Bring it on!

Vintern fortsätter med sitt övertagande, som det ser ut har hösten inte mycket att sätta emot även om blomstren på sina håll fortsätter att kämpa för sin överlevnad.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Själv känner jag mig någorlunda redo för vad som komma skall. Bilen har försetts med vinterdäck, traktorn (som används för snöröjning här hemma på gården) är servad, pelletsförråden är påfyllda, klockan är inställd på vintertid och vinterkläderna är framplockade. Nu säger jag bara ”Bring it on” vintern, jag är redo!

Därmed inte sagt att jag gillar vintern. För den som mot all förmodan missat det så – det gör jag inte! Det är så här års jag på fullt allvar funderar över att göra som flyttfåglarna – dra mot varmare breddgrader för en längre tid!

Restaurangbesökare

Dagen till ära fick jag både tid och möjlighet att i dagsljus beundra besökarna i min lilla restaurang. Den har blivit mer välbesökt än jag vågat hoppats på och som det ser ut är besökarna ganska nöjda med utbudet.

Under förmiddagen har vädret pendlat mellan strålande solsken och snö som vräker ner – nu återstår att se vem som går segrande ur striden. Hösten eller vintern.

16 reaktioner till “Bring it on!

 1. Och jag har inte gjort något av detta, bara tagit med mig vinterskorna till torpet. Men det ger sig. Det värsta är att vi var tvungna att köra med sommardäck för att få släpkärran med oss, så hemresan blir lite för spännande.

  Roligt med småfåglarna, dem kan man titta länge på, de är så näpna. Kul att du fångat en i luften! Och baldersbrån är en tapper typ, fint med den mot snön.

  Gillad av 1 person

  1. För en gång skull är jag ute i tid, det hör inte till vanligheterna. Men visst har jag en del ogjort men det är av annat art (löv som borde bort, lökar som borde ner i backen osv.)

   Gilla

    1. Där ser man – dagens goda gärning avklarad 🙂 Mina ligger i hallen och väntar på töväder, det sägs ju komma nästa vecka så jag får passa på att få ner dem i jorden då.

     Gilla

     1. Så länge det int är tjäle så. Jag minns en höst när snön hade kommit. Scillalökarna var inte satta. Min son som inte var så gammal tog sig an dem och petade ner dem under äppelträdet, i snön. Nu har vi hela gräsmattan full. Jag tänkte på det varje vår, han hörde hur besviken jag var på mig själv.

      Gillad av 1 person

     2. Men det blev något bra av det! En gräsmatta full med scilla är så vacker (fast man får vänta lite med att börja med gräsklippningen, nu gör ju det inte något – så jäkla kul är det inte att klippa gräs). Bra jobbat av sonen!

      Gilla

 2. Du är väl rustad för vintern! Det är jag också… faktiskt! Härligt! Men inte är jag någon vinterälskare.

  Den restaurangen kan bli väldigt välbesökt under de närmaste månaderna, misstänker jag. Var bor du som redan har snö? I och för sig, det finns nog här också utanför stadskärnan där jag vistats sedan jag kom hem från min senaste resa.

  Gillad av 1 person

  1. Jag bor i de norra delarna av Uppland, vi har ofta lite speciellt väder för även om jag bor långt inåt landet så räknas vi till kusten vädermässigt.

   Gilla

 3. Härliga bilder! Har också vinterdäck på men en vän fortfarande sommardäck. Finns inte en chans att ta sig ut med sommardäck nu. Restaurangen ser jättefin ut. Förstår att den är uppskattad. Ha en trevlig kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Det finns nog många som åker på sommardäck ännu. Jag brukar inte vara ute i så god tid men i år fick jag lägligt nog fel på ett av sommardäcken så bytet blev tidigare. Då passade vi på att lägga om däcken även på gubbens bil när vi ändå var igång så allt är ordnat!

   Gillad av 1 person

 4. Det är både vackert och lite sorgligt med snö på blommorna. Jag är också redo, nästan. Ska försöka ta tag i att måla träreglarna runt de nya garagedörrarna innan snön kommer. Det känns onödigt att målarna ska behöva komma hit igen bara för det. Men sedan gör det inget om vintern kommer 🙂
  Jättefina bilder från din restaurang och vilka härliga gäster du har. Ska bli kul att följa flödet av gäster där. Har man så bra fotomöjligheter så ska de ju utnyttjas 😀

  Gillad av 1 person

  1. Ja men visst är det så. Jag är lite kluven till vintern som du vet – det där med att gå i ide är inte en sån dum idé tror jag. Å andra sidan finns det ljuspunkter med vintern också!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.