Snö!

Vaknade till en näst intill vit värld idag! Nog för att meteorologerna varnat om att en vargavinter står för dörren men inte behöver den väl börja redan.

Nu har jag väl inget annat val än att gilla läget, vädrets makter rår jag inte över. På plussidan får jag ändå medge att det lyser upp tillvaron en aning nu när höstmörkret börjar smyga sig på på allvar. Men snön och kylan ställer till med en hel del elände också, kanske särskilt i trafiken där minst en dödsolycka har inträffat under natten. Som alltid blir vi överraskade när vintern smyger sig på men i år är i alla fall jag väl förberedd, vinterdäcken åkte på redan förra helgen.

Snö

15 reaktioner till “Snö!

 1. Här i Stockholmstrakten är det ingen nederbörd ännu. Håller med om att det är fint med snön som gör det ljusare, men det är det enda positiva med den. Hoppas i alla fall att det inte blir någon vargavinter efter den förra hårda snörika vintern och den i mitt tycke jättejobbiga övervarma sommaren. Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

 2. Vaknade på småtimmarna, kissnödig som bara den, då såg jag att det var vitt ute, inte heltäckande, men vitt. Nästa gång jag steg upp var allt det vita borta och dagen bjuder grått som i färgblind. Jag har tänt ljus, stickar, läser och myser medan kastvindar envist skakar de sista löven ur träden och själv har jag en förkylning på gång. Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Tack det samma!
   Nästan all snö försvann under dagen men nu börjar det visst om igen 😉 Skam den som ger sig…
   Grått har det varit här också, det hör väl årstiden till men roligare blir det inte för den skull!
   Krya på dig!

   Gilla

 3. Vitt även hos oss på torpet och vi som har en hel del utejobb kvar. Fick in utemöblerna i en hast i alla fall. Jag hoppas förstås på en riktig vinter och inte till och från hela tiden. Tänk om november fick vara vit och inte grå.

  Gillad av 1 person

  1. Utejobb har vi också lite kvar av, men det reder sig nog. Jag antar att det försvinner inom kort. Det mesta töade bort idag men nu har det börjat om igen! Kanske ännu en vit morgon att vänta!

   Gillad av 1 person

 4. Inte ens jag tycker att det är dags riktigt än och det låg nog kanske inte kvar så länge. Men visst är det fint när det blir vitt. Men då ska det komma minst några cm och det ska vara några minusgrader så att det inte bara blir en blöt sörja på en gång.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.