyser upp.
  Nu har jag det så förspänt att jag inte jobbar, därmed hinner med att få lite dagsljus.
  😀🤗

  Gillad av 1 person

  1. Ibland får man välja men de flesta dagar borde båda delarna hinnas med. Men alltför ofta väljer jag gemenskapen runt lunchbordet före att komma ut – på gott och ont!

   Gilla

 2. En promenad på lunchen rekommenderas verkligen – gör extra gott så här den mörka tiden 🙂
  Jag gillar hösten … även november faktiskt. Känner ingen press på några måsten – bara njuta av att sitta med en bok, ett korsord, tv:n eller datorn. rätt behagligt faktiskt 🙂

  Gillad av 1 person

 3. November är en kall, grå, mörk och blöt månad. Eftersom jag har hund och går 4 promenader per dag uppskattar jag den här månaden inte. Julstress avskaffade familjen för många år sedan. Väldigt fin bild!

  Gillad av 1 person

 4. En fantastiskt vacker bild med det gula blomstret med snöhattar. Det mulna vädret som ofta råder i november kan ge fina fotomöjligheter om man kan passa på under dagen. Det uppskattar jag som är fri och ledig. Men jag som gillar alla årstider och speciellt vintern tycker ändå att perioden före snön är mörk och stundtals tung, det är väl min snölängtan som ställer till det.

  Gillad av 1 person

  1. Jag längtar inte direkt efter snö men en av fördelarna med snön är ändå att den lyser upp tillvaron en aning! Annars längtar jag nog mest efter våren – redan 🙂
   Tack så mycket!

   Gillad av 1 person

 5. Vill börja med att utbryta i ovationer över den läckra bilden. Väldigt fin!
  Det är nog inte klokheten som brister utan kanske mer orken och tiden 🙂 Du vet ju att du borde 😉
  Det finns stora fördelar med den här månaden och att sitta i en soffa och slippa vara social är en av dem. Kanske är även trädgårdsarbetet avklarat nu så att du slipper känna det tvånget. Bara skönt och avslappnat. Faktiskt en ganska skön månad 😀

  Gilla

 6. Tack!
  Ja på så sätt är det en skön månad, ganska kravlös. Annars är här grått och trist numera (snön blev ju så klart inte långvarig) men så ser det nog ut på de flesta håll i vårt avlånga land!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.